071 Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 No i teraz nie wiem czy ów bal postrzegany jest przez kolegów pozytywnie, czy negatywnie hm... dobrze, że jest. I bardzo fajnie, że jego organizacja odbywa się profesjonalnie, a reszta... zależy tylko i wyłącznie od ludzi i tego jak traktują tę imprezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prozac Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Pytanie mocno naiwne, ale może jednak. Moje rękawiczki dokonały żywota. Czy we Wrocławiu można liczyć na jakiegoś rzemieślnika z tego zakresu? Niby muszę do Warszawy jechać i mógłbym odwiedzić P. Jamrozińskiego ale wolałbym coś na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Nie posiadam informacji, jednak podczas najbliższej wizyty w Warszawie, (30-31) mogę Ci je dostarczyć do Pana Jamrozińskiego i podczas następnej wizyty (9-10) odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 14 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2013 Ha! Aha! Dodzwoniłem się do słynnej wrocławskiej firmy Twins! Obecnie przyjmują klientów na ul. Długosza 60, ze względu na renomę firmy, jutro planuje tam wizytę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Dzień dobry, poszukując dobrego rzemieślnika tym razem krawca trafiłem na to forum, chciałbym zmienić podszewkę w marynarce, i pierwsze kroki skierowałbym do Pani Fok, pol606 czy mógłbyś podpowiedzieć adres ? Z góry dziękuję. Pomyślałem, że może warto Wam się odwdzięczyć za tyle ciekawych informacji na forum, w związku z czym jako miłośnik zegarków mechanicznych i uczestnik podobnego forum mogę podpowiedzieć, że po wielu naprawach za najlepszego zegarmistrza uważam we Wrocławiu zakład Seiko-Serwis Janusz Pawlicki na ul. C. Skłodowskiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 To chyba nie byłeś u Dolińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 To chyba nie byłeś u Dolińskiego. byłem i więcej nie pójdę, co lepsze nie jestem jedyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Słyszałem dokładnie takie opinie o Panu Wielądku jak podałeś Lev. Ja obszywam się u Pani Wandy Fok, we Wrocławiu są jeszcze dwa zakłady krawieckie zrzeszone, jeden na Tęczowej Mógłbyś podpowiedzieć o który zakład krawiecki na Tęczowej chodzi, bo mieszkam na tej ulicy? Gdzie przyjmuje w swoim "secret place" Pani Fok? Właśnie na Tęczowej korzystam z usług krawcowej, do której przekonała mnie historia szycia strojów na plan zdjęciowy Behemotha. Przeróbki spodni wyszły nieźle. Jej zakład lokuje się koło LO17, głęboko w podwórku;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 To chyba nie byłeś u Dolińskiego. byłem i więcej nie pójdę, co lepsze nie jestem jedyny. Niestety mam podobne odczucia odnośnie jakości usług świadczonych przez zakład p. Dolińskiego. Pewnego razu udałem się tam z dość leciwym zegarkiem kieszonkowym i niestety próba naprawy skończyła się uszkodzeniem mechanizmu. Dopiero po ok. miesięcznej walce udało mi się uzyskać rekompensatę za wyrządzoną szkodę, niestety zegarka nie dało się już przywrócić do 'żywych'. Być może to nieszczęśliwy wypadek, lecz przy uwzględnieniu kilku innych drobniejszych 'wpadek' staram się omijać ten zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakal.aw Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Witam temat caly przeczytany i faktycznie wynika z tego ze za bardzo nie ma u kogo szyc.. Pan czapski szyje za ok 3500zl twins szyja za ok. 4000 tys zl. Jednosci Narodowej zaklad Elegant to brak komentarza.. gatke gosc ma na poziomie.... no komu sie podoba to ok.. duzo gada i co wkurza to fakt ze probuje na sile i chama przekonac ze garnitury z elany to jest najlepsze co moze byc.. wysokoskretnej welny nie ma tylko zwykla.. znana krawcowa ktora tego pana spotyka jak kupuje tkaniny to tez potwierdzila ze wybiera nie najlepszej jakosci. ceny sie wachaja inaczej na stronie podaje inaczej wychodzi drozej jak sie u niego jest.. szycie welny drozsze niz elany.. nawet nie chce mowic jakiej jakosci welne posiada a i tak wciska elane.. i jestem w kropce bo znalazlem naprawde fajna wloska tkanine 150tke armaniego