frankenstein Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Niechcący się dwukrotnie wyedytowałem. Przepraszam. Post do przeczytania poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 W swoim czasie zaproszę Panów na szarmanckie delikatesy na blogu. Gratuluję! W takim razie z niecierpliwością zaintrygowany czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mam takie obrazki i wydaje mi się, że przynajmniej części nie ma w Waszym zestawieniu. Proszę jednak kogoś o sprawdzenie bo mieni mi się już w oczach. 1) 2) 3) 4) oraz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Nie chcący ostatni trafiłem na Berlin Bespoke Suits, a tam proszę bardzo coś bardzo fajnego w klimacie naszych forumowych poszukiwań: http://www.berlin-bespoke-suits.com/catalogues.html ze specjalną dedykacją dla Dr Kilroya edit: klasyczne ubrania kobiece też na tej stronie http://www.berlin-bespoke-suits.com/femalShow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Bardzo fajnie pokazane szablony i wykroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Bardzo fajnie pokazane szablony i wykroje. Bardzo fajna stronka, w takich miłych rzemieślniczych klimatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Mam takie obrazki i wydaje mi się, że przynajmniej części nie ma w Waszym zestawieniu. Proszę jednak kogoś o sprawdzenie bo mieni mi się już w oczach. Bardzo możliwe, że ich nie ma, nie mówiliśmy, że mamy wszystko. Pozwolisz, że dołączę Twoje uzupełnienie (tym samym musimy zaliczyć Cię do grona "nas", twórców zbioru ilustracji z AA/Esquire ). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Jasne, dodawaj - taki był mój zamysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Nawet w okresie "złotej ery" męskiej elegancji, czyli lat 30, czasami na światło dzienne wychodziły dziwne mody (np. na ekstremalnie szerokie nogawki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Kiedyś nie lubiłem szerokich nogawek, bo mi się kojarzyły ze spodniami "szwedami", a te kojarzyły mi się z kolei z gitowcami (l. 70.). Ale na początku lat 90. była moda na takie szerokie. Muszę przyznać, że z wysokim stanem są bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Nie sposób nie wspomnieć w tak dogodnej chwili o słynnych "oxford bags": Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Nie sposób nie wspomnieć w tak dogodnej chwili o słynnych "oxford bags": Pozdrawiam, Dr Dzięki, czytasz w moich myślach, właśnie szukałem ilustracji To chyba najbardziej ekstremalna forma szerokich spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Mogliby je nosić jacyś forumowi antykonformiści, jeśli takich mamy. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Zobaczysz. Niedługo będzie moda na takie spodnie. Macaroni wszystkie kalesono-spodnie wyrzuci i uszyje sobie prawdziwe szwedy. Może też wyrzuci przydomek Macaroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dzięki, czytasz w moich myślach, właśnie szukałem ilustracji To chyba najbardziej ekstremalna forma szerokich spodni. A szarawary czy hajdawery (jesli to nie to samo?) choc one sa szersze w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dzięki, czytasz w moich myślach, właśnie szukałem ilustracji To chyba najbardziej ekstremalna forma szerokich spodni. A szarawary czy hajdawery (jesli to nie to samo?) choc one sa szersze w innym miejscu Ale to poza klasyfikacją tego wątku/tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dzięki, czytasz w moich myślach, właśnie szukałem ilustracji To chyba najbardziej ekstremalna forma szerokich spodni. A szarawary czy hajdawery (jesli to nie to samo?) choc one sa szersze w innym miejscu Najszersze nogawki - Hakama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dzięki, czytasz w moich myślach, właśnie szukałem ilustracji To chyba najbardziej ekstremalna forma szerokich spodni. A szarawary czy hajdawery (jesli to nie to samo?) choc one sa szersze w innym miejscu Najszersze nogawki - Hakama Ale to też poza temat. To raczej ma charakter etnograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Zobaczyć MT w hakama i umrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Witam Mogliby je nosić jacyś forumowi antykonformiści, jeśli takich mamy. Pozdrawiam, Dr do konformistów raczej nie należę i nie kopiuję aktualnych bespoke'wych trendów Kiedyś nie lubiłem szerokich nogawek, bo mi się kojarzyły ze spodniami "szwedami", a te kojarzyły mi się z kolei z gitowcami (l. 70.). Ale na początku lat 90. była moda na takie szerokie. Muszę przyznać, że z wysokim stanem są bardzo wygodne.Takie szerokie spodnie nosiło się u mnie na wyspie w pierwszej połowie lat 70-tych. Nie były kojarzone z żadną subkulturą, a raczej były przejawem szpanu. Zmiany postępowały stosunkowo szybko. Z wąskich spodni końca lat 60-tych przeszliśmy na coraz szersze dzwony, aby dojść do szwedów około 1973r. Najbardziej szpanerskie miały szerokość nogawki na dole 40cm i więcej. Pamiętam to dobrze jako, że były to czasy liceum. Zaczęła się rewolucja w muzyce. (Prawie)wszyscy byliśmy antykonformistami Równolegle startowały dżinsy i włosy do ramion. Kolorystyka ubiorów była znacznie śmielsza, niż obserwuję to teraz. Z tego wszystkiego, w swojej wynaturzonej formie przetrwały dżinsy. Moje pierwsze Lee kolorem i formą biły na głowę Levisy MT. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 do konformistów raczej nie należę i nie kopiuję aktualnych bespoke'wych trendów Powiedziałbym raczej, że jesteś nonkonformistą, chyba, że specjalnie wybierasz rozwiązania przeciwne do tych, które akurat należą do forumowych standardów. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 do konformistów raczej nie należę i nie kopiuję aktualnych bespoke'wych trendów Powiedziałbym raczej, że jesteś niekonformistą, chyba, że specjalnie wybierasz rozwiązania przeciwne do tych, które akurat należą do forumowych standardów. Pozdrawiam, Dr Dr, chyba mnie o to nie posądzasz. Przede wszystkim forumowe standardy w większości wzorców wg mojej skromnej opinii obejmują dość wąski zakres niezbyt przystający do mojej aktywności życiowej. Trudno też jest podejrzewać, że codziennie wybieram i ubieram się w zestaw będący w opozycji do tego szacownego forum. Można tu znaleźć sporo ciekawych rzeczy, jednak nie jest to jedyny słuszny i obowiązujący powszechnie wzorzec. I chyba wystarczy. Dziwnym trafem jestem ostatnio seryjnym producentem, lub powodem OT w najprzeróżniejszych tematach. Cierpliwość i wyrozumiałość moderatorów jest bezkresna, jednak nie jest nieograniczona. W końcu trafię na midnight blue, lub co gorsza czarna listę pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Dr, chyba mnie o to nie posądzasz. Oczywiście, że nie. Jeśli chodzi o forumowe wzorce, to po głowie chodzą mi głównie szerokości nogawek spodni (które ja również preferuję szersze ). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Dr, chyba mnie o to nie posądzasz. /quote]Oczywiście, że nie. Jeśli chodzi o forumowe wzorce, to po głowie chodzą mi głównie szerokości nogawek spodni (które ja również preferuję szersze ). Pozdrawiam, Dr Przytłaczająca większość zamieszczonych w tym temacie ilustracji obrazuje nogawki spodni szersze, niż zwyczajowe forumowe wzorce. Do bardziej oficjalnych zestawów również preferuję szersze nogawki. Do innych zastosowań nie mam mentalnych ograniczeń równie dobrze nogawki mogą być wyraźnie szerokie, lub bardzo wąskie. Wszystko zależy od kompozycji całości. Z pewnością źle dobrany wykrój spodni może zepsuć każdy klasyczny zestaw. Wg mojej opinii jest to doskonale widoczne tutaj źle dobrane spodnie dla prezydenta Busha poskutkowały kiepskim wyglądem całości. Niski stan spodni i niewłaściwa linia nogawek zmieniły całą resztę. Klasyczne w swoim kroju spodnie księcia Filipa pozwoliły na harmonijny wygląd całości. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Bo George pod spodniami przy pasie po bokach nosi 2 kabury z coltami - stąd taki wygląd spodni PS nonkonformista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi