Koval Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Szybkie pytanie (założyłem nowy wątek, bo nie wiem czy kwalifikuje się do 'krótkich pytań' ) - - kupował Ktoś ostatnio/może polecić odkurzacz? Workowy/bezworkowy? (Chodzi o niedrogi sprzęt do małego mieszkania) Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 http://www.ceneo.pl/32081853#cid=15445&crid=81891&pid=9941 - działa chyba już z 15 lat (oczywiście dużo starsza wersja), nic się nie zepsuło, przeżył nawet remont gdzie "fachowcy" odkurzali nim gruz i pył z tynku. Zestaw worków kupujesz raz na 5 lat, chyba, że na rosyjską modłę masz dywany nawet na ścianie. 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Przepraszam że napiszę w tym miejscu o Roombie, bo trudno tu zastosować przymiotnik "niedrogi", ale rzecz bardzo podobną będzie miał (czy też ma od dziś) w ofercie jeden z dyskontów w cenie 444 zł, firmy Vileda - można rozważyć. Moja Roomba trochę już nie daje rady ze względu na sierść psa, ale zapewniam że z tym tematem w takim wydaniu jak to ma miejsce u mnie również odkurzacz nie dałby rady. Poza tym dokładność, skuteczność, wygoda; trochę to długo trwa i trochę hałasuje, ale generalnie temat odkurzania ma się z głowy. To powiedziawszy, są sytuacje, w których Roomba nie poradzi i trzeba mieć odkurzacz. Potrafię wymienić co najmniej cztery i żadna z nich nie jest tym, o czym Panowie teraz myślicie 1 Cytuj
pi_senny Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Świetny stosunek jakości do ceny. http://www.ceneo.pl/32083036#tab=click 1 Cytuj
Kropek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Godzinę temu, lubo69 napisał: Przepraszam że napiszę w tym miejscu o Roombie, bo trudno tu zastosować przymiotnik "niedrogi", ale rzecz bardzo podobną będzie miał (czy też ma od dziś) w ofercie jeden z dyskontów w cenie 444 zł, firmy Vileda - można rozważyć. Moja Roomba trochę już nie daje rady ze względu na sierść psa, ale zapewniam że z tym tematem w takim wydaniu jak to ma miejsce u mnie również odkurzacz nie dałby rady. Poza tym dokładność, skuteczność, wygoda; trochę to długo trwa i trochę hałasuje, ale generalnie temat odkurzania ma się z głowy. To powiedziawszy, są sytuacje, w których Roomba nie poradzi i trzeba mieć odkurzacz. Potrafię wymienić co najmniej cztery i żadna z nich nie jest tym, o czym Panowie teraz myślicie Jeśli chodzi o odkurzacze automatyczne to dobrą opinią cieszą się chińskie marki np. Ilife lub znane głównie z produkcji telefonów Xiaomi (Mi Robot). Zachęcam do obejrzenia recenzji na yt Cytuj
Bacio Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja mam Carneo SC610 od chyba ponad 3 lat. Akumulator wymaga wymiany na nowy co kilkanaście miesięcy. Odkurzacz dobrze daje sobie radę w domu z kotem. Stosujemy w domu zasadę - raz w tygodniu pełne odkurzanie "normalnym" odkurzaczem, a ten Carneo w razie konieczności tam, gdzie potrzeba. Cytuj
kawa_i_papierosy Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zelmer Wodnik Duo Plus - polecam mocno (oczywiście poszukaj nowszych wersji). Cytuj
act00 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 A czemu nowych jeśli mają słabsze silniki? Cytuj
123 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 4 godziny temu, Koval napisał: Workowy/bezworkowy? Szczerze odradzam bezworkowy. Mam i żałuję że nie posłuchałem żony Cytuj
KIERMAN Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 http://www.ceneo.pl/13907039 Cytuj
Dziaku Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Dnia 16.01.2017 o 17:53, pi_senny napisał: Świetny stosunek jakości do ceny. http://www.ceneo.pl/32083036#tab=click Mam i polecam, tani, o dobrej szczelności i służy mi już rok bez problemów Edit: Dodam jeszcze, że jeśli bezworkowe, to tylko te z górnej półki. Innymi nie warto sobie zaprzątać głowy. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez Dziaku Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Tylko kolega pyta o niedrogi sprzęt, a nie wodnego Rainbow'a za 10k który może wysysa kurz nawet spod dywanu, dobrze pierze, no ale jednak... 1 Cytuj
Sayyed Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Przy niedrogich niech zainteresowany sprawdzi przy okazji jak jest z dostępnością worków, bądź zamienników do odkurzacza, jak długo dany model jest na rynku. Miałem kiedyś Zelmera, a po roku trudno było je do niego dostać. Cytuj
pi_senny Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Naprawdę jestem ciekaw jaki to miałeś model Zelmera do którego nie mogłeś dostać worków. 1 Cytuj
Papryk Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ja niedawno zakupiłem odkurzacz karchera bezworkowy (wodny), jak poniżej: https://www.kaercher.com/pl/home-garden/odkurzacze/odkurzacze-z-filtrem-wodnym/ds-6-000-11952000.html Póki co jestem z niego bardzo zadowolony, uważam go za dużo tańszą alternatywę od wspomnianego wyżej rainbow'a. Cytuj
lolo Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Z czystym sumieniem mogę polecić odkurzacze Elektroluxa. Obecnie mam 3 egzemplarz. Dwa poprzednie ponoć żyją nadal, a jeśli to prawda, to pierwszy ma około 10 lat. Cytuj
Koval Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wodne i bezworkowe już kiedyś przerobiłem - wbrew pozorom - ani to wygodniejsze (szlam w wiadrze po każdym odkurzaniu), ani tańsze (szybka utrata mocy i częsta wymiana/mycie filtrów). Wynalazki typu Roomba niestety nie zastąpią odkurzacza obsługowego, więc i tak trzeba by jakiś dokupić... Właśnie przyszedł do mnie Zelmer Jupiter, którego polecił @Caporegime ; wygrał z Zelmerem Odyssey minimalnie lepszymi parametrami i większym workiem (rzadsza konieczność wymiany) - pierwsze wrażenie pozytywne. Dziękuję wszystkim za 'consulting'. 1 Cytuj
NieMy Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Godzinę temu, Koval napisał: Właśnie przyszedł do mnie Zelmer Jupiter, którego polecił @Caporegime ; wygrał z Zelmerem Odyssey minimalnie lepszymi parametrami i większym workiem (rzadsza konieczność wymiany) - pierwsze wrażenie pozytywne. Widzę, temat porad już nieaktualny więc się wypowiem Po jedenastu latach katowania Electroluxa zmieniłem go w zeszłym roku na Zelmera Jupitera. Zelmer jest głośniejszy ale odkurza równie dobrze a nawet lepiej. Zaletą Zelmera jest przede wszystkim cena, 2x niższa do Electroluxa. 1 Cytuj
Koval Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Oj tam, oj tam - zawsze miło przeczytać potwierdzenie, że podjęło się 'najmądrzejszą' decyzję! Cytuj
Dziaku Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Jupiter to taka lepsza wersja Odysseya Oba w swojej półce cenowej są dobre, pytanie ile chce się przeznaczyć na zakup. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi