Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Servetch napisał:

Rozmawiałem ostatnio z Vassem o wymianie podeszwy. Odmówili, ze względu na stopień zużycia pasa. Wielki Shoe się podjął.

Przecież pas też można wymienić. Pas skórzany (w sensie leather welt) kosztuje jakieś grosze, coś w stylu 5 euro/m. Jedyne co trzeba zrobić, to odpruć stary a potem przyszyć nowy, ręcznie, żeby nie robić nowych dziurek, tylko szyć po starych otworach.

Wygląda to tak:

Odmowę naprawy pasa w tak drogich butach uważam za skandaliczną. Albo nie umieją tego zrobić, więc są partaczami, albo nie chce im się tego zrobić, więc są oszustami. W każdym razie, o obsłudze klienta świadczy to fa-tal-nie.

Opublikowano
17 minut temu, Velahrn napisał:

są oszustami (!!!) W każdym razie, o obsłudze klienta świadczy to fa-tal-nie.

W dniu 17.01.2025 o 17:24, lubo69 napisał:

Vass: opisywałem historię, kiedy uszyli mi nowe buty na własny koszt, bo zamówione nie wytrzymały deszczu (wina raczej producenta skóry niż Vassa).

W dniu 20.01.2025 o 10:50, Wodzu napisał:

Vass zgarnia nagrodę główną za bezpłatne wykonanie nowej pary (po zdjęciach stwierdzili kiepską jakość użytej skóry)

Zarzut oszustwa składam na karb zmęczenia dzisiejszym trunk show;)

@Servetch, jaki termin podał Wielki Shoe?

Opublikowano
1 minutę temu, lubo69 napisał:

Zarzut oszustwa składam na karb zmęczenia dzisiejszym trunk show;)

@Servetch, jaki termin podał Wielki Shoe?

Boję się, że to było kiedyś, a ogównienie dotknęło i tą firmę. W końcu Vass nie jest już mała rodzinną firmą, a częścią korpo...

Opublikowano
6 minut temu, suede napisał:

Czy możesz napisać więcej szczegółów?

My bad!

Pomyliłem ich z Heinrich Dinkelacker. Dla jasności dyskusji, nie będę edytował postów powyżej, natomiast przyznaje się do błędu.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Vass to raczej rodzinna firma, którą trochę przytłoczyła własna popularność i zrobili się asertywni.

Można iść na udry i prosić o wypowiedzenie się samą p. Evę Vass - tam zdanie Szefowej działa jak kodeks prawny.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, lubo69 napisał:

Vass to raczej rodzinna firma, którą trochę przytłoczyła własna popularność i zrobili się asertywni.

Można iść na udry i prosić o wypowiedzenie się samą p. Evę Vass - tam zdanie Szefowej działa jak kodeks prawny.

Mam w takim razie nadzieje - bez ironii - że nie skończą tak jak pewna rodzinna firma krawiecka z Polski, na Z., która chyba tez przytłoczyła popularność.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
2 minuty temu, miszel napisał:

Swego czasu droga kupna nabyłem takie sneakersy Loake. Jakieś pomysły jak dbać o takie buciki? Pasowanie chyba nie wchodzi w grę ?

IMG20251218192336.jpg

To skóra licowa, jak rozumiem?

Proponuje dowolny krem do butów np. Saphir.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skóra pull up (licowa). Jakie preparaty do pielęgnacji? Niby polecany jest olej z norek. Zakładam, że inne oleje czy tłuszcze też pewnie się nadadzą?

Czy można stosować standardowe kremy (na bazie wosków) do skóry licowej? Takie praktyki znalazłem na innym forum.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, tryhp3 napisał:

Skóra pull up (licowa). Jakie preparaty do pielęgnacji? Niby polecany jest olej z norek. Zakładam, że inne oleje czy tłuszcze też pewnie się nadadzą?

Czy można stosować standardowe kremy (na bazie wosków) do skóry licowej? Takie praktyki znalazłem na innym forum.

Bzdura. Moje poszukiwania oleju (z wątku o pastach DIY) z norek dowodzą, że że jest to produkt praktycznie niedostępny, a "oleje z norek" dostępne w handlu mają go śladowe ilości. Równie dobrze ktoś mógłby polecać do takiej skóry sadło niedźwiedzia.

Stosuj dokładnie to:

https://patine.pl/balsam-ochronny-do-skor-gladkich-i-naoliwionego-nubuku-onguent-saphir.html

Jedyny znany mi preparat prawdziwie odżywiający, który w ogóle nie przyciemnia i nie zabija efektu pull-up.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, tryhp3 napisał:

W kolorze czy bezbarwny? 

Ja używam bezbarwnej. Większość skór pull-up ma to do siebie, że nawet niewielkie odżywienie bezbarwnym kremem przywraca ich oryginalny kolor.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
8 minut temu, Non Vid napisał:

Rozważam przemalowanie pary białych sneakersów na czarno. Ile powinno to kosztować? Polecacie kogoś w Warszawie w tym temacie?

image.thumb.png.57f3679646d201ce36cc8987c36a866f.png

45 zl za farbe Fiebing's. To jest mega proste, zwłaszcza w wersji "na czarno". 

Przepraszam jeśli nie taką odpowiedź chciałeś uzyskać!

Ja się sam nauczyłem malować obcasy po doświadczeniach z rożnymi rzeźnikami tzw. "szewcami". Bierzesz "magiczną gąbkę" i jedziesz z farbą.

shopping?q=tbn:ANd9GcRlo6GHy4qubzi3fABHz

Opublikowano

A zatem na stole jest opcja „my ze szwagrem”, aka „potrzymaj mi latte na sojowym”, aka „Adam Słodowy”. Ja proponuję najpierw wykonać telefon do Wielkiego Shoe. Koszt pewnie circa about 200zł, termin: jak lody puszczą.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, lubo69 napisał:

A zatem na stole jest opcja „my ze szwagrem”, aka „potrzymaj mi latte na sojowym”, aka „Adam Słodowy”. Ja proponuję najpierw wykonać telefon do Wielkiego Shoe. Koszt pewnie circa about 200zł, termin: jak lody puszczą.

Postaram się dziś wrzucić jak przemalowałem obcasy w moich Wolverine 1000 Mile, z jasnego brązu na mahoniowy