Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to chyba lepiej, że nie trzeba wyrzucać, po zmoczeniu podeszwy? ;) Ale zakładam też, że komfort trochę inny z gumą i bez.

Jednak gumowana podeszwa zatraca sens espadryli którym jest oddychanie przez lekką podeszwę wykonaną z juty.

@dsc

nie ma marki czy firmy która wykonuje. W Hiszpanii kupisz espadryle za 1-5 euro za parę na targach i takie właśnie są najlepsze.

Opublikowano

W sumie przebłysk geniuszu z tym połączeniem wzorów krawat koszula, naprawdę super.

Dół nie pasuje do reszty - do takich arcy-wąskich spodni nie pasują kompletnie czarne oxfordy. Zamszowe, brązowe monki lub loadersy tak. Do tego znów dół mamy hiper-przylegający, a marynarka jest raczej w tradycyjnym stylu i zbyt mało dopasowana i bez miękkiej konstrukcji.

Opublikowano

@ Constantin

Spodnie za waskie - przez to wypchane kolana - nie do uratowania.

Krawat! Jeśli ten krawat, tak zaciśnięty sięga Ci do paska, to chyba z tyłu kończy się na pierwszym guziku od koszuli! Węzeł jest zbyt potężny w odniesieniu do kołnierzyka.

Opublikowano

Tydzień minął mi pod znakiem lnianych koszul z MD. Podwinięte rękawy ściśle przylegały do bicepsa, a mimo to przy każdym powiewie wiatru czułem się niemal, jakbym nie miał na sobie koszuli. Niesamowite uczucie. A taki zestaw przygotowałem na grilla ze znajomymi.

post-2604-13658922818115_thumb.jpg

Opublikowano

Przepraszam za bałagan, ale zdjęcie miało być chociaż trochę lepszej jakości niż zwykle. Niestety nie mam kogo poprosić o zrobienie zdjęcia en face.

Marynarka - Scabal

Koszula - Hilditch & Key

Krawat - E. Marinella

Poszetka - C. Berg

Spodnie - Suparusso

Buty - Bespoke

post-3399-13658922818503_thumb.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem o jedno podwinięcie za dużo. Jeśli rękaw będzie sięgał łokcia, to cała ręka nabierze łepszych proporcji, będzie podzielona w połowie.

Zgodzę się ;).

@Immune - jak zwykle genialnie :) ! Szczególnie podoba mi się marynarka.

Opublikowano

Za chudy jesteś na koszulę o takim fasonie.

Nie gustuję w super tight, ale ta rzeczywiście jest jedną z moich obszerniejszych.

Zastanawia mnie jeszcze jeden detal przy tej koszuli - delikatnie odgięte narożniki wyłogów do wewnątrz. Koszule tej marki to wydatek rzędu 100 funtów, więc na pewno nie jest to kwestia niskiej jakości. Niedokładne odprasowanie kołnierzyka? Wygięte trwale fiszbiny?

Opublikowano

U mnie to kwestia kolejności prasowania (wpierw wewnętrzna strona kołnierza, czy odwrotna) i tego czy prasuję cały kołnierz na płasko, czy centymetr przed zgięciem zostawiam nietknięty żelazkiem. Można w ten sposób zarówno wyprasować prawie na sztorc, jak i lekko wygięty po łuku do wewnątrz albo na zewnątrz

Opublikowano

Też staram się na to zwracać uwagę. Rozwiązań jest kilka, niektóre marki proponują specjalne usztywnienie w postaci szwu w narożniku kołnierzyka, co przynajmniej w teorii powinno gwarantować jego szpiczastość.

Opublikowano

Dziś podczas zakupów w CH. Koszula lniana z bardzo cienkim sweterkiem z bawełny dobrze się sprawdziły przy takiej niezdecydowanej pogodzie. Zgodnie z sugestią rękawy podwinięte do połowy ręki.

Nogawka podwinięta na potrzeby zdj.

post-2604-13658922824285_thumb.jpg

post-2604-13658922824639_thumb.jpg