Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie sprawy,

w DH Fenix na 4tym pietrze jest Pani Halina - krawcowa, przeróbki i poprawki pierwsza klasa. Wytaliowanie marynarki 35zł, skrócenie koszuli z mankietem francuskim 25zł. Odbierałem wczoraj garnitur, polecam.

Druga sprawa, zaraz obok jest kafejka internetowa, za nią można oddawać rzeczy do pralni chemicznej. spodnie 15zł, marynarka 17zł, czas oczekiwania 1-2 dni, ubrania są czyste i od razu prasowane parą. Nie znalazłem tańszej i tak samo dobrej pralni we Wrocławiu.

Opublikowano

W Arkadach Wrocławskich w salonie Bytom, można zamówić garnitur szyty na miarę, nie jest to MTM. Krawiec przyjeżdża raz w tygodniu, w ramach projektu są trzy przymiarki, wybór wełny (tylko wełny włoskie) z katalogu krawca. Cena od 3000zł w zależności od wybranego materiału.

Opublikowano

Panowie, w razie przygotowań do zamówienia u danego rzemieślnika, lub prezentacji finału zamówienia, proszę o zakładanie osobnych wątków w dziale Bespoke i ew. zostawienie linka w temacie danego rzemieślnika w przewodniku.

Unikniemy bałaganu i damy szansę zauważenia wszystkim, że któryś z nas ptzygotowuje się do kolejnego zamówienia.

Opublikowano

Sam z ciekawości planuję niedługo zajrzeć tutaj

http://www.tkaniny-wroclaw.pl/onas.html

Pisałem do nich, ale bez odzewu. Akurat w przyszłym tygodniu będę przejazdem we Wrocławiu i dlatego chętnie zapoznałbym się z tamtejszą ofertą, w Rzeszowie skąd jestem jest tylko czerń i popiele, a chciałbym jeszcze coś innego porównać, bo na razie to mam samą watolinę na ocieplacz.
Opublikowano

Z poszukiwań, które przeprowadzałem nie udało mi się znaleźć miejsca gdzie można zakupić podane materiały.

Jeżeli Panowie znajdziecie jakiś adres w necie, mogę tam w wolnej chwili znaleźć. Jutro będę obok podanego adresu to do nich zajrzę.

Opublikowano

Byłem, bardzo kiepska oferta, brak tkanin garniturowych.

Jak ja byłem nie było tez 100% wełen, szczerze powiem, że znalezienie wełny płaszczowej z kaszmirem może być na prawdę trudne zarówno w Polsce jak i Wrocławiu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Macie może jakichś godnych polecenia szewców we Wrocławiu? Chciałbym podbić buty gumą oraz wymienić fleki w kilku innych parach. Chodzi mi o kogoś, kto zrobi to porządnie i estetycznie, bo do tej pory byłem raczej zawiedziony jakością.

Opublikowano

Słyszałem dużo dobrego o tym szewcu, dlatego napisałem. Ten człowiek robi trochę w skórze, więc w porównaniu do przypadkowych pracowników punktów "pierwszej pomocy" w galeriach handlowych, jest to jednak jakiś specjalista. Myślę, że przy prostych naprawach powinien się sprawdzić.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z krawców szyjących garnitury męskie we Wrocławiu są: Pan Antoni Wielądek i na rynku k. empiku jest "Arbiter" przy czym o ile w pierwszym przypadku to bespoke to w Arbitrze bardzo slaba obsługa, trudno było sprecyzowac panom jaki oferują garnitur, bespoke czy mtm. Po paru min cięzkich rozmów wnioskuję, że mtm. Materiały na garnitur są w "Domu handlowym Podwale".

Opublikowano

Witam,

w Domu Handlowym Podwale, na parterze jest wybór wełny polskiej z Bielska, wełny z domieszkami jedwabiu naturalnego i czystej wełny. Są też jakieś elano ale na nie, nie zwracałem uwagi. Materiały są średniej jakości i przystępnej ceny, można znaleźć ciekawe pozycje za 80/90zł za metr.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, piszę raczej jako ostrzeżenie. Korzystałem z usług firmy Elegant na ul. Jedności Narodowej. Jestem niski i nie mogę nigdzie kupić garnituru gotowego. Pojechałem tam bo znalazłem kilka zachęcających opini. Na początek chciałem dopsować nowy garnitur. Ceny smiesznie niskie (jak ja :) ...ale najpierw Pan lekko drwił z rozmiaru garnituru (czy z dziecięcego) komentując że, taki ma styl i trzeba się przyzwyczaić. Nic, nie jestem zbyt wrażliwy. Po garnitur (skracanie nogawek i rękawów) jeździłem po 100 km (tyle mam w obie strony) 3 razy bo: zapomniał, za mało skrócił bo nie wierzył że rękawy mogą być tak krókie. No nic, myślę mistrz trzeba się uzbroić w cierpliwość. Zamówiłem na próbę marynarkę. Pan zdjął miarę i umówił sie za miesiąc na przymiarkę bo ma nawał pracy. Za miesiąc zasówam 50 km do niego a Pan do mnie że zapomniał bo nie zapisał i nie skroił tej marynarki. Miał moje nazwisko, telefon. Żadnego przpraszam. Mówię to chba sobie podarujemy, a Pan że OK. I tyle. Acha i o dziwo nie poleca wełny tylko bardzo chce szyć z elany. Nigdy nie miałem garniturów z żadnych mieszanek więc byłem ciekawy, no ale sie już nie przekonam. Tyle. Przepraszam za literówki. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, z mojego doświadczenia wynika że we Wrocławiu nie ma sensownego krawca...

Ale jest na szczęśnie Grzegorz Gulczyński w Świdnicy - więc całkiem blisko.

Ja szyje tylko u Gulczyńskiego i jestem zadowolony...

Krawiec który namawia na elane często po prostu nie radzi sobie z wełną, która jest trudniejsza.

Elanę można mocno zapracować maskując w ten sposób niektóre błędy...

pozdrawiam