fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Czy mieliście możliwość przymierzyć, zobaczyć na żywo, buty Saint Crispin model 105. Mam możliwość kupienia tego modelu na Chiseled last, z prawidłami, w rewelacyjnej cenie. Niestety nie wiem jak wypada rozmiarówka tego producenta. Proszę o podzielenie się wiedzą: 6 Cytuj
whale Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Marcin, Ty chyba masz wtyki do wszystkich obuwniczych manufaktur... ;p Cytuj
spiryt Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 A skid się taka możliwość zdobywa ? Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 SC - to zwykłe szczęście i tylko na tą jedną parę. Niestety do ich sklepu firmowego dostęu nie mam Cytuj
Beny23 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Ja mam parę "Krystynek" i są dość wąskie. Inne kopyto ale większość St. Crispin's są wyprofilowane dla węższych stóp niestety. Jeżeli okazja to brałbym w "ciemno" bo są zjawiskowe. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 @Beny23 - dziękuję za odp. Uważam, że to okazja, gdyż buty są nowe, małe rysa na obcasie i delikatne ryski na podeszwie. Z pudłem, woreczkami i prawidłami 350 GBP. Pisząc wąskie - jak wąskie. Jakieś porównanie do butów Alfred Sargent? Cytuj
Beny23 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie posiadam AS ale z tego co widziałem to kopyto nie jest najwęższe. Jaki rozmiar dokładnie to mogę zapytać Stevena z Leffot'a o wymierzenie Krysiek z jego sklepu. Jestem pewien że ma pare 105 lasts. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 AS nie są bardzo obszerne. Są zdecydowanie węższe od kopyt Yanko, Cheaney, Carmina, - myślę że jednak mało Ci to mówi, gdyż buty w Twojej kolekcji sa z inne półki. Za buty musze zapłacić do środy więc, jeżli istnieje możliwość uzyskania odp od Stevena do tej pory, to byłoby super. W przypadku butów AS jestem w stanie wejść w rozm UK7.5 w kopycie 109, 87, 724, w rozmiarze UK8 mam odrobinę luzu. Kopyto 99 muszę mieć w rozm UK8 i są dopasowane. Cytuj
proki1971 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Świetne. Marcin, bierz, nie zastanawiaj się Cytuj
Beny23 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Nie wiem czy Twoją parę traktują jako seconds ale przy tej cenie bym się nawet nie zastanawiał. Cytuj
Beny23 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 W jakiś magiczny sposób mój komentarz się skasował ;/ bierz te buty bez dwóch zdań. Steven mówi ze powinieneś wejść w nie spokojnie. Rozumiem ze to para robiona MTO tak jak większość w kopycie 105? Ktoś założył raz i mu nie pasowały ale za 350GBP z tymi prawidłami ze zdjęcia i w tym stanie to bym się nawet nie zastanawiał. Nawet jeżeli bedą trochę za ciasne zawsze możesz je sprzedać i spokojnie dostaniesz za nie przynajmniej 500 funtów. Dla porównania: http://madetoorderparis.com/eng/2012/06/saint-crispins-105/ http://leathersoul.com/2011/09/09/saint-crispins-105-wingtip-lsw-lsbh/ O Krysiach w takiej cenie jeszcze nie słyszałem więc albo sprzedawca nie ma pojęcia albo nie zależy mu na pieniądzach co się zdarza wsród pasjonatów. 14 i 15 grudnia jest trunk show Krysiek w Leffot to więcej dowiem się o kopycie 105. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Sprzedawca chciał 650 GBP ale długo nikt nie kupował - ja pierwszą ofertę, 400 GBP, złożyłem 3 tyg temu.. W związku z tym, że mu się spieszyło pozbyć się butów do końca tygodnia zgodził sia na 350 GBP. Mam nadzieję że będą OK. Dziękuję za odp. M Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Dopiero dziś mogłem zobaczyć buty na żywo. Naprawdę robią wrażenie. Jutro postaram się wrzucić kilka zdjęć Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja je kupiłem ponad 2 tyg. temu. Jednak najpierw z powodu wyjazdu właściciela, czekałem 4 dni na wysyłkę. A następnie 2 tyg. na dostawę z UK. Paczka była tydzień przesyłana między hubem krajowym i zagranicznym-co widziałem na trackingu.W związku z tym, że cały tydzień byłem w Suzdalu w Rosji, buty mogłem dopiero obejrzeć dziś.Jutro zrobię zdjęcia i porównam z butami AS, szczególnie z Herring Drake by AS, gdyż standard wykonania w tych bytach jest bardzo zbliżony jak w AS Handgrade.Saint Crispin 105 - obejrzałem i przymierzyłem dwa razy i chętnie podzielę się pierwszymi wrażeniami: - bardzo wysokiej jakość skóra i zamsz, rewelacyjne prawidła, podwójna podeszwa blisko przycięta przy bucie, daje bardzo ładny wizualny efekt, - Chiseletd last-muszę się przyzwyczaić. Jest bardzo ładne jednak troszkę szerokie. Osobiście wolałbym The Novello. - buty leżą idealnie, jak by były szyte na miarę. Nie mam tak dobrze dopasowanych butów, jak ten model. Pięknie schodząca się przyszwa, idealne dopasowanie nad palcami, w taliowaniu buta. Wniosek-to kopyto jest idealne dla mnie-jednak z powodu ceny (ponad 1190 Euro - http://madetoorderparis.com/eng/2012/06/saint-crispins-105/), są to prawdopodobnie ostatnie SC w mojej kolekcji. - Czy jestem zadowolony z zakupu? Bardzo !!!!! Jeżeli kogoś stać na zapłacenie regularnej ceny i nie ma takich jak ja wew oporów z wydawaniem bardzo dużych pieniędzy na „zbyteczne rzeczy”, z zakupów butów Saint Crispin będzie bardzo zadowolony!!!! Cytuj
Beny23 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Cieszę się ze mogłem pomóc niech się pięknie noszą! W grudniu będę na Saint Crispin trunk show z Phillipem Carr'em założycielem marki to zdam relację. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Beny23 - przepraszam, ale do Ciebie powinienem napisać w pierwszej kolejności z podziękowaniami za info i poradę. Dziękuję. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Kilka "szybkich zdjęć" w towarzystwie Yanko na kopycie 915 4 Cytuj
Shenkt Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Zjawiskowe ! Gratuluje zakupu Cytuj
Whitesnake Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Bardzo ładne buty! Gratuluje. Czy dobrze widzę, że one są węższe od 915? Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Dziękuję Whitesnake. Bardzo cieszę się, że je kupiłem. Na szerokość w palcach wypadają podobnie do 915 (minimalnie węższe), jednak SC są bardziej wytaliowane i w przypadku moich stóp leżą idealnie. Jak wcześniej pisałem, jakby były szyte na miarę. Jeszcze w tym tygodniu postaram się wrzucić więcej fotek Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Saint Crispins split toe ze skóry a la russian leather. Piękne buty, jak większość SC. Co ciekawe będąc w salonie dowiedziałem się, że sam zakład w Rumunii ma kilkadziesiąt metrów kwadratowych i sporo szewców robi buty w domu. 7 Cytuj
Pepo Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Saint Crispins split toe ze skóry a la russian leather. Piękne buty, jak większość SC. Co ciekawe będąc w salonie dowiedziałem się, że sam zakład w Rumunii ma kilkadziesiąt metrów kwadratowych i sporo szewców robi buty w domu. 20160130_123729.jpg Czym jest tak właściwie ta russian leather? Spotkałem się z tym określeniem jak czytałem o pasach do brzytew Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi