Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Klasyczne converse są okropnie niewygodne. Już lepiej kupić model chuck 2 który jest ulepszoną wersją chuck 1 które kupiłeś. Wyszły pod koniec 2015 roku i są napakowane technologią a przy tym zachowują klasyczny wygląd.

A jeśli mowa tam wyżej o 500 PLN, to jest o wiele więcej lepszych i fajniejszych sneakersów i trampostrzałów do tej ceny (która i tak nie jest zbyt wygórowana jak na DOBRE buty casual :))

Opublikowano

Z jednej strony Loake L1 to najniższa linia i jako taka nie jest polecana, szczególnie w tej cenie; z drugiej strony "inne osoby związane z forum" próbują wyciągnąć jeszcze więcej:

http://www.macaronitomato.com/buty,buty-loake-l1-202-ds-7-k-254-961-p

Jeśli Ci się podobają, można zaryzykować, ale nie jest to deal życia.

Opublikowano

Oosobiście nie jestem zadowolony z mojej pary Scarosso. Mało trwałe wykończenie skóry i po kilku wyjściach rozwarstwiła się podeszwa. Mogę też dodać, że ich kopyta są dość wąskie (tęgość raczej F), ale za to lepsze dla osób z wyższym podbiciem, taka hybryda :).

Opublikowano

Oosobiście nie jestem zadowolony z mojej pary Scarosso. Mało trwałe wykończenie skóry i po kilku wyjściach rozwarstwiła się podeszwa. Mogę też dodać, że ich kopyta są dość wąskie (tęgość raczej F), ale za to lepsze dla osób z wyższym podbiciem, taka hybryda :).

Mam single monki Scarosso i sprawują się bardzo dobrze. Kupiłem w promocji rok temu za około 600 złotych (130 euro) i w tej cenie uważam że był to bardzo dobry zakup. Oryginalnej ceny (200 euro) raczej bym nie chciał zapłacić. Z wykończeniem skóry póki co nic się nie dzieje, podeszwa również sprawia wrażenie dosyć trwałej. Aczkolwiek nie chodzę w tych butach bardzo często (średnio pewnie raz na 2 tygodnie, więc zaliczyły dopiero jakieś 20 całodziennych wyjść), więc jeszcze nie miały czasu porządnie się zużyć. Zobaczymy co będzie za kolejny rok-dwa :)

Opublikowano

Do tej pory myslałem ze Bluchers to derby, a nie oxfordy. Człowiek uczy się całe życie:P

Producent nie podajde tęgości. Użytkownicy forum też raczej nie będą wiedzieli. Zauważ ze mają 6 dziurek na sznurówki, a klasyczne 5. Zabieg może i korzystny dla kogoś z dużą stopą.

Opublikowano

Do tej pory myslałem ze Bluchers to derby, a nie oxfordy. Człowiek uczy się całe życie:P

Producent nie podajde tęgości. Użytkownicy forum też raczej nie będą wiedzieli. Zauważ ze mają 6 dziurek na sznurówki, a klasyczne 5. Zabieg może i korzystny dla kogoś z dużą stopą.

Też zauważyłem, że to jakaś hybryda :) Nie wygląda źle, ale mimo wszystko chyba się jednak nie skuszę. Dzięki!

Opublikowano

Może żeby można było sznurować w ten sposób http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm;)

Opublikowano

Z tych dwóch polecałbym to:

http://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-boots

Wiem, trochę nudni jesteśmy z tymi Yanko... :-)

Niestety moja stopa nie wchodzi w Yanko nawet w tęgości G (plz nie wyrzucajcie mnie z forum  :mrgreen: )

Testowałem Yanko na monkach w tej tęgości, w rozmowie z nimi Yanko 525OH są o milimetry szersze.

Swoją drogą czy ktoś ma może porównanie z tęgościami Loake i Herringsa do Yanko?

Opublikowano

Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości.

Opublikowano

Te Herringi są dostępne tylko w F...

Skoro nie nabrałeś się na "dołóż do Yanko", to może dołożysz do Trickersów? ;-) Te są szerokie...

Najdelikatniej mówiąc poza zaplanowanym budżetem.  :?

Opublikowano

Ach, nie zauważyłem że to 026; w tej sytuacji zgadzam się z Aronem.

@gregx: obie pary fajne, obie odrobinę zbyt wysoko wycenione. Chyba nikt z nas nie wypowie się na temat podeszwy w Loake (w każdym razie ja nie znam tego rodzaju). Dainite ma swoich zwolenników i przeciwników; ja nie przepadam.

Opublikowano

Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości.

Zmartwiłeś mnie. W butach z Shoepassion spokojnie mieszczę się w F. Jak rozumiem F Loake jest węższe. Sam już nie wiem co robić. 

Opublikowano

Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion.

Opublikowano

Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion.

Nie pozostaje nic innego jak przetestować jeszcze raz Yanko G, o czym niezwłocznie powiadomię kolegów.