ale boje sie u niego szyc. material za 1k potrzebuje garniaka na slub i budzet tez jest ograniczony chcialem sie w 2k zmiescic z materialem ale raczej mi to nie wyjdzie. wroclaw za tkaninami przejechalem doslownie caly.. a krawca dalej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 3 wizyty w Warszawie i masz gajer z dużym prawdpodobieństwem, że będzie udany. Niewiele zwiększa to koszty, jeśli połaczysz przymiarki np ze spotkaniami forumowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 "Garniaka" potrzebujesz? Wydałeś 1k na materiał i masz 1k na szycie? Oj, nie wiem czy pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lev Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 To chyba nie byłeś u Dolińskiego. byłem i więcej nie pójdę, co lepsze nie jestem jedyny. A ja akurat mam zdanie przeciwne i też nie jestem jedyny. Wg mniejszy sensowny salon, w którym można bez obaw zostawić zegarek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakal.aw Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 materiału jeszcze nie zakupilem tylko chcialem kupic i mam odlozony 3,9m tak zeby bylo tez na kamizelke.. mam 1,86m wzrostu. ja bym na szycie dal i tez wiecej tylko moja sytulacja sie co nie co zmienila i dlatego zostaje okrojony budzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 To z dużym prawdopodobieństwem efekt będzie mizerny. Jestem przekonany, że lepszym rozwiązaniem będzie kupienie przyzwoitego RTW z pomocą kogoś zorientowanego w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakal.aw Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Pan Wielądek odnaleziony. (a gdzie ja znajde pana wielądka.. bo stoje tu na pl. kosciuszki ale ani widu ani slychu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 4 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 To chyba nie byłeś u Dolińskiego. byłem i więcej nie pójdę, co lepsze nie jestem jedyny. A ja akurat mam zdanie przeciwne i też nie jestem jedyny. Wg mniejszy sensowny salon, w którym można bez obaw zostawić zegarek... właśnie o te obawy chodzi, życzę Ci ze względu na Twój zegarek i kieszeń byś nie dołączył do klubu kontestatorów zakładu Pana Dolińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frugo Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Witam Panowie! czy korzystał ktoś może z usług Pana Stefana z "Arbitra" ? bądź Twinsa? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmol Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Panowie, czy są jakieś nowe spostrzeżenia o zakładach krawieckich we Wrocławiu? Potrzebuję wykonać dość prostą czynność z marynarką (skrócić rękawy), ale chciałbym, aby było to zrobione możliwie najlepiej. Swego czasu skracałem rękawy w marynarce w Feniksie i nie byłem do końca zadowolony - przyszycie guzików w nowych miejscach pozostawiało wiele do życzenia... Pomyślałem, że może spróbuję u Pani Fok, ale nie wiem gdzie jej szukać. Na poprzedniej stronie wątku pojawia się też pytanie o to i nie pada na forum odpowiedź... Wcześniej natomiast znajduję adres Odrzańska 11/12 - dziś byłem tam i nie odnalazłem żadnego zakładu krawieckiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Polecam zakład p. Jadwigi Rynia 691 361 384 ul. Prosta prawdopodobnie , niedaleko Teatru Polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tubapol Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Jeśli chodzi o poprawki 'standardowe', polecam "Igiełkę" (chyba to się tak nazywa) na ul. Oławskiej., IIIp. w budynku między szkołą językową a DH Ładą. Tam ostatnio Pani zrobiła dla mnie kawał dobrej roboty z używanym garniturem (likwidacja mankiet w nogawkach, spore poprawki do marynarki itd.) i jestem na 100% zadowolny, a ceny też są do przyjęcia. Należałoby także wspomnieć o miłej obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 ostatnio skracałem rękawy marynarki w Avanti na Kruszwickiej było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 Wczorajsze pierwsze razy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 Tropik H. Lessera. Pozdrowienia dla Zakiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi