Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Nie można powiedzieć, że ten zestaw jest zły. Jest całkiem niezły i na pewno zwróciłby moją uwagę.

Można za to swobodnie powiedzieć, że krawat jest niedociągnięty i to obiża punktacje za węzeł. Oprócz tgo, rzecz która uderza mnie natychmiast to fakt, że przy tej szerokości klap, tak wąski krawat wygląda jak sznurowadło i burzy harmonię zestawu.

Czy każde zdjęcie robione z ręki w ciągu dnia, musi być wystylizowane tak, aby zebrać tutaj ochy i achy?

Określenie "koszmarnie zawiązany krawat" jest przesadzone, widuję koszmarnie zawiązane krawaty.

Proponuję przeglądnąć polecane przez forum książki związane z klasyką, ja nie widzę tam krawatów tylko z łezką.

Nie musi, ale może. Zdjęcie, krawat i styl zależą tylko i wyłącznie od poczucia estetyki autora. IMO krawat z łezką/dimple, taki jak na Twoim avatarze, w 80% wypada ładniej niż bez niej. Łezka wygląda nieładnie z węzłami symetrycznymi i na śledzikach.

-dobrania rodzaju węzła do grubości krawata i rodzaju kołnierza

-uformowania węzła

-dobraniu stopnia zaciśnięcia

-dobrania krawata do zestawu zarówno kolorystycznie jak i pod względem kroju

IMO zupełnie akceptowalne są takie wariacje jak nie noszenie łezki, wyciąganie tylnej części na bok lub nawet noszenie jej dłuższej niż przednia część. Wszystko zależy od tego co ma w głowie noszący. To forum zebrało wiele osób, które uważają, że "good enough is just not good enough" wiec nie ma sensu odnosić naszych dyskusji do tego co widzisz na ulicy.

Mnie też się połączenie goła stopa-but-spodnie u Kyla nie podoba. Przez spodnie, IMO zbyt formalne do braku skarpet.

Granatowe bawełaniane chino bez kanta. Jak na tutejsze standardy szerokie dołem, ale nie mam sylwetki manekina z wystawy Zary i w rajtuzy wbić się nie dam. Jestem skazany na skarpetki? Sam się zastanawiałem, czy ich nie założyć, ale zwyciężyło poczucie komfortu :) . Iżby o poziomie formalności decydowała szerokość nogawek?

Kyle- krawat i gołe stopy to kiepskie połączenie.

To analogicznie jak jeansy + krawat- nie grają w tej samej lidze.

Styleman- fajny zestaw.

Fajne buty

Dodatki?

Jak się komuś podoba łańcuch to niech nosi. Mi nie bardzo się to widzi, ale różne są gusty.

Bynajmniej, bardzo ciekawie wykonany.

Lino Leluzzi to "chodząca ekspozycja sklepowa". Prezentuje to co ma w swoim sklepie i nie można się dziwić.

Mi się podobają jego krawaty z "7", innym może to nie pasować. Gdybym miał możliwość to bym krawat kupił- nie można kupić przez internet, do Mediolanu też się nie wybieram.

Podobnie jego monki z patynowanymi czubkami-różnie można je odbierać.

Jak komuś się spodoba to kupi.

Mi się średnio podobają...

Mnie też się połączenie goła stopa-but-spodnie u Kyla nie podoba. Przez spodnie, IMO zbyt formalne do braku skarpet.

Granatowe bawełaniane chino bez kanta. Jak na tutejsze standardy szerokie dołem, ale nie mam sylwetki manekina z wystawy Zary i w rajtuzy wbić się nie dam. Jestem skazany na skarpetki? Sam się zastanawiałem, czy ich nie założyć, ale zwyciężyło poczucie komfortu :) . Iżby o poziomie formalności decydowała szerokość nogawek?

Zdjęcia mnie zmyliły. Wydawało mi się że to ciemne spodnie wełniane (takie biznesowo-garniturowe). Jak to chinosy to odwołuję wszystko o formalności chociaż i tak uważam że jednak lepiej bez skarpetek wygląda się w spodniach z węższymi nogawkami.

Tak swoją drogą to naprawdę dobrze czujecie się w butach założonych na gołą stopę? Dla mnie to okropne uczucie, bez skarpet nie daję rady.