Pan Janusz Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Nie rób tego, nie sztyblety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Obrzydliwe są sztyblety, ja ich nie trawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 A ile chcesz wydać? Tyle, żeby miało sens kupić, a nie obstalować.Może te, w technologii veldtschoen (na gumce): http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=2998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Od mniej więcej miesiąca chodzi mi po głowie zamówienie bezszwowych lotników u Dimitriego Gomeza. (link: http://www.dimitribottier.com ) Szczerze się przyznam, że nie potrafię podejść do tego tematu racjonalnie; bardzo bym prosił o trzeźwą, rozsądną poradę: 1. Czy warto? (Hamlet pyta się sam siebie o buty...) 2. Jaka skóra? Kolor? Czarne? Cognac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Nie podchodź do tego racjonalnie, zamów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Podejdź do tego racjonalnie. Zamów, zrób zdjęcia i umieść na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Podejdź irracjonalnie i zamów te słynne lotniczasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ładnie by wyglądał ten model bez "wstawek", jeżeli mowa o lotnikach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Wy tu sobie (za przeproszeniem) jaja robicie, a ja tu na serio zastanawiam się jaki kolor... Sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Z kolorem raczej nie pomożemy, to dość indywidualna sprawa. PS Kolor buta na zdjęciu Proca jest piękny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ten wiśniowy powyżej, który już zresztą kiedyś wstawiałem na forum, jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Wybierz kolor NIECZARNE. Cognac, bordo, camel (jasny brąz?) są niesamowite. Ale jak pisze Bartek - to Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 To zdjęcie z postu proceleusmatyka jest ze strony maestro Dimitriego. A ja wczoraj byłem w jego paryskim sklepie/atelier koło Madelaine. Nie wdawałem się w za długie dyskusje i pogdanki -- po barbarzyńsku łapczywie i perwersyjnie oglądałem (pożerałem wzrokiem). I sam już nie wiem czego chcę... Za tydzień będę w Warszawie odebrać (między innymi) moje wiśniowe lotniki od Januszkiewicza. Popatrzę, pomyślę, zastanowię się jakie buty by się jeszcze przydały ... i najpewnie jeszcze bardziej zgłupieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Wybierz kolor NIECZARNE. Cognac, bordo, camel (jasny brąz?) są niesamowite. Ale jak pisze Bartek - to Twoja decyzja. A czemu NIECZARNE? Z jednej strony nieczerne są takie piękne; zwracają uwagę. W atelier widziałem przecudowną skórę jasny cognac. Ech... Z drugiej strony czarne są bardzo dyskretne, klasyczne, spokojne i dosknałe. Normalnie nirwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 To wybierz czarne . To Twój wybór. Choć niełatwy . Pisałem ze swojego punktu widzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 To Twój wybór. Choć niełatwy Ranyjulek... wiem że niełatwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Mam czarne lotniki bezszwowe (od Jacka Kamińskiego) i z perspektywy czasu oceniam, że wybór koloru był trafny. Oczywiście, w pracowni Gomeza masz na pewno dostępne od ręki fantastyczne skóry w pięknych kolorach, więc pewnie skusiłbym się właśnie na koniak lub jakiś odcień bordo. Jednocześnie współczuję i zazdroszczę dylematów decyzyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Jedna para to za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Czarne to dobre rozwiązanie, ale niektóre modele dobrze wyglądają w brązach itp.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Jedna para to za mało... Dokladnie! Zamow 2: Czarne i oxblood. A tak na serio, to bezszwowe lotniki sa tak delikatnym i wysublimowanym butem, ze moim zdaniem wlasnie czarny do nich bardzo pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Lotniki "oxblood" odbieram za tydzień od pana Januszkiewicza. Jeśli idzie o maître Gomeza, to muszę zaznaczyć, że jeszcze się nie zdecydowałem na zamówienie. No dobra, pękam coraz bardziej... Myślałem o czarnych; no bo klasyka, elegancja, umiar, harmonia, podstawowa uniwersalność... Niestety w atelier zobaczyłem tę wspaniałą skórę jasny cognac i w tym momencie przestałem myśleć racjonalnie... Z decyzją poczekam do odbiotu lotników od pana Januszkiewicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Do ascetycznej formy lotnika czarne są bardzo na miejscu. Poza tym osobiście uważam, że czarne lotniki będą bardzo uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Lotniki "oxblood" odbieram za tydzień od pana Januszkiewicza. Jeśli idzie o maître Gomeza, to muszę zaznaczyć, że jeszcze się nie zdecydowałem na zamówienie. No dobra, pękam coraz bardziej... Myślałem o czarnych; no bo klasyka, elegancja, umiar, harmonia, podstawowa uniwersalność... Niestety w atelier zobaczyłem tę wspaniałą skórę jasny cognac i w tym momencie przestałem myśleć racjonalnie... Z decyzją poczekam do odbiotu lotników od pana Januszkiewicza. Nawet nie widząc zdjęć skóry, wszystko mi mówi, że jasny koniak to będzie strzał w dziesiątkę. Również wybiegając w przyszłość - wyobrażam sobie, że ta skóra będzie się pięknie starzeć. Takich efektów kolorystycznych na czarnym nie uzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiek Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem, ale specjalnie się zarejestrowałem po pomoc. Dzięki forum macaronitomato zakochałem się poprostu w lotnikach. Tylko że poszukuję teraz na stronach wszelkich i ciężko je dostać, przeważnie na stronach zagranicznych. Może ktoś zna jakąś dobrą stronę gdzie można online zamówić w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Nie da się. Najtaniej czarne lotniki widziałem w Bexley. Tu masz wersję Blake: http://www.bexley.com/Bexley/shoe-MMCVP ... loris=noir A tu GYW: http://www.bexley.com/Bexley/shoe-MMCVP ... loris=noir (kopyto jest dość szerokie jak na lotniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi