Skocz do zawartości

Black Friday 2017

marxik

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Mateo86 napisał:

Jeszcze nigdy mi nie doliczyli cła i vatu podczas zamówień z chin, hong-kongu czy japonii. Liczę, że teraz też się uda :)

Z tego co wczoraj w nocy sprawdzałem, Yeossal wysyła za pośrednictwem DHL Express, jeżeli tak to raczej nie ma co na to liczyć.

Luxire też wysyła za pomocą DHL Express i żadnego cła/VAT-u się nie płaci (a oni teraz też nie przedpłacają) więc może by i tak i tak. Jak rozmawiałem kiedyś z infolinią DHL Express sprawie przekierowania paczki, to między wierszami dało się wyczytać, że w dużej mierze bazują na deklaracji wysyłającego i tych o mniejszej zadeklarowanej wartości nie clą.

A w temacie, na Yooxie jest teraz promocja 50% na wybrane produkty do niedzieli. Poza high-fashion jest nią objętych całkiem sporo "normalnych" rzeczy, zwłaszcza na marynarkach i garniturach - takie, powiedzmy, marynarki Luigi Bianchi Mantova w cenie poniżej 200 euro to dobra okazja, bo to powiedzmy jakość SuSu. Jest też co nieco spodni Incotex w granicach 60-70 euro, trochę fajnych płaszczy za 200-300 euro itd.

17 minut temu, MarcinJarosz napisał:

Czy ktoś może korzystał z kodu promocyjnego na angielskiej stronie CT z okazji black friday? Kiedy wpisuję wszystko działa do czasu wpisywania adresu. Jak zaznaczam Poland, to rabat znika.

Przy moim zamówieniu znikała z kolei darmowa przesyłka. Finalnie przez problemy z płatnościami musiałem zamówić bez czarno piątkowego kodu a u konsultanta online dowiedziałem się, że przy okazji zwrotu różnicy między kwotą z kodem a bez mogę również poprosić o zwrot wartości przesyłki.

1 hour ago, Mateo86 said:

Paczka doszła dziś - mega express, buty zamówione w pt i bez dodatkowych opłat :) 

Nie wiem jak DHL dziala w Polsce, ale w Szwajcari wszystkie firmy kurierskie dostarczaja fakture za odprawe celna po dostarczeniu paczki. Chodzi o to, zeby paczka doszla do klienta jak najszybciej, bo na odprawe celna czeka sie okolo 2 tygodnie.

5 godzin temu, el-biczel napisał:

Nie wiem jak DHL dziala w Polsce, ale w Szwajcari wszystkie firmy kurierskie dostarczaja fakture za odprawe celna po dostarczeniu paczki. Chodzi o to, zeby paczka doszla do klienta jak najszybciej, bo na odprawe celna czeka sie okolo 2 tygodnie.

Dopytalem kuriera, DHL od razu z faktura przywozi paczkę. Oni opłacają należności i ściagają od klienta, tak by było szybko.

Taki mały spoiler... 

35FE88B8-5C17-4707-A555-4202390C4481.jpeg

• Oceniam pozytywnie 2

• 11 months later...

Nie ma chyba sensu zakładać osobnego tematu dla tegorocznego Black Friday, więc prośba o wrzucanie informacji o ciekawych promocjach w tym miejscu.

Przy okazji: czy ktoś z Miler Menswear może mógłby uchylić rąbka tajemnicy na jakie promocje można liczyć w ten piątek i dokładnie w jakim przedziale czasowym będą promocje?