Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba pierwszy "filmik"na forum ... Gratuluje!

Powtarzalnosc ruchow ubierania marynarki skojarzyla mi sie od razu z ... fraktalami - niekonczaca sie calosc (film wyswietlany bez przerwy) skladajaca sie z tych samych czesci (MT wciaz zaklada te sama marynarke w ten sam sposob).

Bardzo mi sie to spodobalo (mozna sobie "pofilozofowac" na temat zwiazku powyzszego z fraktalami w przyrodzie :D) Jednoczesnie rzucila mi sie w oczy nostalgia ulotnosci chwili.

A to odpięcie guzika przy jednym tylko mankiecie to celowy zabieg? :)

Nie, robiliśmy zdjęcia detali (forumowych guzików zapewne) i widocznie zapomniałem zapiąć.

Wyrażenie forumowe guziki skojarzyło mi się z książką Dickensa "Klub Pickwicka", gdzie członkowie klubu nosili fraki z guzikami z inicjałami K. P. :D Nam też by się podobne przydały (z literami F. B. oczywiście). :)

Pozdrawiam, Dr

Witam,

saint benji: jak poprzednik napisał, spróbuj 'lżejszych' spodni i rozjaśnij zestawienie np. jasno niebieską koszulą. Na chwilę obecną całość zlewa się zbyt mocno i nie widać detali. Okulary to RayBan'y Wayfarer? można spytac gdzie kupiłeś? sam się szykuje, ale ceny nowych powalają (chociaż nie tak mocno jak Persol'e).

Parmigiano: poszetka według mnie trochę się gryzie z resztą, ale oprócz tego wszystko wspaniale:)

Pozdrawiam,

dsc.

Kilka slow tytulem wyjasnienia

To baptysterium

http://www.flickr.com/photos/deronzanin ... otostream/

Spodnie sa wykonane z wyjatkowo cienkiej bawelny,nie spotkalem sie z ciensza.

Marynarka jest krotka ale tutaj to norma,nosi sie krotkie maryarki i spodnie,jedyne wyjscie to szycie u krawca.

Niebieska koszula jak najbardziej tylko problem polega na tym ze 90% facetow nosi ten kolor w Italii.

Okularow nie mam na zdjeciu, wiec nie wiem skad to pytanie?

Zdjecia maja dziwny odcien rozu ale to zasluga kamienia baptysterium,nie wziolem tego pod uwage,aparat ktorym robie fotografie to Ricoh gx200.

BazukaJoy:

ad.1) Za duża marynarka (i wszerz i wzdłuż), koszula ma zniekształcony kołnierzyk, krawat jest krzywo zawiązany, a cały zestaw - kolejny raz - smutno ciemny. Spróbuj ten zestaw z jasną koszulą - od razu będzie różnica (oczywiście marynarka i tak będzie za duża, ale będziesz miał pogląd na kolorystykę).

O spodniach się nie wypowiadam, ponieważ za mało je widać.

ad.2) Ta marynarka ma strasznie dłuuugie rękawy, natomiast w klatce jest ok, więc możliwe, ze krawiec jej pomoże; koszula ma zniekształcone rogi kołnierzyka; kolorystyka w porządku (o ile marynarka jest granatowa, a nie czarna).

Uwaga: jest to marynarka na 3 guziki, więc zapnij jedynie środkowy.

PS Rozumiem, że to marynarka klubowa (złote, metalowe guziki)?

PS Rozumiem, że to marynarka klubowa (złote, metalowe guziki)?

Dzięki, twoje rady są bardzo pomocne. Czy w w pierwszym zestawie nic nie zarobie z marynarką (do kosza) ? Czy mimo ciemno dobranych kolorów są one dobrane dobrze? Marynarka jest granatowa i klubowa, co prawda guziki nie są ze złota ale metalowe :)

ps. obecnie marynarki klubowe są w różnych kolorach, jedno i dwu rzędowa, z różnymi guzikami. Wychodzi na to że tylko dwa rozcięcia charakteryzują marynarkę klubową.

BazukaJoy: Coraz lepiej. Natomiast ja na Twoim miejscu eksperymentował bym jeszcze z większymi kontrastami, gdyż urodę masz kontrastową: ciemnie włosy, ciemna oprawa oczu. Odnośnie kołnierzyka to poczytaj sobie tutaj: http://dresscodeclub.blogspot.com/2010/ ... odzaj.html, albo zrób inne zdjęcie, gdzie twarz będzie pokazana bardziej od frontu, bez uniesionego podróbka, wtedy będzie można lepiej ocenić ;)

zdjecia bardziej z gory rob. zaryzykowalbym wizyte u fryzjera w celu jakiejs glebszej odmiany. nie spinaj sie tak do zdjecia, popatrz co z rekami zrobiles tu ;). wezel dobry faktycznie jest. sa spore postepy. moze sprobowalbys jakos bardziej dopasowane, taliowane marynarki nosic? ciagle sie wydaja takie zbyt obszerne... przez to ulozenie rak ciezko ocenic jak lezy w ramionach i rekawy, a w klubowej faktycznie sporo przydlugie.

edit (po wrzuceniu tej wiskozowej):

na pewno nie do takich jeansow :)

@parmigiano, dziękuję, pamięć i oko zawodowca mnie nie zawodzi, faktycznie baptysterium, byłem tam kiedyś - omal mnie w katedrze nie zamknęli.

Buty też bardzo ładne w tym zestawie. coraz bardziej podoba mi się to - o czym się tutaj dowiedziałem - włoskie zestawienie: góra w błękitach i granatach a buty brązowe.