macaroni Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Pamiętacie? Sam nie jestem może amatorem takich rzeczy, ale właśnie koordynuję zamówieni znajomego (jego pierwsze bespoke) i rzucił hasło "fajnej podszewki". Pomyślałem, żeby pójść na całość, dlatego szukam kogoś kto maluje na jedwabiu (a właściwie na wiskozie). Może ktoś z Was zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 możesz śmiało uderzyć na Świętokrzyską 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Malujecie? Jak jest z problemem farbowania? Czy taka podszewka nie zostawi śladów na koszuli? Czy Na S32 są w stranie wykonać przygotowany projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 maluje się specjalnymi farbami do tkanin. Utrwala. Zasięgnąłem języka u źródła - do najbliższego wtorku (zapraszam w imieniu artysty) będziesz mógł zobaczyć gotową pracę dla klientki. Po wtorku, też coś się znajdzie z zasobów pokazowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Podszewka, oczywiście, bardzo oryginalna, ale na mnie większe wrażenie robi wełna. Wygląda na jeden z vintage materiałów ze skarbca Rubinaccich. Czy główny kolor to ciemny brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Z tego co pamiętam granat w żółty pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 http://www.businesspunks.com/#en/collection/linings/street_talk/ Istnieje także możliwosc stworzenia własnego wzoru. Wydaje mi sie ze recenzja jest gdzies na blogu "A suitable wardrobe". Edit: Znalazlem: http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... h-art.html Pisałem juz o tym na forum - moze tu tez sie komus przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varney Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Z tego co pamiętam granat w żółty pasek.To dopiero materiał godny pozazdroszczenia. Gdzieś na SF widziałem zdjęcie witryn jednego z włoskich sklepów, w której stał manekin ubrany we flanelowy, jasnoszary garnitur w pasek o odcieniu miedzianym. Wyglądał wprost niesamowicie. (Ciemny brąz w mocny, żółtawy pasek znajduje się za to w próbniku flaneli od JJ Minnisa.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Obie znane firmy z Milanówka (Malcol i Jedwab Polski MILANÓWEK) oferują malowanie na jedwabiu: http://www.malcol-silk.com.pl/ http://www.jedwab-polski.pl/ Oferują raczej "kobiece" wzory ale można zlecić wykonanie swojego rysunku lub logo. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Ok, sprawa jest wstępnie omówiona, mam malarkę, będziemy robić próby na wiskozie. Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Jak to jest, do tego malowania jest wymagany wyłącznie biały materiał? Bo ja gustuję tylko w bordowych podszewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 nie, biały nie jest wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 A co sądzicie o dyskretnie zapisanym w taki sposób cytatem? Kabotyństwo, czy akceptowalne i ciekawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 A co sądzicie o dyskretnie zapisanym w taki sposób cytatem? Kabotyństwo, czy akceptowalne i ciekawe? Pytaniem jest, czy bedziesz eksponowal wszem i wobec podszewke zeby inni wiedzieli ze jest robiona recznie, czy bedziesz czerpal cicha satysfakcje z posiadania czegos wyjatkowego i niepowtarzalnego. Bo m.in. o to chodzi w bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 A jak myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 A jak myślisz.A do czego zmierzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Skoro pytam, a nie robię po swojemu, zapewne nie czyniłbym z takiego napisu wizytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Skoro robisz to tylko dla siebie to nie ma mowy o kabotynstwie. Swoja droga cytat to niezly pomysl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi