Velahrn Opublikowano 13 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2025 Ciekawostka. Pier@@#% FedEx kolejny raz nęka mnie i grozi windykacją za "nieopłaconą przesyłkę", którą oczywiście opłaciłem już dwa miesiące temu. Pismo jest pełne błędów i uznałbym je za próbę wyłudzenia, ale przyszło pocztą, no i kod QR do płatności jest prawdziwy. \ Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 Współczuję walki z tą dziadowską firmą. Mam o nich jak najgorsze zdanie. 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 26 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2025 Ciekawostka kolejna Po dwóch tygodniach myślenia, w odpowiedzi na moje wyjaśnienia, Fedex napisał mi to samo, tym razem po angielsku. Konsultant na linii widzi, że zapłaciłem, ale nie może pomóc. To już przestaje być śmieszne. Dlatego właśnie nienawidzę zakupów spoza UE i spoza Chin. Pie#$#$ się potem jest niewspółmierne do rezultatów. Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 26 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2025 Na moje oko jeszcze na koniec doliczą Ci opłatę za "przechowywanie paczki" ;( Cytuj
Velahrn Opublikowano 21 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2025 Po miesiącu: chciałbym napisać jakiś follow-up... ale go nie ma. Po tym, jak wysłałem im screeny z ich własnej strony internetowej, zamilkli. Ani przepraszamy, ani dziękujemy, ani pocałuj nas w dupę. Po prostu wyszli z niebytu (po trzech miesiącach od dostarczenia paczki) z żądaniami opłat, i w ten niebyt powrócili. Więc możliwe, że nadal uważają mnie za swojego dłużnika, albo sprzedali ów "dług", albo go anulowani. Jedyne co wiem, to, że im więcej mam do czynienia z firmami kurierskimi, tym bardziej ich nienawidzę. Cytuj
Non Vid Opublikowano 21 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2025 Współczuję. Jakiś czas temu miałem podobne przejścia z zakupem od Spier & Mackay... nigdy więcej zamawiania z Kanady. ? 1 Cytuj
Kyle Opublikowano 21 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2025 W każdym razie jak będziesz dostawał wezwanie do zapłaty po angielsku (choć wyjątkowo może się zdarzyć próba po polsku) z firmy z Luksemburga wysyłane zwykłym, nierejestrowanym listem, to możesz je kierować wprost do niszczarki 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 7 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2025 Mam tutaj informację od kolegi (wink wink), że można polecić firmę PolAmer alias TanieStany. Pośredniczy ona w zakupach ze Stanów - zamawia się rzeczy do ich magazynu, a potem za 37 USD firma transportuje je drogą morską do Polski. Wadą jest długi czas transportu (6 tygodni), zaletą - kolega... mówi, że nie trzeba nic dopłacać (wink wink). Kolega bardzo zadowolony. Uwaga - nie zamawiać przesyłek lotniczych - te celnicy zawsze trzepią! 1 3 Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca I ponownie, ukłony dla panów z PolAmeru... przesyła kolega. W przeciwieństwie do gówno-firm typu FedEx, PolAmer nie zarabia na cleniu towarów. Jak trzeba, to cli, ale nie zarabia na tym. Firma ma taki vibe Chicago łamane na Podhale i wie, że ich klienci przestali by wysyłać paczki, gdyby hm... zasady się zmieniły. Tymczasem dla FedExu czy innego GLS, nie jesteśmy klientami - klientem jest sklep, a my jesteśmy źródłem do wyciągnięcia dodatkowej kasy. Dlatego zrobią WSZYSTKO, żeby nas oclić, bo w ten sposób urwą dodatkowe 50 zł opłaty za ową niechcianą usługę. Znowu wchodzi tu metafora krokodyla - wielka paszcza po pieniądze, ale małe łapki, gdy trzeba pomóc z przesyłką. 1 1 Cytuj
Jarek85 Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca A co tam ciekawego tym razem kolega kupił ze Stanów? Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca 55 minut temu, Jarek85 napisał(a): A co tam ciekawego tym razem kolega kupił ze Stanów? A takie tam buty w stylu Pacific North West (konkretnie Frank's). 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca Jest takie pojęcie overdressed, tutaj mamy overbuilt. Podeszwa przyklejona, podwójnie przyszyta i przytwierdzona śrubami. To Vibram Fire & Ice Compound, czyli podeszwa dla strażaków. Zachowuje przyczepność do -20 C, wytrzymuje temperaturę do 250 C. 5 Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca Idealne na atak zombi lub pożar lasu 2 Cytuj
lubo69 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca "This is a security announcement. Security lane 13 will be obstructed for at least 30 minutes while a passenger is taking off his shoes. All passengers in lane 13 please go to adjacent lanes. Thank you for your cooperation." 3 Cytuj
Velahrn Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 15 godzin temu, Jarek85 napisał(a): Albo na dyżur na SOR-ze Z dwojga złego wolę już atak zombie, 2 Cytuj
Manul Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca https://www.duckworthco.com/products/mens-snowcrest-shirt-jacket?variant=49784565367104 22 oz koszula z Rambouillet merino wool . Made in USA . 599 USD . 😉 Cytuj
Velahrn Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca 58 minut temu, Manul napisał(a): https://www.duckworthco.com/products/mens-snowcrest-shirt-jacket?variant=49784565367104 22 oz koszula z Rambouillet merino wool . Made in USA . 599 USD . 😉 Znamy, znamy Cytuj
Manul Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca No, ale właśnie doczytałem , że nie wysyłają poza Stany . Cytuj
Jarek85 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca 44 minuty temu, Manul napisał(a): No, ale właśnie doczytałem , że nie wysyłają poza Stany . Tanie Stany/Polamer is your friend. Cytuj
Manul Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Mam tam wielu znajomych jakby co 😉 Sam już tam raczej nie wybiorę się , bo niestety z postępem wieku ubyło mi dużo sił . Pozdrawiam wszystkich młodych i pięknych 👍 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi