Popular Post Wuj Posted December 22, 2017 Popular Post Report Share Posted December 22, 2017 Sprawa była prosta: w tym zamówieniu lecimy klasykiem:) Czyli bierzemy moje stare derby i robimy wersję full brogues Oxford. Mocna skóra, mocny błysk, mocne szycie, lekko dynamiczne kopyto. Dziękuję za rady @Whitesnake ' owi. Efekty:) Wybaczcie jakość, ale robiłem zdjęcia w drodze ze sklepu do biura. Podeszwa podwójna redenbach. Potrójne szycie. Lekkie taliowanie. Lekko wyciągnięty nosek. Niemiecki boxcalf (rewelacja). 12 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Piękne! Właśnie takich brakuje na mojej półce 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wuj Posted December 22, 2017 Author Popular Post Report Share Posted December 22, 2017 Jeszcze kilka zdjęć - niestety ciągle w sztucznym świetle, telefonem: 10 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servetch Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Czemu ta skóra zawdzięcza taki połysk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 3 godziny temu, Servetch napisał: Czemu ta skóra zawdzięcza taki połysk? To mięsista skóra z bardzo gładkim licem. Poza tym, Pani polerująca u Kielmana buty przed wydaniem Klientowi, robi to naprawdę dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuj Posted December 22, 2017 Author Report Share Posted December 22, 2017 Niemiecki Freundenberg box calf. Ale podobno taki on niemiecki, jak Podolski. Z krótkiego badania wychodzi, że freudenberg jest produkowany w... Kępicach, w Kegarze. Swoją drogą jest to skóra rewelacyjna: oprócz znanych na naszym forum kilku par (lotniki Whitesnake'a, oxfordy @Midlife-Crisis) w salonie wystawione są dodatkowe pary i każda wygląda bardzo dobrze. Dziś krótko rozmawiałem z Panem Maciejem i po krótkich klasycznych slodzeniach stwierdził, że ten boxcalf jest jakościowo bardzo zbliżony do dawnego francuskiego i ze w przyszłym roku ma się pojawić burgund. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 51 minut temu, Wuj napisał: Niemiecki Freundenberg box calf. Moje lotniki są z "dawnego francuskiego", chyba monki mam z Kegaru. W każdym razie, niedawno podziwiałem skórę z której masz buty, właśnie pod katem nowych lotników bo mocno przypomina tą francuską. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midlife-Crisis Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 @Wuj piękne buty i ta gładka pupa... . Gratuluję! PS moje są z polskiej skóry i na skromnej podeszwie, bo to tylko "buty do wyjścia", no i miały się jako pierwsze zamówienie zmieścić w budżecie. Freudenberg nie odpowiadał nam na lekkie buty do chodzenia po dywanach. W Twoich wygląda rewelacyjnie. To szycie tyrolskie już mi chodzi po głowie. W końcu mam Alpy za progiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
el-biczel Posted December 23, 2017 Report Share Posted December 23, 2017 Doskonale buty! Gratulacje! Bardzo dobre proporcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuj Posted December 23, 2017 Author Report Share Posted December 23, 2017 Dziękuję, Koledzy, za miłe słowa. Dodam jeszcze, że buty są twarde - dwukilometrowy spacer szybkim tempem z Chmielnej do biura zakończył się zacnymi bąblami na piętach. Nigdy się nie nauczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Gdańsk Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 . Naprawdę ładne buty. Ale stwierdzam, że tu widzę nikomu nie przeszkadza, że przyszwa się nie schodzi idealnie. Na innym wątku byłbyś mocno za to zrugany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FranciszekMaurer Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 To, że na początku się całkiem nie schodzi to raczej zamierzone i słuszne, po jakimś czasie buty się rozejdą i będzie idealnie, bo rozwarcie jest niewielkie. Gdyby od razu się schodziła potem były zbyt luźne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midlife-Crisis Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 @Wuj czy te prawidła są od Kielmana, czy od Vassa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuj Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 Godzinę temu, Midlife-Crisis napisał: @Wuj czy te prawidła są od Kielmana, czy od Vassa? To Vassy, nie brałem prawideł od Kielmana, bo szkoda mi pieniędzy. @Michał Gdańsk nie ściągam sznurówek maksymalnie w nowych butach, Tobie też polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts