Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, wracając dzisiaj z pracy, postanowiłem że w końcu się odważę i wystawię swój dzisiejszy strój na Waszą krytykę. Przepraszam za jakość, ale tylko na szybko skoczyłem do przymierzalni w H&M i zrobiłem zdjęcia telefonem. Ubranie już wymięte, włosy opadnięte ale co tam :>

Spodnie idą na dniach do skrócenia, bo (nie wiem czy widać) muszę je podwijać. Zastanawiam się natomiast czy nie wytaliować mocniej marynarki.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ha, wracając dzisiaj z pracy, postanowiłem że w końcu się odważę i wystawię swój dzisiejszy strój na Waszą krytykę.

Bez wnikania w szczegóły bardzo fajny debiut :)

Również się pod tym podpisuję.

Proponowałbym w zestawach z granatową marynarką unikać granatowych spodni o bardzo zbliżonym odcieniu. Kontrast byłby tutaj wskazany, szczególnie, że koszula jest casualowa i brak krawata.

Mam również wątpliwości czy ten kształt oprawek jest dobry dla kształtu i proporcji twarzy. Zwróć uwagę, że punkt wzroku nie wypada centralnie w soczewce, lecz w jej górnej części. Przez to podkreślone są oczodoły, a nie same oczy. Być może okulary się nieco zsunęły. Jesli nie, to może tutaj pomóc regulacja noska u dobrego optyka.

Jeśli to Tom Ford, to przymierzałem się do tego modelu, ale zrezygnowałem po przymierzeniu, bo u mnie był taki sam problem jak opisałem powyżej - centrum soczewki przypadało na oczodoły.

Tak, okulary to Tom Ford, model 5040. Przed zakupem zastanawiałem się i chodziłem do optyka przymierzać prawie miesiąc i gwarantuję, że okulary po prostu się zsunęły.

Co do spodni, miałem zamiar włożyć czerwone, ale obudziłem się dość spóźniony i wziąłem po prostu jedyne, jakie miałem wyprasowane :D

Proceleusmatyk - zainteresowała mnie koszula, pomimo, że niewiele widać. Fajny kołnierzyk. Co to za marka?

Loding. Akurat ten kołnierzyk już mi się nie podoba, ale nie przewidziałem tego rok temu, gdy ją kupowałem. Dziś bym już jej nie kupił, ale nie nosi się najgorzej, jeśli nie jest zbyt gorąco.

@Lashen

Jak można coś planować i sie do tego nie przygotować ? A szczególnie gdy dotyczy to ubrania ,łapać pierwsze spodnie które są uprasowane .Pozniej to tak wyglada ,widzisz faceta i wszystko z innej bajki,ponieważ ubrał sie w to co miał pod ręka . Oczywiście po tym co napisałeś dalej czerwone spodnie były by perfekcyjnie do tego zestawu -czyli wiesz jak było by lepiej,to super . A w tym zestawie który jest prezentowany ,góra super a spodnie zdecydowanie za ciemne.

Pozdrawiam

Tak swoją drogą to naprawdę dobrze czujecie się w butach założonych na gołą stopę? Dla mnie to okropne uczucie, bez skarpet nie daję rady.

Oczywiście miałem stopki, jak widać perfekcyjnie niewidoczne :) .

Ja używam tej zasypki plus scholl i naprawdę po 12 godzinach w butach bez skarpetek jest ok, z tym , że nie mam kłopotów z nadpotliwością.

Zgniły kompromis na jednym z blogów:

"Zresztą dotyczy to wielu "modnych bosonogich", co to idąc na zgniły kompromis aplikują sobie króciutkie stopki. Ewentualnie do klasycznych półbutów ładują całe opakowania talku(...)"

Źródło: http://vslvstyle.blogspot.com/

edit: dodany ost. wiersz.

Zgniły kompromis na jednym z blogów:

"Zresztą dotyczy to wielu "modnych bosonogich", co to idąc na zgniły kompromis aplikują sobie króciutkie stopki. Ewentualnie do klasycznych półbutów ładują całe opakowania talku(...)"

Źródło: http://vslvstyle.blogspot.com/

edit: dodany ost. wiersz.

Wyczuwam tutaj jakąś zadrę w sercu, bądź urazę... ;)

Apaszka już sama w sobie na polskim "podwórku" kojarzy się dość specyficznie, a różowa mogłaby prowokować pewne nieprzychylne komentarze tudzież działania ze strony takich łysych panów w dresach ;-) Mi generalnie apaszki pokazywane przez Stylemana bardzo się podobają, ale u siebie w mieście miałbym opory przed ich noszeniem.

A tak przy okazji constantin nie potraktuj tego osobiście, ale sprawdź lepiej jak używać poprawnie słowa "bynajmniej". Za każdym razem jak widzę coś takiego, to się we mnie odzywa mściwy purysta językowy ;-)

Apaszka już sama w sobie na polskim "podwórku" kojarzy się dość specyficznie, a różowa mogłaby prowokować pewne nieprzychylne komentarze tudzież działania ze strony takich łysych panów w dresach ;-) Mi generalnie apaszki pokazywane przez Stylemana bardzo się podobają, ale u siebie w mieście miałbym opory przed ich noszeniem.

A tak przy okazji constantin nie potraktuj tego osobiście, ale sprawdź lepiej jak używać poprawnie słowa "bynajmniej". Za każdym razem jak widzę coś takiego, to się we mnie odzywa mściwy purysta językowy ;-)

Tak masz rację! przepraszam. i jako były Zielonogórzanin pozdrawiam:)

Tak masz rację! przepraszam. i jako były Zielonogórzanin pozdrawiam:)
Na początku zdania piszemy "mi" czy raczej "mnie"?:)