SVR Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Niedociągnięty krawat wygląda niechlujnie, tak samo jak otwarty kibel albo resztki jedzenia między zębami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Niedociągnięty krawat wygląda niechlujnie, tak samo jak otwarty kibel albo resztki jedzenia między zębami.Człowieku jak ty masz kibel to co tutaj robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SVR Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Oczywiście nie chodziło mi tutaj konkretnie o węzeł Stylemana, który tylko leciutko odstaje, tylko o wiszące 6 cm pod kołnierzykiem. Wyraziłem się prostacko, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Jak widać nie którym taki styl odpowiada a nawet starają sie przekonać ze jest ok . Więc nie jest zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Nie można powiedzieć, że ten zestaw jest zły. Jest całkiem niezły i na pewno zwróciłby moją uwagę. Można za to swobodnie powiedzieć, że krawat jest niedociągnięty i to obiża punktacje za węzeł. Oprócz tgo, rzecz która uderza mnie natychmiast to fakt, że przy tej szerokości klap, tak wąski krawat wygląda jak sznurowadło i burzy harmonię zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Czy każde zdjęcie robione z ręki w ciągu dnia, musi być wystylizowane tak, aby zebrać tutaj ochy i achy? Określenie "koszmarnie zawiązany krawat" jest przesadzone, widuję koszmarnie zawiązane krawaty. Proponuję przeglądnąć polecane przez forum książki związane z klasyką, ja nie widzę tam krawatów tylko z łezką. Nie musi, ale może. Zdjęcie, krawat i styl zależą tylko i wyłącznie od poczucia estetyki autora. IMO krawat z łezką/dimple, taki jak na Twoim avatarze, w 80% wypada ładniej niż bez niej. Łezka wygląda nieładnie z węzłami symetrycznymi i na śledzikach. -dobrania rodzaju węzła do grubości krawata i rodzaju kołnierza -uformowania węzła -dobraniu stopnia zaciśnięcia -dobrania krawata do zestawu zarówno kolorystycznie jak i pod względem kroju IMO zupełnie akceptowalne są takie wariacje jak nie noszenie łezki, wyciąganie tylnej części na bok lub nawet noszenie jej dłuższej niż przednia część. Wszystko zależy od tego co ma w głowie noszący. To forum zebrało wiele osób, które uważają, że "good enough is just not good enough" wiec nie ma sensu odnosić naszych dyskusji do tego co widzisz na ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Marynarka ma ładny wzór, krawat jest najsłabszym punktem zestawu również z powodu szerokości względem klap marynarki, jeśli rozpatrujemy go w kategoriach klasycznej elegancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Dzisiaj wykorzystałem parę dodatków które ostatnio pojawiają się w męskim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Styleman w swoim stylu. + "-" za łańcuch. Mi nie pasuje do całości. Pozostałe dodatki świetnie "grają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Łańcuch trochę w celach prowokacji aczkolwiek nie raz go nosze .To rowniez jak apaszka element ze stroju motocyklowego. Lino Ieluzzi również ostatnio często wykorzystuje ten element. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Łańcuchy to były nawet do fraków i smokingów noszone. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 To moje ostatnie podejście do nurka na elegancko, jednak zgrzyta moim zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 a moim skromnym zdaniem nie zgrzyta wręcz pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 .Świetny zestaw. Osobiście zamieniłbym tylko aktówkę na jednobarwną(bez motywu). Jakiej firmy jest apaszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 a moim skromnym zdaniem nie zgrzyta wręcz pasuje!Moim rownież zegarek jest ok,natomiast trochę zle wyglada polaczenie buty ,gola stopa i spodnie .Napewno do tego nogawka jest za szeroka i może dlatego trochę cieżko wyglada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 natomiast trochę zle wyglada polaczenie buty ,gola stopa i spodnie A tutaj? http://www.forum.bespoke.pl/download/file.php?id=4827 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Mnie też się połączenie goła stopa-but-spodnie u Kyla nie podoba. Przez spodnie, IMO zbyt formalne do braku skarpet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Wzrok slaby czy co ? Lekkość butów jest inna ,dużo węższe spodnie i trochę inna stylistyka całości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2012 Mnie też się połączenie goła stopa-but-spodnie u Kyla nie podoba. Przez spodnie, IMO zbyt formalne do braku skarpet. Granatowe bawełaniane chino bez kanta. Jak na tutejsze standardy szerokie dołem, ale nie mam sylwetki manekina z wystawy Zary i w rajtuzy wbić się nie dam. Jestem skazany na skarpetki? Sam się zastanawiałem, czy ich nie założyć, ale zwyciężyło poczucie komfortu . Iżby o poziomie formalności decydowała szerokość nogawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Moim zdaniem kluczową sprawą tutaj jest to, że spodnie Kyle są ciemne, ciemne są też buty. Więc wygląda mi to na zbyt duży kontrast pomiędzy gołą łydka, a ciemnymi spodniami. W dodatku ciemne spodnie nie kojarzą się z latem i gołymi stopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 chyba, że jesteś na swoim jachcie na morzu śródziemnym (przepraszam za jakość zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Kyle- krawat i gołe stopy to kiepskie połączenie. To analogicznie jak jeansy + krawat- nie grają w tej samej lidze. Styleman- fajny zestaw. Fajne buty Dodatki? Jak się komuś podoba łańcuch to niech nosi. Mi nie bardzo się to widzi, ale różne są gusty. Bynajmniej, bardzo ciekawie wykonany. Lino Leluzzi to "chodząca ekspozycja sklepowa". Prezentuje to co ma w swoim sklepie i nie można się dziwić. Mi się podobają jego krawaty z "7", innym może to nie pasować. Gdybym miał możliwość to bym krawat kupił- nie można kupić przez internet, do Mediolanu też się nie wybieram. Podobnie jego monki z patynowanymi czubkami-różnie można je odbierać. Jak komuś się spodoba to kupi. Mi się średnio podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Macie rację. Miałem już w piątek rano w ręku skarpetki ale niepotrzebnie uderzyłem w zbyt mocną sprezzaturę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Mnie też się połączenie goła stopa-but-spodnie u Kyla nie podoba. Przez spodnie, IMO zbyt formalne do braku skarpet. Granatowe bawełaniane chino bez kanta. Jak na tutejsze standardy szerokie dołem, ale nie mam sylwetki manekina z wystawy Zary i w rajtuzy wbić się nie dam. Jestem skazany na skarpetki? Sam się zastanawiałem, czy ich nie założyć, ale zwyciężyło poczucie komfortu . Iżby o poziomie formalności decydowała szerokość nogawek? Zdjęcia mnie zmyliły. Wydawało mi się że to ciemne spodnie wełniane (takie biznesowo-garniturowe). Jak to chinosy to odwołuję wszystko o formalności chociaż i tak uważam że jednak lepiej bez skarpetek wygląda się w spodniach z węższymi nogawkami. Tak swoją drogą to naprawdę dobrze czujecie się w butach założonych na gołą stopę? Dla mnie to okropne uczucie, bez skarpet nie daję rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Ja czuję się bardzo dobrze. Ale w skarpetkach niewidocznych. Bez skarpetek czuje się mocno niekomfortowo. Styleman, świetny zestaw. Podoba mi sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi