Wodzu Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Będę bardziej monotematyczny. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Pierwsza konkurencja, podejście drugie. "Patine.pl kann tödlich sein" Jako ciekawostkę powiem, że środki używane do polerowania wrzośca (widoczny na zdjęciu Briar Polish) na oko (i na nos) niewiele różnią się od tłuszczu Saphira. Inna jest natomiast cena, bo małe pudełeczko Briar Polish kosztuje tyle mniej-więcej co duża puszka tłuszczu Saphira. Jeszcze się nie odważyłem sprawdzić, czy działają podobnie :). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Jeszcze jedno podejście do dyscypliny numer 3. Zaczynamy od ogólnej prezencji: Z boku logo, model, rozmiar i tęgość buta: Otwieramy pudełko. Ukazuje się nam miejsce na buty i zestaw startowy od Saphira: Przybliżenie na pudełeczko: Sprawdzamy cóż to za zestaw: I na tym kończymy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Pierwsza konkurencja, podejście trzecie. "Dziś wieczorem, jutro rano". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Dobra, ostatni. Ku przestrodze: Edit: większa wersja z lepszym obrazkiem, napisy bez zmian. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Konkurencja druga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Dwójka raz jeszcze. Kot mi się spodobał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 I konkurencja czwarta. Grafik dnia powszedniego „w poprzednim życiu”: - Pobudka - Do pracy - Z pracy - Czas wolny: SPORT, KSIĄŻKI, FILMY, ZAKUPY, ZNAJOMI, RODZINA, PRZYJACIELE. Grafik dnia powszedniego „po”: - Pobudka - Do pracy - Z pracy - Czas wolny: CZYSZCZENIE, ODTŁUSZCZANIE, MYCIE, KONSERWOWANIE, SUSZENIE, POLEROWANIE, NATŁUSZCZANIE, KREMOWANIE, SZCZOTKOWANIE, PASTOWANIE, PUCOWANIE, CHUCHANIE, DMUCHANIE. Grafik „po” w wersji hard: ;) - Pobudka - POLEROWANIE, CHUCHANIE, DMUCHANIE - Do pracy - …….. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Można powiedzieć, że po zakupach życie seksualne kolegi przeżywa prawdziwy rozkwit 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Dnia 11.12.2016 o 13:10, saphir.pl napisał: CO ZROBIĆ Z CORDOVANOWYMI CHUKKA, ZAPYTAŁ XKOZIOL (mem) Odpowiedz mu za pomocą "mema". Chyba nic nie trzeba dodawać NOSIĆ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Michał, ale... khm..., 'dmuchanie butów' Ci się podoba? Wiem że to z z dupy konia, ale może lepiej coś innego? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 U mnie z rana taka inspiracja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 10 godzin temu, swordfishtrombone napisał: Można powiedzieć, że po zakupach życie seksualne kolegi przeżywa prawdziwy rozkwit 10 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Michał, ale... khm..., 'dmuchanie butów' Ci się podoba? Wiem że to z z dupy konia, ale może lepiej coś innego? 10 godzin temu, xkoziol napisał: Kolega @Dark tego nie powiedział Łobuzy Teraz to mi się tłucze po głowie "Za mało dmuchania? Możemy to zmienić! Patine i Multirenowacja" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 4 strony tego tematu są lepsze niż 20 ostatnich stron w temacie Humor 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 6 minut temu, Zajac Poziomka napisał: 4 strony tego tematu są lepsze niż 20 ostatnich stron w temacie Humor Wczoraj przy pierwszym memie @Wodzu z kózką popłakałem się ze śmiechu jak dawno już nie, co przełożyło się na świetny wieczór, więc, po prostu, dzięki @Wodzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 To, moim zdaniem, zdecydowanie najlepszy konkurs jaki pojaw się na forum. @saphir.pl jak zwykle najwyższa półka! Tak trzymać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Haha, no dziękuję, ale nie wiem czy się ze mnie nie śmiejecie teraz Tak czy inaczej, cieszę się, że trochę więcej luzu i radości pojawiło się w gorącym, przedświątecznym okresie Przypominam jednocześnie, że konkurs wkracza w decydującą fazę, a propozycje można zgłaszać do końca najbliższej niedzieli - o godzina 23:59 kończymy zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 16 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Moja ostatnie zgłoszenie. Uzasadnienie: Jako językoznawca chciałbym zaprotestować przeciw wąskiej definicji mema internetowego jako śmiesznego obrazka, do której to interpretacji w tym konkursie sam się wydatnie przyczyniłem. Za Wikipedią, mem internetowy to jednostka informacji, którą wyróżnia przede wszystkim popularność w internecie. Idąc za tą definicją, chciałbym zaproponować coś innego niż dotychczas. "Wypust" jest co prawda w języku obcym, ale powszechnie znanym; poza tym i tak (mam nadzieję) wiadomo o co chodzi. Jeśli jednak nie wiadomo, załączam także tłumaczenie Google, podobnie jak to robią autentyczni (?) nadawcy komunikatów tego typu. Zgłoszenie: Good day to you, my Dearest Friend. I am Miss Diana Patina, a native of Sierra Leone, daughter to Dr Daniel Patine. With due respect and regards, I have decided to contact you on a particular transaction, which I trust will be beneficial to both parties. My dearest Father runs a family horse farm. Of late, however, his health has deteriorated significantly and he must inevitably prepare to meet his ancestors. He has in his possession a much treasured pair of horsehide boots that were made by his grandfather out of the rear skin of the family mare Yanka, after she had passed away. My Father considers these boots his dearest belonging. Sadly, they have recently developed a rather peculiar defect, which manifests itself during our rainy season. The leather dulls and develops unsightly bumps. In his advanced age and feeble mental health, my Father is convinced that these symptoms signify an ill state of the spirit of the beloved horse Yanka. He has therefore asked me to locate a trustworthy partner abroad, someone who could look after his dear boots in a climate more favourable than ours. Please be advised to keep this strictly confidential. I will personally send you all other necessary information when I hear from you back, stating your interest in this transaction. Yours very faithfully, Miss Diana Patina. Dzień dobry, mój najdroższy przyjaciel. Jestem panna Diana Patyna, pochodzący z Sierra Leone, córką dr Daniel Patine. Z należytym szacunkiem i poważaniem, postanowiłem skontaktować się z Tobą w danej transakcji, której ufam będzie korzystne dla obu stron. Najdroższy Ojcze prowadzi gospodarstwo rodzinne konnej. Z opóźnieniem, jednak jego stan zdrowia znacznie się pogorszyła i musi nieuchronnie przygotować się do spełnienia swoich przodków. Ma w swoim posiadaniu znacznie ceniona parę skóra końska buty, które zostały wykonane przez jego dziadka z tylnym skóry klaczy rodziny Janka, po tym zmarł. Mój ojciec uważa te buty jego najdroższy przynależności. Niestety, oni niedawno opracowany dość specyficzny defekt, który objawia się w czasie naszego pory deszczowej. Skóra dulls i rozwija brzydkich stłuczki. W jego zaawansowanym wieku i słabego zdrowia psychicznego, mój ojciec jest przekonany, że te objawy oznaczają takie złego stanu ducha ukochanego konia Janki. Ma więc poprosił mnie, aby znaleźć godnego zaufania partnera za granicą, kogoś, kto może dbać swoich drogich butów w klimacie bardziej korzystnych niż nasza. Należy pamiętać, aby zachować to w ścisłej tajemnicy. Ja osobiście wysłać wszystkie inne niezbędne informacje, kiedy słyszę od ciebie z powrotem, podając swoje zainteresowanie w tej transakcji. Z wyrazami szacunku, bardzo Pani Diana Patyna. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi