White Haven Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Tak i dla renomatu (do mniej inwazyjnych zastosowań) też A z mojej strony inne pytanie: Czy między nano protectorem od Tarrago i tym od Saphira jest jakaś zasadnicza przepaść jakościowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Używam Tarrago i nie wiem, co Saphir miałby więcej 'robić'; moim zdaniem - NIE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 8 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 W przypadku NANO jestem również fanem TARRAGO ... choć nie wszyscy się ze mną zgadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Nie chciałem zaśmiecać postu odnośnie zakupu prawideł Barkera - pojawiło tam się info że "red cedar" to nie cedr taki jak każdy posiadacz porządnych prawideł chciałby widzieć w swoim domu, tylko jakaś kombinacja. Jest cedr kanadyjski, a ma być cedr syberyjski - ten ponoć prawdziwy. Ktoś zna dokładnie temat? Jakiej jakości są prawidła Saphir? Ich cena (169 zł) sugeruje, że powinny być z tego prawdziwego, ale czy tak jest na 100% ? Ma ktoś dokładną wiedzę na temat i doświadczenie z prawidłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Ja proponuję cedr kosmiczny w cenie milion euro za parę, trzy razy dziennie ścierać papierem ściernym. Ktoś chętny na zamówienie grupowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Ja proponuję cedr kosmiczny w cenie milion euro za parę, trzy razy dziennie ścierać papierem ściernym. Ktoś chętny na zamówienie grupowe? Jeżeli to cedr marsjański wezmę 2 pary, wenusjańskiego nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Ja z cedrowych prawideł posiadam te od patine, Sapir, oraz firmy X, w domu sprawdzę, które można było nabyć w ramach akcji promocyjnej Mr. Vintage - mam wrażenie, że miały na pudełku "red cedar". Różnica jest taka, że to od Saphira pachną ciągle, a tamte 2gie przestały po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Czy zauważył ktoś różnicę między produktami Saphir z linii Niebieskiej (Beaute du Cuir), a Czarnej (Medaille d'or)? Jeśli tak to jaką - wydajność, skuteczność działania, o jaki produkt chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 Powiem szczerze, że trudno mi zauważyć różnicę pomiędzy kremem Pommadier. Obydwie linie prezentują wysoką wydajność. Dodatkowo linia czarna oferuje większą pojemność, co powoduje, że krem się chyba nigdy nie skończy . Różnice zauważyłem pomiędzy pastami woskowymi. Wg mnie pasta Medaille d'or daje większy połysk niż ta z linii Beaute du Cuir. Jednak różnica nie jest ogromna. Takie pytania już się pojawiały i odpowiedź była taka, że różnica jest w recepturze, ale jak to tylko producent wie. Kremy z linii niebieskiej ładniej pachną , ale to już mało znacząca różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Zdubluję post ale to chyba właściwe miejsce. Buty to Loake Buckingham tan , jaki kolor kremu/wosku Saphir będzie odpowiedni? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Zdubluję post ale to chyba ...Naturalnym wyborem bedzie wosk w kolorze tan, oczywiście. Choć ja do lustra na tych butach używam nawet czarnego. Cała ta zabawa w precyzyjne dobieranie kolorów, wydaje mi sie niepotrzebna.Zadbaj czyms o podeszwy lub przygotuj sie na zelowanie bo strasznie szybko sie zużywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Dziękuję za sugestię. Podeszwy natluszczę po pierwszym razie. Potem sie zobaczy. Buty raczej okazjonalne niz codziennie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Whitesnake - używasz czarnego wosku do jasnobrązowych butów? Nie zostają ci po tym przebarwienia na skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Naturalnym wyborem bedzie wosk w kolorze tan, oczywiście. Choć ja do lustra na tych butach używam nawet czarnego. Cała ta zabawa w precyzyjne dobieranie kolorów, wydaje mi sie niepotrzebna. Zadbaj czyms o podeszwy lub przygotuj sie na zelowanie bo strasznie szybko sie zużywają. Saphir chyba nie ma koloru, który nazywa się "tan". Czy koniakowy (nr 10) będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Naturalnym wyborem bedzie wosk w kolorze tan, oczywiście. Choć ja do lustra na tych butach używam nawet czarnego... Możesz wrzucić jakieś zdjęcia jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Kilka przykładów zastosowania ciemniejszego wosku: http://blog.multirenowacja.pl/lustrzany-polysk-i-przyciemnione-noski-w-butach-eleganckich/ Pamiętajcie, że wosk zawiera stosunkowo niewiele pigmentu w porównaniu do kremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Whitesnake - używasz czarnego wosku do jasnobrązowych butów? Nie zostają ci po tym przebarwienia na skórze? Nie zostają. Na butach, na których szczególnie mi zależy pierwsze warstwy wosku kładę bezbarwnym, lub w kolorze skóry a wykańczam czarnym. Żaden pigment nie ma styczności ze skórą. W wosku i tak pewnie jest go niewiele. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia jak to wygląda? Butów w kolorze tan jeszcze nie wyciągnąłem a na zimę wszystkie czyszczę renovatorem i kremuje. Wrzucę foty jak tylko przygotuję jakąś parę do sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Kilka przykładów zastosowania ciemniejszego wosku: http://blog.multirenowacja.pl/lustrzany-polysk-i-przyciemnione-noski-w-butach-eleganckich/ Pamiętajcie, że wosk zawiera stosunkowo niewiele pigmentu w porównaniu do kremu. Jeżeli wosk zawiera niewiele pigmentu, to w jaki sposób udało Wam się osiągnąć takie przyciemnienie skóry? Próbowałem zrobić do samo (czarny wosk na mahoniowe buty) i tej czerni właściwie nie widać. Czy to może być kwestia skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Jeżeli wosk zawiera niewiele pigmentu, to w jaki sposób udało Wam się osiągnąć takie przyciemnienie skóry? Próbowałem zrobić do samo (czarny wosk na mahoniowe buty) i tej czerni właściwie nie widać. Czy to może być kwestia skóry? Jest to kwestia wytrwałości w nakładaniu wosku warstwa po warstwie, warstwa po warstwie, jak w przypadku chęci uzyskania mirror shine 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Dokładnie. Prawdopodobnie zbyt mało warstw, by efekt był widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 To jaki ten kolor wosku do butów tan? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Jedni użyją czarnego, inni ciemnego brązu ... do tego wszystkiego jeszcze tan u różnych producentów obuwia potrafi wyglądać inaczej Tak na oko, to wosk w kolorze nr 3 Ale jeżeli szukasz absolutnego optimum, to zrób proszę fotkę w świetle dziennym, podeślij mailem na adres sklepowy, a tam kolorystyczni specjaliści już doradzą konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Yanko ma kolor skór "cambridge cuero" i do brogues'ów sugerowany jest kolor koniak (nr 10), a ten kolor tan od Loake wydaje się podobny. Chodzi mi o krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Panowie proszę o podpowiedź co mogło być powodem, iż doszło do takiej "awarii" podeszwy? Dla ułatwienia wspomnę, iż buty są kupione w na początku sierpnia 2014 roku. W drugim buty usterka jest podobna. Buty były konserwowane, włączenie z podeszwami. Buty zaliczyły około 40 "przebiegów" w różnych okolicznościach przyrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi