Rudson Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Nurek na nato strap to klasyka do takich stylizacji. Ostatnio eksperymentowałem z prostymi zegarkami i też nieźle wychodzi takie połączenie z nato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnTheRun Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Patrząc na ten zestaw, czegoś mi brakowało... Już miem! Zegarka Świetny zestaw Jak uważacie, zegarek w jakim stylu pasowałby najlepiej do tego zestawu? A jaki masz budżet? Jeśli nie nurek, to raczej coś lżejszego, ale też na branzolecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Oj tak. Nurek na nato-strapie byłby tutaj perfekcyjny. Muszę wreszcie kupić jakiś zegarek...Co do spodni. Mam manię lekkiego podciągania dłoni w górę trzymając je w kieszeniach. Jakiś taki dziwny tik dlatego spodnie w kroku mogą wyglądać nie tak jak na prawdę wyglądają. Polówki z kolei lubię nosić w taki właśnie sposób. Nie jest ani sztywno, ani przesadnie niedbale. Jutro szykuje mi się wyjście w marynarce klubowej, więc będzie to mój marynarkowy chrzest na pewno wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Oj tak. Nurek na nato-strapie byłby tutaj perfekcyjny. Muszę wreszcie kupić jakiś zegarek...Z modeli zegarków dobrze wyglądających na nato polecam: -z droższych Rolexa Submarinera/IWC seria Pilot -z tańszych Timex, Seiko ewentualnie coś pomiędzy np. Omega Seamaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Dziś podobnie do @statica: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Podobnie, w sensie poszczególnych elementów zestawu: polo, chinos i płócienne kapcie. Na te portki akurat pomysły mi się skończyły. Jedyne co mogłem jeszcze z nimi zrobić to poszerzyć je od kolana w dół do 18 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Phantom, strój masz na sobie, że tak to ujmę 'słoneczny', a zdjęcie robiłeś (późnym) wieczorem, z fleszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Dziś podobnie do @statica:Nie, nie podobnie. U statica było naprawdę fajnie! Co Ty masz za pomysł na portki?!To nie portki tylko czerwone chinos ,bardzo dobry zestaw ,szkoda ze kolory trochę przełamane poprzez użycie flesza . Jest lato Panowie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Dziś podobnie do @statica:Nie, nie podobnie. U statica było naprawdę fajnie! Co Ty masz za pomysł na portki?!To nie portki tylko czerwone chinos ,bardzo dobry zestaw ,szkoda ze kolory trochę przełamane poprzez użycie flesza . Jest lato Panowie . Pozdrawiam Nie chodzi o kolor tylko o proporcje. Phantom ma krótkie nogi, które dodatkowo skraca biodrówkami z wąziutkimi, krótkimi nogawkami. Na szczęście wydaje się, że zrozumiał już problem i następne (przynajmniej bespoke) będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 To załamanie proporcji to duża wina zdjecia ,jest zrobione pod złym katem i dlatego skrocilo nogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Pooglądaj wcześniejsze zdjęcia phantoma. To problem na który wielokrotnie zwracaliśmy mu uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Uwag Kolegów powtarzać nie będę. Szkoda klawiatury. Może, w ramach eksperymentu, ciachnij się maszynką na "zero"? Zmiana fryzury i wprowadzenie uwag powtórzonych przez Ernestson - będzie dobrze/bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 To załamanie proporcji to duża wina zdjecia ,jest zrobione pod złym katem i dlatego skrocilo nogi .Niski stan i krotkie nogawki skracaja optycznie nogi, zdjecie byc moze poteguje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 To załamanie proporcji to duża wina zdjecia ,jest zrobione pod złym katem i dlatego skrocilo nogi .Zdjęcie jest zrobione pod "normalnym" kątem i nic nie skraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Z wczoraj. Książe Walii x2 (spodnie i krawat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Trochę "grube" skarpety jak na taki gorąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Jeżeli to callzedonia, to nie są grube. Po prostu zsunęły się i ten fakt spotęgował wrażenie, o którym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Cóż ja mogę powiedzieć... źle zawiązane sznurowadła. Czy nie powinno być tak, że piórka są poziomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 chyba z hukiem przelecieliśmy przez barierę absurdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Oczywiście. Zaznaczam jednak, że nie chcę wywołać tu żadnych niepotrzebnych dyskusji na temat książki "Gentleman... mam zasady", gdyż właśnie tam wyczytałem tą informację. Otóż zmieniając kierunek pierwszego supełka, otrzymamy węzeł który ładniej się układa (nie przekrzywia się, jest poziomy) i podobno lepiej trzyma. Stosuję to od kilku tygodni i rzeczywiście jest lepiej (szczególnie wizualnie). Węzeł jak powyżej wg książki nazywa się "babskim" ; ) Na poparcie tej tezy, tak na szybko przejrzałem kilka butów http://claymoor.blogspot.com/ i też tam tak w większości wiążą (chociaż nie zawsze, dziwne). http://claymoor.blogspot.com/2012/07/sa ... shoes.html http://claymoor.blogspot.com/2012/06/delos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Węzeł jak powyżej wg. książki nazywa się "babskim" ; ) wg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Możesz wybrać kilka innych sposobów wiązania sznurowadeł choćby stąd: http://www.fieggen.com/shoelace/knots.htm jak je pomieszasz ze sposobami sznurowania butów http://www.fieggen.com/shoelace/lacing.htm to zakładając jedna kombinacja na dzień to parę lat masz z głowy. Wtedy będziesz w pełni uprawniony do oceny sznurowania butów i zawiązywania sznurowadeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 O fajnie, przyda się : ) To jest właśnie węzeł o którym mowa w książce, "węzeł płaski": http://www.fieggen.com/shoelace/standardknot.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Chyba ogólnie nie jest źle, skoro jedyny komentarz był nt wiązania butów. Skarpety to rzeczywiście Calzedonia (raczej cienkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Cóż ja mogę powiedzieć... źle zawiązane sznurowadła. Czy nie powinno być tak, że piórka są poziomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi