Wujekrada Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Klasyczne converse są okropnie niewygodne. Już lepiej kupić model chuck 2 który jest ulepszoną wersją chuck 1 które kupiłeś. Wyszły pod koniec 2015 roku i są napakowane technologią a przy tym zachowują klasyczny wygląd. A jeśli mowa tam wyżej o 500 PLN, to jest o wiele więcej lepszych i fajniejszych sneakersów i trampostrzałów do tej ceny (która i tak nie jest zbyt wygórowana jak na DOBRE buty casual ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Zima się rozkręciła na dobre, a ja już myślę o butach na cieplejszy okres. Proszę o radę: http://sklepmiler.pl/pl/p/Loake-202Ds/210 Jeszcze chodzą mi po głowie monki z Berwicka lub Meermina. Ale prosiłbym o ocenę tych zamszowych brogsów . Czy ktoś użytkuje ten model i mógłby się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Z jednej strony Loake L1 to najniższa linia i jako taka nie jest polecana, szczególnie w tej cenie; z drugiej strony "inne osoby związane z forum" próbują wyciągnąć jeszcze więcej: http://www.macaronitomato.com/buty,buty-loake-l1-202-ds-7-k-254-961-p Jeśli Ci się podobają, można zaryzykować, ale nie jest to deal życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Mam dwie pary Loake 1880 (najwyższa linia Loake) i według mnie te buty są porównywalne z Meermin Classic, które kosztują z wysyłką około 800 złotych. W tej sytuacji płacenie 700 złotych za najniższą linię Loake wydaje mi się niezbyt rozsądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 http://www.scarosso.com/en/sale/roberto.html - 711 pln z przesyłką, a jakość zapewne będzie sporo wyższa niż Loake L1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Oosobiście nie jestem zadowolony z mojej pary Scarosso. Mało trwałe wykończenie skóry i po kilku wyjściach rozwarstwiła się podeszwa. Mogę też dodać, że ich kopyta są dość wąskie (tęgość raczej F), ale za to lepsze dla osób z wyższym podbiciem, taka hybryda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 http://www.mangooutlet.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/obuwie/skorzane-bluchery/?id=43020385_TD&n=1&s=accesorios_he.calzado_he&ident=0__0_1453227750337&ts=1453227750337&p=19&page=2 Jak z jakością i tęgością tych butów? Mam wąską stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Oosobiście nie jestem zadowolony z mojej pary Scarosso. Mało trwałe wykończenie skóry i po kilku wyjściach rozwarstwiła się podeszwa. Mogę też dodać, że ich kopyta są dość wąskie (tęgość raczej F), ale za to lepsze dla osób z wyższym podbiciem, taka hybryda . Mam single monki Scarosso i sprawują się bardzo dobrze. Kupiłem w promocji rok temu za około 600 złotych (130 euro) i w tej cenie uważam że był to bardzo dobry zakup. Oryginalnej ceny (200 euro) raczej bym nie chciał zapłacić. Z wykończeniem skóry póki co nic się nie dzieje, podeszwa również sprawia wrażenie dosyć trwałej. Aczkolwiek nie chodzę w tych butach bardzo często (średnio pewnie raz na 2 tygodnie, więc zaliczyły dopiero jakieś 20 całodziennych wyjść), więc jeszcze nie miały czasu porządnie się zużyć. Zobaczymy co będzie za kolejny rok-dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 To też może być kwestia konkretnego egzemplarza oczywiście Zgadzam się, że ceny wyprzedażowe są bardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 http://www.mangooutlet.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/obuwie/skorzane-bluchery/?id=43020385_TD&n=1&s=accesorios_he.calzado_he&ident=0__0_1453227750337&ts=1453227750337&p=19&page=2 Jak z jakością i tęgością tych butów? Mam wąską stopę. Do tej pory myslałem ze Bluchers to derby, a nie oxfordy. Człowiek uczy się całe życie:P Producent nie podajde tęgości. Użytkownicy forum też raczej nie będą wiedzieli. Zauważ ze mają 6 dziurek na sznurówki, a klasyczne 5. Zabieg może i korzystny dla kogoś z dużą stopą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Do tej pory myslałem ze Bluchers to derby, a nie oxfordy. Człowiek uczy się całe życie:P Producent nie podajde tęgości. Użytkownicy forum też raczej nie będą wiedzieli. Zauważ ze mają 6 dziurek na sznurówki, a klasyczne 5. Zabieg może i korzystny dla kogoś z dużą stopą. Też zauważyłem, że to jakaś hybryda Nie wygląda źle, ale mimo wszystko chyba się jednak nie skuszę. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Dziękuję za odpowiedź. Chyba odpuszczę te Loake i będę myślał nad Berwick/Meermin. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Do tej pory myslałem ze Bluchers to derby, a nie oxfordy. Człowiek uczy się całe życie:P Producent nie podajde tęgości. Użytkownicy forum też raczej nie będą wiedzieli. Zauważ ze mają 6 dziurek na sznurówki, a klasyczne 5. Zabieg może i korzystny dla kogoś z dużą stopą. Może żeby można było sznurować w ten sposób http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carluv Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Co sądzicie o tym kolorze tych wysokich boat shoes i ich uniwersalności w okresie jesień-zima? Cena około 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Drodzy Panowie, proszę o szybką poradę (z góry przepraszam za wielkość zdjęć): te: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=2010&shoeid=9367&brandid=6&catid=109&oldcolid=4005&stype=0&colourid=4950 czy te: http://www.pediwear.co.uk/loake/products/3478.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Z tych dwóch polecałbym to: http://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-boots Wiem, trochę nudni jesteśmy z tymi Yanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Z tych dwóch polecałbym to: http://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-boots Wiem, trochę nudni jesteśmy z tymi Yanko... Niestety moja stopa nie wchodzi w Yanko nawet w tęgości G (plz nie wyrzucajcie mnie z forum ) Testowałem Yanko na monkach w tej tęgości, w rozmowie z nimi Yanko 525OH są o milimetry szersze. Swoją drogą czy ktoś ma może porównanie z tęgościami Loake i Herringsa do Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Te Herringi są dostępne tylko w F... Skoro nie nabrałeś się na "dołóż do Yanko", to może dołożysz do Trickersów? Te są szerokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Te Herringi są dostępne tylko w F... Skoro nie nabrałeś się na "dołóż do Yanko", to może dołożysz do Trickersów? Te są szerokie... Najdelikatniej mówiąc poza zaplanowanym budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Ach, nie zauważyłem że to 026; w tej sytuacji zgadzam się z Aronem. @gregx: obie pary fajne, obie odrobinę zbyt wysoko wycenione. Chyba nikt z nas nie wypowie się na temat podeszwy w Loake (w każdym razie ja nie znam tego rodzaju). Dainite ma swoich zwolenników i przeciwników; ja nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości. Zmartwiłeś mnie. W butach z Shoepassion spokojnie mieszczę się w F. Jak rozumiem F Loake jest węższe. Sam już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Potwierdzam, 026 Loake są o wiele mniej obszerne od 960 Yanko. Z tym że Aron te trzewiki Loake z linka są na kopycie "Pennine". Nie mam pojęcia jak ono się ma do 960. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion. Nie pozostaje nic innego jak przetestować jeszcze raz Yanko G, o czym niezwłocznie powiadomię kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi