+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Underfly/Untertritt - bardzo lubie takie zapięcie: Z ciekawostek należy napisać, że niektóre spodnie z aktualnej linii krawieckiej Bytomia mają taki ficzer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Tylna patka kieszeniowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Jako alternatywa dla gurt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Podszewka dookoła pasa wszyta ręcznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 To jest tzw. some crazy shit - niezwykle ciekawe tradycyjne angielskie/niemieckie spodnie z wysokim stanem: http://www.berlin-bespoke-suits.com/highrise.html Nie trzeba nic robić, slajdy w tle same się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Podoba mi się kontrastowe obszycie dziurek - naprawdę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 Bardzo misterna robota, abstrahując od kolorowych dziurek na rozporku, autor się bardzo, ale to bardzo przyłożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 To jest tzw. some crazy shit - niezwykle ciekawe tradycyjne angielskie/niemieckie spodnie z wysokim stanem: http://www.berlin-bespoke-suits.com/highrise.html Nie trzeba nic robić, slajdy w tle same się zmieniają. Te same patenty do obejrzenia na japońskiej stronie: http://www.the30sstyle.com/ Trzeba wejść do galerii i kliknąć na pierwszy zestaw "Gray Alternate Stripe Single Breasted Three-Piece Suit". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Zamieszczam kilka zdjęć pokazujących szczegóły wykończenia spodni od Ambrosi'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Akurat dla mnie spodnie idealne, to takie z rozporkiem posiadającym zamek automatyczny. Raz tylko w życiu kupiłem spodnie na guziki w tym miejscu i to był jeden z największych błędów ubraniowych A gdzieś pojawiła się relacja, jakby Ambrosi robi wszystko po swojemu i jak się nie podoba, to wynocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Akurat dla mnie spodnie idealne, to takie z rozporkiem posiadającym zamek automatyczny. Raz tylko w życiu kupiłem spodnie na guziki w tym miejscu i to był jeden z największych błędów ubraniowych A gdzieś pojawiła się relacja, jakby Ambrosi robi wszystko po swojemu i jak się nie podoba, to wynocha. +++ tylko na zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 zamek automatyczny ??? Chyba chodzi o zamek błyskawiczny zwany kiedyś eklerem (z fr. éclair - błyskiwica) lub potocznie suwakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 zamek automatyczny ??? Chyba chodzi o zamek błyskawiczny zwany kiedyś eklerem (z fr. éclair - błyskaiwca) lub potocznie suwakiem. Potwierdzam w modzie męskiej 1957/58 używają słowa ekler na określenie zamka błyskawicznego. To co Panowie rezygnujemy z suwaka na rzecz eklera? W końcu poszetkę i brustaszę wydobyliśmy z otchłani niebytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 +++ tylko na zamek Osobiście o wiele bardziej wolę guziki w spodniach ze względu na niezawodność i trwałość, oraz za to, że przy odpowiednim umieszczeniu dodatkowych guzików spodnie się lepiej układają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 zamek automatyczny ??? Chyba chodzi o zamek błyskawiczny zwany kiedyś eklerem (z fr. éclair - błyskaiwca) lub potocznie suwakiem. Potwierdzam w modzie męskiej 1957/58 używają słowa ekler na określenie zamka błyskawicznego. To co Panowie rezygnujemy z suwaka na rzecz eklera? W końcu poszetkę i brustaszę wydobyliśmy z otchłani niebytu. Osobiście wolałbym nie mieć eklera między nogami Zamek automatyczny to taki na pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Noszę od kilku dni spodnie z materiału fil a fil (już w zasadzie vintage) Carlo Barbera 12 oz dla H. Lesser and Sons i....w ogóle się nie gniotą. Wczoraj po całym dniu je zdjąłem, dokonałem oględzin i zdumiał mnie brak harmonijek. To są dla mnie spodnie idealne Uszył je Tadeusz Baś z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Pochwal się zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Nie omieszkam. Sesja już była wczoraj. Będą na Szarmancie za jakiś czas, ale mam straszny teraz nawał tematów na wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Również wyrażam ogromną chęć zobaczenia tych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Noszę od kilku dni spodnie z materiału fil a fil (już w zasadzie vintage) Carlo Barbera 12 oz dla H. Lesser and Sons i....w ogóle się nie gniotą. Wczoraj po całym dniu je zdjąłem, dokonałem oględzin i zdumiał mnie brak harmonijek. To są dla mnie spodnie idealne Uszył je Tadeusz Baś z Łodzi. Bez zdjęć się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2012 Noszę od kilku dni spodnie z materiału fil a fil (już w zasadzie vintage) Carlo Barbera 12 oz dla H. Lesser and Sons i....w ogóle się nie gniotą. Wczoraj po całym dniu je zdjąłem, dokonałem oględzin i zdumiał mnie brak harmonijek. To są dla mnie spodnie idealne Uszył je Tadeusz Baś z Łodzi. Mam spodnie z bliźniaczego materiału i potwierdzam, wełna jest rewelacyjna. Bardzo dobrze trzyma fason i w ogóle się nie gniecie. To chyba w ogóle spora przewaga cięższym materiałów nad lżejszymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Sprzączka z tyłu dla spodni z podwyższonym stanem, która powinna być bardziej funkcjonalna niż gurta. Ciekawe czy ma specjalną nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Proponuję hozenklamer albo hinterszpanga! Na marginesie przypominam prawidłową odmianę gurtu: viewtopic.php?f=10&t=1561&p=42500&hilit=gurt#p42500 Źródłosłów jest oczywiście niemiecki: der Gürtel to pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Proponuję hozenklamer albo hinterszpanga! Na marginesie przypominam prawidłową odmianę gurtu: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... urt#p42500 Źródłosłów jest oczywiście niemiecki: der Gürtel to pasek. Jestem za hinterszpanga. Brzmi świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 "Większość mężczyzna po wejściu w świat klasycznej elegancji chce być oryginalnym na siłę. Stara się być mądrzejszym od poprzedników. Przypomnijmy sobie mój dwurzędowy beżowy garnitur sportowy z nakładanymi kieszeniami. Zamówienie było ciekawe i wystudiowane, ale w pewnym sensie nierozsądne. W szafie miałem tylko miarową, zieloną (!) marynarkę tweedową, która wymagała kilku poprawek oraz kilka marynarek z wieszaka. W rezultacie cierpiałem, bo zdarzało się, że autentycznie nie miałem, w czym chodzić. Beż i zieleń to nie są uniwersalne kolory dla mężczyzny. Dziś na pierwsze bespoke zleciłbym po prostu zestaw klubowy (granatowa marynarka i szare spodnie). Od kilku miesięcy to moja ulubiona kombinacja. Ręka sama sięga po szare spodnie, a inne zaczynają mieć odleżyny w szafie. Już mam zakładać brązowe, albo beżowe, a mój wzrok pada ciągle na szare." http://www.szarmant.pl/szare-spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi