checkeredstripedhawk Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 10:57, Szydlowsky napisał(a): Super się trzymają, moje wszystkie GYW od 2 lat w kartonach 😱 Zakładam je tylko na specjalne okazję Pozdro A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 10:57, Szydlowsky napisał(a): Super się trzymają, moje wszystkie GYW od 2 lat w kartonach 😱 Zakładam je tylko na specjalne okazję Pozdro A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Opublikowano 6 Lipca W dniu 4.07.2026 o 21:01, checkeredstripedhawk napisał(a): A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Dom buduje, w sumie już wykańczam, ale nadal "jestem na kartonach" i jeszczę chwilę to potrwa zanim będzie normalnie 🙂 Cytuj
kanko Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Oj, te kartony to był piękny czas Niby się podpisywało, ale później wychodziło, że jednak wszystko znalazło się gdzieś indziej 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velahrn Opublikowano Poniedziałek o 14:28 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:28 10 Cytuj
lubo69 Opublikowano Poniedziałek o 16:09 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:09 W dniu 11.01.2025 o 01:15, Velahrn napisał(a): Ja do pracy chodzę codziennie na piechotę. Gdybym poruszał się na trasie parking -> biur to pewnie faktycznie bym nosił "wygodne obuwie całoroczne" w postaci loafersów. @Velahrn, ktoś Ci się włamał na konto, czy kupiłeś auto?😎 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano Poniedziałek o 16:45 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:45 36 minut temu, lubo69 napisał(a): @Velahrn, ktoś Ci się włamał na konto, czy kupiłeś auto?😎 Kupiłem siedmioosobowe (w kwietniu urodził mi się kolejny syn), ale i tak do pracy chodzę na piechotę ;). Żeby nie było, podtrzymuje to, co mówiłem o loafersach, tj: 1. To buty bardzo trudne do dopasowania. 2. To buty bez żadnej ... tolerancji skarpet? Bo bez żadnej możliwości regulacji - albo pasują, albo nie. Dobiera się ich dopasowanie do konkretnej grubości skarpetki (tutaj jest cienka z lnu/bawełny) i do cieńszych/grubszych po prostu nie pasują. Stąd całoroczne ich noszenie nie jest hmm możliwe. Dodatkowo, ja mam dość szeroką stopę w śródstopiu, a jednocześnie niskie podbicie i wąską pietę. Te buty leżą naprawdę dobrze po dodaniu do nich "tongue pads" (nie wiem jak to jest po polsku - chodzi o taką półwkładkę przyklejaną do góry buta, do języka). Symuluje to trochę ciasne sznurowanie, do którego jestem przyzwyczajony. No i skóra jest ekstra, to repello suede od CF Stead, naprawdę rewelacyjny zamsz. 5 1 Cytuj
dragonek Opublikowano Wtorek o 08:25 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:25 17 godzin temu, Velahrn napisał(a): Piękne. Można prosić o namiary na ten model? 1 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano Wtorek o 14:54 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:54 6 godzin temu, dragonek napisał(a): Piękne. Można prosić o namiary na ten model? Berwick 5199 Repello Snuff Flex Loafer. Kupowałem stacjonarnie w Klasycznych Butach (bo online w przypadku loafersów to jakaś porażka). Nie mają akurat już tego modelu, ale mają bardzo podobne. 1 Cytuj
dragonek Opublikowano wczoraj o 07:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:37 Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Cytuj
Velahrn Opublikowano wczoraj o 13:58 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:58 6 godzin temu, dragonek napisał(a): Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Bo, jak pisałem, to bardzo trudne buty do dopasowania. Nie ma żadnej możliwości regulacji, jak w butach sznurowanych, więc margines tolerancji jest bardzo niski. W tamtym roku "mroziłem" sobie po 5-6k w butach, zamawiając z patine loafersy, biorąc wysylkowo np. kilka modeli model w rozmiarach od 41 do 42,5 (wszystkie, włącznie z połówkami) - nic nie pasowało! 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu W dniu 5.08.2026 o 09:37, dragonek napisał(a): Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Swoją drogą, to Berwick chyba produkuje exclusive'y dla Klasycznych Butów, bo nie mogę ich znaleźć NIGDZIE poza KB. Cała ta ich linia jest chyba w całości z zamszu od CF Steada (na pewno widziałem Kudu, Janus, Repello), więc znika najczęstszy problem z Berwickami pt "te buty są cholernie twarde" 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi