Skocz do zawartości

Spodnie idealne...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest tzw. some crazy shit - niezwykle ciekawe tradycyjne angielskie/niemieckie spodnie z wysokim stanem:

http://www.berlin-bespoke-suits.com/highrise.html

Nie trzeba nic robić, slajdy w tle same się zmieniają.

Te same patenty do obejrzenia na japońskiej stronie:

http://www.the30sstyle.com/

Trzeba wejść do galerii i kliknąć na pierwszy zestaw "Gray Alternate Stripe Single Breasted Three-Piece Suit".

Opublikowano

Akurat dla mnie spodnie idealne, to takie z rozporkiem posiadającym zamek automatyczny. Raz tylko w życiu kupiłem spodnie na guziki w tym miejscu i to był jeden z największych błędów ubraniowych ;) A gdzieś pojawiła się relacja, jakby Ambrosi robi wszystko po swojemu i jak się nie podoba, to wynocha.

Opublikowano

Akurat dla mnie spodnie idealne, to takie z rozporkiem posiadającym zamek automatyczny. Raz tylko w życiu kupiłem spodnie na guziki w tym miejscu i to był jeden z największych błędów ubraniowych ;) A gdzieś pojawiła się relacja, jakby Ambrosi robi wszystko po swojemu i jak się nie podoba, to wynocha.

+++ tylko na zamek :)

Opublikowano

zamek automatyczny

???

Chyba chodzi o zamek błyskawiczny zwany kiedyś eklerem (z fr. éclair - błyskaiwca) lub potocznie suwakiem. ;)

Potwierdzam w modzie męskiej 1957/58 używają słowa ekler na określenie zamka błyskawicznego. To co Panowie rezygnujemy z suwaka na rzecz eklera? W końcu poszetkę i brustaszę wydobyliśmy z otchłani niebytu.

Opublikowano

+++ tylko na zamek :)

Osobiście o wiele bardziej wolę guziki w spodniach ze względu na niezawodność i trwałość, oraz za to, że przy odpowiednim umieszczeniu dodatkowych guzików spodnie się lepiej układają.

Opublikowano

zamek automatyczny

???

Chyba chodzi o zamek błyskawiczny zwany kiedyś eklerem (z fr. éclair - błyskaiwca) lub potocznie suwakiem. ;)

Potwierdzam w modzie męskiej 1957/58 używają słowa ekler na określenie zamka błyskawicznego. To co Panowie rezygnujemy z suwaka na rzecz eklera? W końcu poszetkę i brustaszę wydobyliśmy z otchłani niebytu.

Osobiście wolałbym nie mieć eklera między nogami ;)

Dołączona grafika

Zamek automatyczny to taki na pilota? :D

Opublikowano

Noszę od kilku dni spodnie z materiału fil a fil (już w zasadzie vintage) Carlo Barbera 12 oz dla H. Lesser and Sons i....w ogóle się nie gniotą. Wczoraj po całym dniu je zdjąłem, dokonałem oględzin i zdumiał mnie brak harmonijek. To są dla mnie spodnie idealne :) Uszył je Tadeusz Baś z Łodzi.

Opublikowano

Noszę od kilku dni spodnie z materiału fil a fil (już w zasadzie vintage) Carlo Barbera 12 oz dla H. Lesser and Sons i....w ogóle się nie gniotą. Wczoraj po całym dniu je zdjąłem, dokonałem oględzin i zdumiał mnie brak harmonijek. To są dla mnie spodnie idealne :) Uszył je Tadeusz Baś z Łodzi.

Bez zdjęć się nie liczy ;)

Opublikowano

Mam spodnie z bliźniaczego materiału i potwierdzam, wełna jest rewelacyjna. Bardzo dobrze trzyma fason i w ogóle się nie gniecie. To chyba w ogóle spora przewaga cięższym materiałów nad lżejszymi.

• 2 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

"Większość mężczyzna po wejściu w świat klasycznej elegancji chce być oryginalnym na siłę. Stara się być mądrzejszym od poprzedników. Przypomnijmy sobie mój dwurzędowy beżowy garnitur sportowy z nakładanymi kieszeniami. Zamówienie było ciekawe i wystudiowane, ale w pewnym sensie nierozsądne. W szafie miałem tylko miarową, zieloną (!) marynarkę tweedową, która wymagała kilku poprawek oraz kilka marynarek z wieszaka. W rezultacie cierpiałem, bo zdarzało się, że autentycznie nie miałem, w czym chodzić. Beż i zieleń to nie są uniwersalne kolory dla mężczyzny. Dziś na pierwsze bespoke zleciłbym po prostu zestaw klubowy (granatowa marynarka i szare spodnie). Od kilku miesięcy to moja ulubiona kombinacja. Ręka sama sięga po szare spodnie, a inne zaczynają mieć odleżyny w szafie. Już mam zakładać brązowe, albo beżowe, a mój wzrok pada ciągle na szare."

http://www.szarmant.pl/szare-spodnie

Dołączona grafika