Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@constantin

poszetka troche przyklapla :P Spodnie brzydko sie marszcza, skarpety jakos malo do czego nawiazuja, pod szuja troche golo no i przede wszystkim, najwazniejsze - wypadalo by cos z wlosami zrobic, bo obecnie wygladaja em... po prostu zle (troche jak przedszkolak). Nie mniej marynarka spoko, choc szukalbym wiekszego kontrastu miedzy nia a spodniami

@constantin

poszetka troche przyklapla :P Spodnie brzydko sie marszcza, skarpety jakos malo do czego nawiazuja, pod szuja troche golo no i przede wszystkim, najwazniejsze - wypadalo by cos z wlosami zrobic, bo obecnie wygladaja em... po prostu zle (troche jak przedszkolak). Nie mniej marynarka spoko, choc szukalbym wiekszego kontrastu miedzy nia a spodniami

skarpety nawiązują do... humoru:)

@constantin

Że jak? Wysyłasz kolegę do fryzjera? Nie uważasz, że to krok za daleko?

@constantin

Podoba mi się zestawienie kratek. Szare (na moim monitorze) spodnie są ok w tym zestawie - góra przyciąga uwagę.

Nie masz problemu z tymi butami? Podeszwa nie odstaje?

@constantin

Że jak? Wysyłasz kolegę do fryzjera? Nie uważasz, że to krok za daleko?

@constantin

Podoba mi się zestawienie kratek. Szare (na moim monitorze) spodnie są ok w tym zestawie - góra przyciąga uwagę.

Nie masz problemu z tymi butami? Podeszwa nie odstaje?

z butami mam lekki problem z fasonem:) nosek jest lekko wydłużony:) a całość czyli spodnie i marynarka są w odcieniu brązu , kratka na marynarce ciemny róż, prawie identyczna z tą na koszuli

@constantin

:shock:

@constantin

To może ja wszystkich kolegów przeproszę za fryzurę...:) i zamkniemy temat...

@constantin

To może ja wszystkich kolegów przeproszę za fryzurę...:) i zamkniemy temat...

Dla mnie temat nawet nie zaistniał. Po prostu nie lubię komentarzy w stylu "Idź się przebierz", ale szkoda mi czasu żeby się tu o nich wyłuszczać...

@4inHand

Chyba już kiedyś prezentowałeś się w podobnym stylu ala Gordon Gekko:) Moje skojarzenia dotyczą także fryzury, a o fryzurach jakoś ostatnio fajnie się wypowiedzieć;)

Jak dla mnie 100% szyku i elegancji

+100 punktów za osobę po Twojej prawicy;)

@constantin

Ciekawie dopracowany zestaw.

Podobają mi się zwłaszcza marynarka i spodnie. Brakuje mi krawata, choć sam rzadko je zakładam, to na zdjęciach w CMDNS widzę, jak wielką różnicę "na plus" potrafią one zrobić.

Do Twojego zestawu dodałbym zatem dzierganego knita w kolorze burgundu.

Dla mnie temat nawet nie zaistniał. Po prostu nie lubię komentarzy w stylu "Idź się przebierz", ale szkoda mi czasu żeby się tu o nich wyłuszczać...

Gdyby kazdy komentowal kazdy komentarz ktory mu sie nie podoba kazde forum byloby nieskonczonym flejmem.

OK w takim razie wyjaśnię dlaczego. Najkrócej mówiąc: Szkoda, że nie widzisz, że podróżując po świecie elegancji w oparciu o kryteria wyprasowanych spodni i wystających mankietów, podróżujesz hulajnogą :)

OK w takim razie wyjaśnię dlaczego. Najkrócej mówiąc: Szkoda, że nie widzisz, że podróżując po świecie elegancji w oparciu o kryteria wyprasowanych spodni i wystających mankietów, podróżujesz hulajnogą :)

Daleka droga przede mną, ale mało kto ma to szczęście aby zaczynać od mercedesa, większość z nas musi sobie gust i poczucie estetyki wyrobić od czegoś zaczynając. Nie mniej, sądzę, że kolegów troche ubodła dość opryskliwa forma krytyki (constantin to nie nowicjusz, już nie jeden zestaw wrzucił, więc założyłem, że nie trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem, bo raczej się nie zrazi - jeśli mój komentarz go uraził to przepraszam), więc może rozwinę swoją myśl:

1. "Spodnie się brzydko marszczą" - trudno temu zaprzeczyć, marszczą się strasznie, być może są za długie, choć w mojej opinii raczej za wąskie - kolorystyka jesienna, marynarka raczej ciężka, nie specjalnie mocno dopasowana, od dołu oczekiwałbym czegoś podobnego, nieco szerszego (pewnie nadal by się marszczyły, ale może mniej)

2. "skarpety" - tą uwagę w sumie można pominąć, przy jesiennym zestawie i dłuższych spodniach skarpety i tak raczej będą niewidoczne, więc wybieranie ich pod humor wydaje się bardzo rozsądne

3. "Pod szyją pusto" - ogólnie nie jestem fanem rozpiętego kołnierzyka koszuli (choć czasem sam tak chodze - zwłaszcza do casualowych zestawów, koszul z podwiniętym rękawem, swetrów itp.). Rozpięty kołnierzyk moim zdaniem tworzy pod szyją troche niezagospodarowany chaos - ok, chaos może być tym na czym nam zależy w niektorych zestawach, nie mniej nie sądzę aby do tej konkretnej stylizacji pasował. Zapięta koszula pod szyją układa się o wiele lepiej, niestety ma tą wadę, że słabo wygląda bez krawata. No ok, ale nie każdy lubi krawaty, może więc mimo wszystko da się jakoś to zgrać? Być może dałoby się gdyby jakoś nawiązać do powstałej sporej przestrzeni między szyją a zapięciem marynarki - tu tworzy się spory z odległości "biały" trójkąt, który niestety nie nawiązuje do niczego innego w stroju. Może jaśniejsze spodnie by zmniejszyły kontrast "jasności" tego trójkąta? Może jaśniejsze buty? Może krótsze spodnie odsłaniające fragment kraciastej skarpety? Nie wiem, nie mniej w chwili obecnej pustość i jasność powstałego trójkąta mnie osobiście gryzie. Jako, że zestaw jest jesienny, jasno brązowy, szary, szaroniebieski, bordowy etc. szalik mógłby dużo tutaj zdziałać.

4. Kontrowersyjna "fryzura" - pytanie czy fryzurę można traktować jako część "stroju"? Może krytyka fryzury jest równie niestosowna jak np. krytyka wychudzonej sylwetki ala "przydałaby ci się kanapka"? Fryzurę stosunkowo łatwo zmienić (łatwiej niż schudnąć/przytyć 20 kg) a bardzo mocno łączy się ze strojem. Pytanie czy można być w pełni elegancko ubranym z beznadziejną fryzurą? Pewnie można, ale jest to dużo trudniejsze. Tak więc, moim zdaniem z włosami wypadałoby coś zrobić, albo dodać kapelusz (oh... to była już uszczypliwa uwaga z tym kapeluszem... choć nie ukrywam, że czasem, krótko po wizycie u fryzjera, gdy wychodze np. ze zbyt krótkimi włosami jak na mój gust i źle się w nich czuje, wtedy lubie założyć kapelusz. Ba czasem mam takie okresy, że czekając aż włosy będą odpowiedniej długości musze przetrzymać przejściy czas gdy są do bani, nie układają sie etc. wtedy zawsze głowie się jak ten problem ugryźć). Podsumowując - włosy does matter tylko czasami/często o tym zapominamy..

5. "Szukałbym większego kontrastu" - brązowa marynarka + brązowe spodnie... moim zdaniem na zdjęciu całej sylwetki wygląda to słabo. Osobiście rozjaśniłbym dół - jasny szary (klasyka), może brąz, ale dużo jaśniejszy wpadający w beż? Albo można by pójść w kontrast inną drogą, np. wybierając ciemny burgund (no ale kto z nas ma solidne, eleganckie spodnie w tym kolorze?)

Mam nadzieje, że teraz będzie łatwiej zrozumieć intencje stojące za moimi uwagami.

A... zapomniałem o poszetce. W obecnym ujęciu kojarzy mi się z chusteczką do nosa mojego taty (uh... znowu pojechałem), no ale tak mi się kojarzy, nic na to nie poradze. Jeśli ma być taka jak jest, to ułożyłbym ją inaczej (może puf?), choć osobiście bym pomyślał nad jakimś ciekawszym wkomponowaniem jej w całość (najlepiej tak by nawiązywała do niewidocznych skarpet! Ludzie dobierają krawaty pod skarpety to czemu by nie poszetki... biała (nawiązanie do koszuli) z obszyciem w którymś z kolorów kraty na koszuli (róż, niebieski)... albo najlepiej z kanarkowym obszyciem i do tego kanarkowe skarpety :))

@4inHand

Chyba już kiedyś prezentowałeś się w podobnym stylu ala Gordon Gekko:) Moje skojarzenia dotyczą także fryzury, a o fryzurach jakoś ostatnio fajnie się wypowiedzieć;)

Jak dla mnie 100% szyku i elegancji

+100 punktów za osobę po Twojej prawicy;)

@constantin

Ciekawie dopracowany zestaw.

Podobają mi się zwłaszcza marynarka i spodnie. Brakuje mi krawata, choć sam rzadko je zakładam, to na zdjęciach w CMDNS widzę, jak wielką różnicę "na plus" potrafią one zrobić.

Do Twojego zestawu dodałbym zatem dzierganego knita w kolorze burgundu.

@Michau, oczywiście zgadzam się z Tobą, że stylizacje z krawatem wyglądają lepiej w CMDNS, dziękuję i pozdrawiam