Pepo Napisano 18 Czerwiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2019 Testuję sposób na przenoszenie druku na skórę, powstał więc taki prototyp który pokaże, jak sobie poradzi ten nadruk z czasem i trudami codziennego użytkowania Jeżeli wszystko się uda, będzie to dawało sporo nowych możliwości Chociaż, niestety, takie z herbami z Gry o Tron raczej do sprzedaży nie trafią, nie chciałbym dostać jakiegoś poleconego z USA jak pewien znajomy, który musiał zmienić nazwę swojej pracowni, bo miała w sobie nazwę gatunku humanoidalnego, który specjalizował się w niszczeniu pierścienia w lawie 🤔 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 22 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Podwójnie zawijany pasek do Apple Watcha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 11 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2019 Pokrowce na brzytwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 16 Sierpień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2019 Takie dwa kawałki konia przyjechały do mnie ze słonecznej Italii, jakby ktoś chciał zamówić coś nietuzinkowego, zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 Latem mam słabość do skromnych skórzanych dodatków oplatających mój prawy nadgarstek. Nie toleruję żadnych koralików i tym podobnych wynalazków. Miałem taką fajną "skórkę", kupioną na Węgrzech gdzieś w okolicy zakładu Vassa. Miała wypuncowane runami moje imię (ponoć ), jednak głowy bym nie dał, czy to nie było np. imię jakiegoś starowęgierskiego demona. No i, jak to często bywa- zgubiłem po pijaku. Bardzo możliwe, że tego samego dnia, w którym pojawiła się pierwsza rysa na bezelu mojego DJ-a. No, ale to już historia do innego działu. Jest taki ? "Historie chwilowej psychodegradacji wywołanej destrukcyjnym wpływem alkoholu" bądź "ryzykowne zachowania seksualne" (dokładnie nie pamiętam). Ale ad rem: zagaiłem niezawodnego Przemka i powstał taki fajny projekt, a w zasadzie to dwa: Przy okazji wpadł mi do głowy kolejny, aby oznaczyć adresowo swoją "łajzę" (nie, nie chodzi o żonę). No, ale to muszę przemyśleć, a na razie przymiarka: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 Będąc szczerym, kotu bardziej pasuje 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 31 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2019 14 minut temu, pi_senny napisał: Będąc szczerym, kotu bardziej pasuje Ta „gejowska” z płaszczki owszem, ale udźwignę ten ciężar 😁, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Oddaj ją kotu! (kotoju?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 1 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2019 Godzinę temu, NieMy napisał: Oddaj ją kotu! (kotoju?) W życiu. Świetne są 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 13 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 Dwa nowe paseczki, jeden to granatowy Shell Cordovan, bez podszewki, z malowanymi krawędziami i widocznym stemplem garbarni. Drugi to roślinnie garbowana kozia skóra Chevre Sully z francuskiej garbarni Alran w kolorze różowym, z wypełnieniem, bordową nicią i krawędziami. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 22 Wrzesień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 @Pepo znów coś wykrzesał tym razem do niezniszczalnych w mojej kolekcji Max Bill'ów. dwa kurdybany, granat z krawędzią w kolorze i napisami od spodu, oraz ciemna zieleń z polerowanymi krawędziami 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 3 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2019 Powoli nadrabiam zaległości Card holder z rekina z podszewką ze skóry Pueblo, 4 kieszenie na karty i 1 większa w środku Tutaj pasek w całości ręcznie szyty (prawie 1000 szwów, moje palce will never forget ;_;) I takie dwa breloczki 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 @xkoziol ok. 4 godziny samego szycia wyszło, jeżeli o to pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Michał chyba pyta czy to podrupka, inspiracja, czy klamra oryginalna. https://www.hermes.com/pl/en/product/h-strie-belt-buckle-reversible-leather-strap-32mm-U_BELT_32_HOMMEpH064550CK05pH073967CAAE080/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 No tak, faktycznie nie mam pojęcia, klamrę dostałem od klienta, nie mam pojęcia skąd on ją wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 No tak, faktycznie nie mam pojęcia, klamrę dostałem od klienta, nie mam pojęcia skąd on ją wziął Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Miałem się zasłonić klauzulą sumienia czy wyrzucić nie swoją własność do kosza? Może to złe podejście, ale nie obchodzi mnie tak bardzo jaką klamrę sobie założy klient, tak samo jak nie interesuje mnie czy będzie dobierał buty pod kolor tego paska Inaczej by wyglądała sprawa gdybym to ja dorzucał takie klamry 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 4 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Klamra jak Klamra. Poprostu H jak Henryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Miałem się zasłonić klauzulą sumienia czy wyrzucić nie swoją własność do kosza? Może to złe podejście, ale nie obchodzi mnie tak bardzo jaką klamrę sobie założy klient, tak samo jak nie interesuje mnie czy będzie dobierał buty pod kolor tego paska Inaczej by wyglądała sprawa gdybym to ja dorzucał takie klamry Śledzę Twój wątek od samego początku i uważam, że robisz piękne rzeczy. No mistrzostwo. Może źle zrozumiałem Twój post ze zdjęciem paska, ale pierwsza myśl była taka, że to Ty zamontowałeś tę klamrę własnoręcznie, a nie klient. Jeżeli to klient to oczywiście masz trochę racji, choć myślę ze jeżeli klient nosząc efekt Twojej wspaniałej pracy chce udawać, że nosi Hermesa to Cię obraża, bo te 1000 ręcznych szwów prawdopodobnie przewyższa produkty Hermesa choćby samym wkładem ręcznej pracy. Ale jeżeli się na to godzisz, to ok, choć myślę, że klientowi przydałoby się więcej taktu.Jeżeli natomiast klamrę zamontowałeś sam, to też według mnie trochę rezygnujesz z własnej marki na rzecz jakiegoś H, którego wcale nie musisz udawać bo jesteś równie dobry. Moja reakcja wyrażała brak aprobaty w tym aspekcie. Tak się składa, że też jestem poniekąd rzemieślnikiem, choć pracuję na innym materiale. Wykonuję bowiem na niepoważnym, sześciostrunowym instrumencie muzykę tak zwaną poważną. Nie byłoby mi wszystko jedno gdyby ktoś rozpowszechniał moje nagrania, albo zapowiadał mnie na koncertach jako na przykład Andersa Segovię (zwłaszcza, że on już nie żyje), bo to moje setki godzin pracy i moje nazwisko, choć pewnie jako Segovii (zwłaszcza zmartwychwstałemu) płaciliby mi lepiej. Konkludując: Twój pasek podobałby mi się duuużo bardziej z klamrą nie powodującą skojarzeń z H, tylko z Twoim nazwiskiem. Dlatego wyraziłem smutek i dezaprobatę. Kończąc przydługi wywód gratuluję Ci zawsze wspaniałej roboty i życzę aby to Hermes kiedyś wypuszczał produkty z literą P. PozdrawiamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Hermes też szyje ręcznie swoje produkty. Tak samo jak korzysta z genialnych skór i materiałów (ja np. wolę korzystać z poliestrowych nici, a z tego co wiem, Hermes używa lnianych). Co do klamry wyraziłem swoje zdanie więc już nie będę ciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 Odebrałem niedawno portfel uszyty przez Przemka. Jestem bardzo zadowolony, skóra i wykonanie robią bardzo dobre wrażenie. Polecam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyskaty Dandys Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 @zimmermann, zamierzasz w największej przegródce nosić szmal lub inne często miąchane kwity? Jeżeli tak, to mizdra po niedługim czasie dość wydatnie się wywoskuje niczym mizdrzane zapiętki w butach i będzie przyjmować różne niepożądane wonie, szybciej niż gdybyś wyścielił wnętrze. Może warto było choć spatynować wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 @zimmermann, zamierzasz w największej przegródce nosić szmal lub inne często miąchane kwity? Jeżeli tak, to mizdra po niedługim czasie dość wydatnie się wywoskuje niczym mizdrzane zapiętki w butach i będzie przyjmować różne niepożądane wonie, szybciej niż gdybyś wyścielił wnętrze. Może warto było choć spatynować wnętrze?Szmalu u mnie niewiele, więc to raczej nie będzie problemem, poza tym nie sądze żeby mizdra w portfelu przecierała się tak jak w butach. Czas pokaże, jeśli Twoja przepowiednia się spełni to wezmę to pod uwagę w kolejnym zamówieniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 Noszę swój kilka lat, co prawda, również rzadko noszę banknoty, częściej w tej przegrodzie są potwierdzenia nadania z poczty, ale dalej pachnie skórą Dzięki zimmermann, niech się dobrze nosi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 Wnętrze portfela od Przemka, jak widać żywe mięso, używany półtora roku. Zapachu brak - nie czuję ani Szanel Namber Fajw, ani szatni reprezentacji Tanzanii po serii rzutów karnych. Banknoty pozyskuję z bankomatu, w pokera ani trzy karty nie grywam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi