Apatura Iris Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 A w butonierce co posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 A w butonierce co posiadasz? Wygląda na węzełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 @Apatura Iris, Tak krótka marynarka jest moim świadomym wyborem, choć następna, szyta u tego samego krawca będzie 2 cm dłuższa. W butonierce, jak zauważył maciato - spinka węzełek. @Brzydalllo, Co masz na myśli, wspominając o "pewnym mankamencie"? Jeśli mi się uda, zdjęcie tyłu zrobię dziś lub jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Całkiem spoko marynarka, choć mam wrażenie, że jakby była zrobiona z lżejszej tkaniny to by się niebezpiecznie marszczyła w okolicach guzika (za ciasna?), oraz prześwit koszuli od dołu zdecydowanie robi kiepskie wrażenie. Dlatego dołączam się do opinii, że rozpięta wyglądałaby pewnie bardzo dobrze (oba mankamenty odpadają wtedy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Zestaw na uczelnię . Po pierwsze, przepraszam za jak zwykle parszywej jakości zdjęcia, ale coś tam da się jednak zobaczyć . Nie mam niestety w tej chwili możliwości wstawiania innej jakości fotografii, a chyba nikogo nie skrzywdzę takimi . Do tej pory nosiłem marynarkę/cardigan/sweter + odd trousers/jeansy, jednak zachęcony słowami jednego z forumowiczów: A ja dzisiaj byłem na uczelni pod krawatem i z poszetką. Haters gonna hate. To tak apropos twoich kategorycznych zapewnień, że nie założysz garnituru czy krawata. dołożyłem także muszkę . Tak bardzo byłem ostrzegany przez niektórych, że taka "nietolerancja" na polskich uniwersytetach panuje, a tu proszę, jak zwykle nikt nie zwrócił na mnie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Marynarka - H&M Spodnie - Zara Koszula - H&M Poszetka - H&M Muszka - prezent; nie mam pojęcia skąd pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 o co cho z tym laptokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 o co cho z tym laptokiem? Zapewne o webcam, którym były robione zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Owszem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 o, nie wpadłem na to Sorry. Co do zestawu, to nie jestem fanem tej lamówki na klapach. Jeszcze z muchą taki trochę efekt... jakby... pana Kleksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Haters gonna hate Mam wątpliwości, czy ten ubiór pasuje na uczelnię. Czarna, połyskliwa marynarka z obszyciami wyłogów może się podobać lub nie (sam nie gustuję), ale budzi skojarzenia już raczej ze strojem wieczorowym. Gdy dodamy do tego czarną muchę efekt - skojarzenia ulegają wyostrzeniu. black tie na zajęciach na uczelni wygląda po prostu dziwnie. Jak już muchę na uczelnię, to założyłbym ją raczej o tej porze roku do cięższej tkaniny - tweed, flanela etc. No i nie może być to czarna mucha. Dodatkowo do takiej marynarki i takiej muchy absolutnie nie leżą mi - nie tylko w kontekście uczelni - beżowe bawełniane spodnie. To zbyt duży dysonans stylistyczny. Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Marynarka jest granatowa, absolutnie nie jest połyskliwa, natomiast mucha jest również granatowa, z (chyba) tweedu. Spodnie są beżowe. Nie ma tam absolutnie nic czarnego . Obszycie klap marynarki jest szare. I nie wiem dlaczego granatowa marynarka i beżowe spodnie miałyby nie pasować na uczelnię. Liczyłem na to, że nikt nie pomyli się co do koloru pomimo jakości zdjęć, zwłaszcza że już ową marynarkę pokazywałem wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Marynarka jest granatowa, absolutnie nie jest połyskliwa, natomiast mucha jest również granatowa, z (chyba) tweedu. Spodnie są beżowe. Nie ma tam absolutnie nic czarnego . Obszycie klap marynarki jest szare. I nie wiem dlaczego granatowa marynarka i beżowe spodnie miałyby nie pasować na uczelnię. Zestaw jest ok, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 U nas nawet wykładowcy nie zakładali much na uczelni (nawet profesorzy na obronach), tymbardziej studenci, doktoranci. Myślę, że zestaw ok, tylko trzeba być przygotowanym na to, iż będziesz się wyróżniał w tłumie. Plus za odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Co miałem kilka dni temu na sobie. garnitur: Bytom koszula: Pierre Cardin (ecru) krawat: Vistula buty: kwadraciaki (jeszcze) Pozdrawiam:) edyta: jak pisałem w innym wątku to schudłem 4 kg i wydaje mi się, że wszystko delikatnie na mnie "wisi". Garnitur ma kolor brązowy (80% bawełna, 20% jedwab), z lekkim połyskiem. Ale świecący nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Garnitur ma kolor brązowyNo cóż, może to wina mojego monitora, ale na pierwszym zdjęciu wygląda na jasnoszary, a na drugim na ciemny grafit, więc trudno cokolwiek powiedzieć... I bez poszetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 I bez poszetki Niektórzy nie lubią poszetek; przecież ona nie jest obowiązkowa . Pan czy ja nosimy, ale są też tacy, co wolą mieć pustą kieszonkę i nie ma w tym błędu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Co do koloru garnituru na zdjęciach mam tak samo - szary i grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Oczywiście, że brak poszetki nie jest błędem, tylko zaznaczam, że według mnie lepiej by to wyglądało z nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Wybaczcie, ze sie wtrace, ale jesli chcemy uchodzic za ludzi eleganckich, to robiac sobie zdjecie warto zadbac chociaz w minimalnym stopniu o tło, bo zwisajace reczniki na drzwiach w przedpokoju (?) tej elegancji nie dodaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Wybaczcie, ze sie wtrace, ale jesli chcemy uchodzic za ludzi eleganckich, to robiac sobie zdjecie warto zadbac chociaz w minimalnym stopniu o tło, bo zwisajace reczniki na drzwiach w przedpokoju (?) tej elegancji nie dodaja. Czyli rozumiem, że jedyną rzeczą na nie, są tutaj te ręczniki To w sumie dobrze. Ale jak się ma 4 miesięczne niemowlę, to ciężko znaleźć odpowiednie tło. Wszelkie kluknry porozwalane w domu, ubranka, zabawki...ciężki czas. Miałem minutkę na zrobienie fotek i na szybko zrobiłem Co do poszetki, to Panowie, jeszcze nie dojrzałem, ale pomału, niedługo poszetka zagości na dobre w moim ubiorze. Jak na początek to mało ekstrawaganci, bowiem jeszcze nie wyczułem tego dobrego stylu i nie chcęna początek przesadzić. A od czegoś trzeba zacząć. Dziękuje za komentarze:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Ręczniki nie są jedyną rzeczą na nie. Rzeczą na nie są buty, za długie spodnie [lewa nogawka?] czy za długie rękawy marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Ja uważam, że - cytuję "Ale jak się ma 4 miesięczne niemowlę (...)" nie jest wystarczającym wytłumaczeniem. Nie widzę przeszkód by wyjść przed dom, do parku czy gdziekolwiek indziej. Oceniam to właściwie tak samo, jak tłumaczenia analfabetów, którzy zamieszczają post z "bykami". Co jak co, ale tłumaczenie jest podobne, mają analfabetyzm więc nie umieją pisać poprawnie, ale podobny jest również wniosek, bo w tych czasach sprawdzić pismo pod kątem ortografii umie nawet przeglądarka internetowa. Lenistwo? Nie zrozum mnie źle, ale taki wniosek się nasuwa. Jest również niemały problem z oceną Twojej sylwetki, bo jako, że aparat leżał niżej - biodra się nienaturalnie rozszerzyły w stosunku do barków i klatki piersiowej. Nie czuję się jeszcze na tyle obeznany w temacie ubrań gentlemana by oceniać Twoje ubranie, ale w/w tematu nie mogłem zostawić i mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Obowiązki nie są tu usprawiedliwieniem. Jeśli nie ma Pan warunków do zrobienia odpowiedniego zdjęcia, to może nie trzeba było go robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi