Koval Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Szybkie pytanie (założyłem nowy wątek, bo nie wiem czy kwalifikuje się do 'krótkich pytań' ) - - kupował Ktoś ostatnio/może polecić odkurzacz? Workowy/bezworkowy? (Chodzi o niedrogi sprzęt do małego mieszkania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 http://www.ceneo.pl/32081853#cid=15445&crid=81891&pid=9941 - działa chyba już z 15 lat (oczywiście dużo starsza wersja), nic się nie zepsuło, przeżył nawet remont gdzie "fachowcy" odkurzali nim gruz i pył z tynku. Zestaw worków kupujesz raz na 5 lat, chyba, że na rosyjską modłę masz dywany nawet na ścianie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Przepraszam że napiszę w tym miejscu o Roombie, bo trudno tu zastosować przymiotnik "niedrogi", ale rzecz bardzo podobną będzie miał (czy też ma od dziś) w ofercie jeden z dyskontów w cenie 444 zł, firmy Vileda - można rozważyć. Moja Roomba trochę już nie daje rady ze względu na sierść psa, ale zapewniam że z tym tematem w takim wydaniu jak to ma miejsce u mnie również odkurzacz nie dałby rady. Poza tym dokładność, skuteczność, wygoda; trochę to długo trwa i trochę hałasuje, ale generalnie temat odkurzania ma się z głowy. To powiedziawszy, są sytuacje, w których Roomba nie poradzi i trzeba mieć odkurzacz. Potrafię wymienić co najmniej cztery i żadna z nich nie jest tym, o czym Panowie teraz myślicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Świetny stosunek jakości do ceny. http://www.ceneo.pl/32083036#tab=click 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropek Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Godzinę temu, lubo69 napisał: Przepraszam że napiszę w tym miejscu o Roombie, bo trudno tu zastosować przymiotnik "niedrogi", ale rzecz bardzo podobną będzie miał (czy też ma od dziś) w ofercie jeden z dyskontów w cenie 444 zł, firmy Vileda - można rozważyć. Moja Roomba trochę już nie daje rady ze względu na sierść psa, ale zapewniam że z tym tematem w takim wydaniu jak to ma miejsce u mnie również odkurzacz nie dałby rady. Poza tym dokładność, skuteczność, wygoda; trochę to długo trwa i trochę hałasuje, ale generalnie temat odkurzania ma się z głowy. To powiedziawszy, są sytuacje, w których Roomba nie poradzi i trzeba mieć odkurzacz. Potrafię wymienić co najmniej cztery i żadna z nich nie jest tym, o czym Panowie teraz myślicie Jeśli chodzi o odkurzacze automatyczne to dobrą opinią cieszą się chińskie marki np. Ilife lub znane głównie z produkcji telefonów Xiaomi (Mi Robot). Zachęcam do obejrzenia recenzji na yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Ja mam Carneo SC610 od chyba ponad 3 lat. Akumulator wymaga wymiany na nowy co kilkanaście miesięcy. Odkurzacz dobrze daje sobie radę w domu z kotem. Stosujemy w domu zasadę - raz w tygodniu pełne odkurzanie "normalnym" odkurzaczem, a ten Carneo w razie konieczności tam, gdzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawa_i_papierosy Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Zelmer Wodnik Duo Plus - polecam mocno (oczywiście poszukaj nowszych wersji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
act00 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 A czemu nowych jeśli mają słabsze silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 4 godziny temu, Koval napisał: Workowy/bezworkowy? Szczerze odradzam bezworkowy. Mam i żałuję że nie posłuchałem żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 http://www.ceneo.pl/13907039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 (edytowane) Dnia 16.01.2017 o 17:53, pi_senny napisał: Świetny stosunek jakości do ceny. http://www.ceneo.pl/32083036#tab=click Mam i polecam, tani, o dobrej szczelności i służy mi już rok bez problemów Edit: Dodam jeszcze, że jeśli bezworkowe, to tylko te z górnej półki. Innymi nie warto sobie zaprzątać głowy. Edytowane 20 Styczeń 2017 przez Dziaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Tylko kolega pyta o niedrogi sprzęt, a nie wodnego Rainbow'a za 10k który może wysysa kurz nawet spod dywanu, dobrze pierze, no ale jednak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Przy niedrogich niech zainteresowany sprawdzi przy okazji jak jest z dostępnością worków, bądź zamienników do odkurzacza, jak długo dany model jest na rynku. Miałem kiedyś Zelmera, a po roku trudno było je do niego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Naprawdę jestem ciekaw jaki to miałeś model Zelmera do którego nie mogłeś dostać worków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papryk Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Ja niedawno zakupiłem odkurzacz karchera bezworkowy (wodny), jak poniżej: https://www.kaercher.com/pl/home-garden/odkurzacze/odkurzacze-z-filtrem-wodnym/ds-6-000-11952000.html Póki co jestem z niego bardzo zadowolony, uważam go za dużo tańszą alternatywę od wspomnianego wyżej rainbow'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Z czystym sumieniem mogę polecić odkurzacze Elektroluxa. Obecnie mam 3 egzemplarz. Dwa poprzednie ponoć żyją nadal, a jeśli to prawda, to pierwszy ma około 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Wodne i bezworkowe już kiedyś przerobiłem - wbrew pozorom - ani to wygodniejsze (szlam w wiadrze po każdym odkurzaniu), ani tańsze (szybka utrata mocy i częsta wymiana/mycie filtrów). Wynalazki typu Roomba niestety nie zastąpią odkurzacza obsługowego, więc i tak trzeba by jakiś dokupić... Właśnie przyszedł do mnie Zelmer Jupiter, którego polecił @Caporegime ; wygrał z Zelmerem Odyssey minimalnie lepszymi parametrami i większym workiem (rzadsza konieczność wymiany) - pierwsze wrażenie pozytywne. Dziękuję wszystkim za 'consulting'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Godzinę temu, Koval napisał: Właśnie przyszedł do mnie Zelmer Jupiter, którego polecił @Caporegime ; wygrał z Zelmerem Odyssey minimalnie lepszymi parametrami i większym workiem (rzadsza konieczność wymiany) - pierwsze wrażenie pozytywne. Widzę, temat porad już nieaktualny więc się wypowiem Po jedenastu latach katowania Electroluxa zmieniłem go w zeszłym roku na Zelmera Jupitera. Zelmer jest głośniejszy ale odkurza równie dobrze a nawet lepiej. Zaletą Zelmera jest przede wszystkim cena, 2x niższa do Electroluxa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Oj tam, oj tam - zawsze miło przeczytać potwierdzenie, że podjęło się 'najmądrzejszą' decyzję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Jupiter to taka lepsza wersja Odysseya Oba w swojej półce cenowej są dobre, pytanie ile chce się przeznaczyć na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi