Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba o pomoc w znalezieniu bosmanki, najlepiej granatowej. Bardzo podoba mi się krój, który obecnie dostępny jest w ofercie Suitsupply. Zamówiłem, ale ze względu na jakość wełny odesłałem.

Te, które dotychczas znalazłem, zawsze mają coś, czego nie akceptuję bądź nie podoba mi się, np. domieszki poliestru, dodatkowe kieszenie piersiowe, bardzo duże guziki z akcentem marynarskim, wąskie klapy. 

Zależy mi na czystej wełnie, bez domieszek, gramaturze powyżej 500 i podszewce bez plastiku.

Krój jak SuSu, ale materiał wyższej jakości.

Budżet około 3.500-4.000 zł.

50 minut temu, marcin.mtm napisał:

Prośba o pomoc w znalezieniu bosmanki, najlepiej granatowej. Bardzo podoba mi się krój, który obecnie dostępny jest w ofercie Suitsupply. Zamówiłem, ale ze względu na jakość wełny odesłałem.

Te, które dotychczas znalazłem, zawsze mają coś, czego nie akceptuję bądź nie podoba mi się, np. domieszki poliestru, dodatkowe kieszenie piersiowe, bardzo duże guziki z akcentem marynarskim, wąskie klapy. 

Zależy mi na czystej wełnie, bez domieszek, gramaturze powyżej 500 i podszewce bez plastiku.

https://www.sehkelly.com/shop/coats/peacoat/peacoat-in-heavy-uniform-melton-in-dark-navy/

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

W dniu 18.11.2024 o 21:32, marcin.mtm napisał:

https://www.manifatturaceccarelli.com/en/new-peacot-7088-cr.html

Cześć, Zamarzył mi się dwurzędowy garnitur w kolorze navy blue. Głównie na ślub ale również myślę że byłby dosyć uniwersalny na codzień. Planowałem zamawiać coś z suit supply ale uznałem że może warto najpierw zapytać was o zdanie. Znacie może jakieś inne ciekawe alternatywy? Budżet w granicach SuSu czyli jak mniemam około 2k?

7 godzin temu, EBITDUH napisał:

Cześć, Zamarzył mi się dwurzędowy garnitur w kolorze navy blue. Głównie na ślub ale również myślę że byłby dosyć uniwersalny na codzień. Planowałem zamawiać coś z suit supply ale uznałem że może warto najpierw zapytać was o zdanie. Znacie może jakieś inne ciekawe alternatywy? Budżet w granicach SuSu czyli jak mniemam około 2k?

Proponuje dodatkowo przejrzeć ofertę rodzimych sklepów. Zaraz zacznie się Black Week/Friday, może akurat coś Ci wpadnie w oko oraz zmieści się w budżecie.

Widziałem coś niecoś w Vistuli i Bytomiu ale jakoś nie byłem zbytnio zachwycony. Kolekcja Jana Adamskiego wygląda wyśmienicie ale niestety nie widze żadnego dwurzędowego granatowego (nie chce w prążki). Gdyby tylko był dokładnie taki ale granatowy to byłbym wniebowzięty.

https://egarnitur.pl/garnitur-meski-dwurzedowy-bordowy-marcello

Okej, dobra, pogooglowałem i z tego co widze to PLACIDO powinien spełnić moje oczekiwania i niedługo będzie znowu dostępny. Co o nim sądzicie?

https://bonusmg.pl/produkt/garnitur-dwurzedowy-granatowy-placido-welna-vitale-barberis-canonico-kolekcja-jan-adamski/

Marynarka z PLACID bardziej się nadaje do zestawu klubowego - złote guziki, tkanina ze strukturą.

Na ślub lepsza będzie gładka tkanina jak z garnitury HARRY którego wersja na half canvas będzie dostępna 6 grudnia. Jego pierwotna wersja była nieco droższa, ponieważ miała tkaninę 150s.

nowe_garnitury_12.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

5 hours ago, tryhp3 said:

Marynarka z PLACID bardziej się nadaje do zestawu klubowego - złote guziki, tkanina ze strukturą.

Na ślub lepsza będzie gładka tkanina jak z garnitury HARRY którego wersja na half canvas będzie dostępna 6 grudnia. Jego pierwotna wersja była nieco droższa, ponieważ miała tkaninę 150s.

nowe_garnitury_12.jpg

Wygląda świetnie, dzięki za pomoc. Jaka jest jakość tych garniturów, warta polecenia? Pytam bo nigdy nie miałem styczności z tą firmą

Zamierzam wyposażyć się w komplet bielizny na duże mrozy, temperatury rzędu -30 stopni. Chodzi o to, abym wytrzymał jakiś czas w takim chłodzie podczas znikomej aktywności fizycznej (niespieszny spacer). Pierwsze, co przychodzi na myśl, to wełna z merynosa, ale może istnieją inne rozwiązania?

1 godzinę temu, kormox napisał:

Zamierzam wyposażyć się w komplet bielizny na duże mrozy, temperatury rzędu -30 stopni. Chodzi o to, abym wytrzymał jakiś czas w takim chłodzie podczas znikomej aktywności fizycznej (niespieszny spacer). Pierwsze, co przychodzi na myśl, to wełna z merynosa, ale może istnieją inne rozwiązania?

PowerStretch

Polecam ten od kwarka:

https://sklep.kwark.pl/pl/c/POWER-STRETCH-PRO/72

7 godzin temu, void napisał:

Które z Wrocławskich sklepów sprzedają spodnie chinos szyte w Polsce?
Macaroni Tomato odpada, bo są lekko za małe na mnie.

Kiedyś Brogs miał chinosy, wydaje mi się ze model od M.Ceran. Niestety nie wiem, czy szyte w Polsce oraz jak wygląda aktualna oferta.

• Oceniam pozytywnie 1

Szukam wełnianego swetra krykietowego, coś w stylu PRL:

https://www.peek-cloppenburg.pl/pl/p/polo-ralph-lauren-sweter-z-dzianiny-z-wzorem-warkocza-zamany-biay-1030412?sea_shopping=PLA&gad_source=1&gbraid=0AAAAACjnuPtEqI9-B42Ok0Cr0mBqbAHYu&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOCIEaRSi6rgYm6RQw7tUHFyNihNU_X-WC49vtT17KBjsDNdLoaX07RoC3j0QAvD_BwE

Znacie może jakieś alternatywy czy brać i nie wydziwiać? Cena dość wysoka ale jak dla mnie akceptowalna, tylko pytanie czy w tych pieniądzach nie ma czegoś bardziej jakościowego.

Dzięki, właśnie w Peek and Cloppenburg nalicza sie dodatkowy rabat i kosztuje wtedy 1250 zł czyli jednak trochę taniej ;)

Jest też opcja z Fox Bros., ale przesyłka z UK mnie zniechęca i zwrot w razie nietrafienia jest praktycznie niemożliwy. Ale sam sweter chyba nawet fajniejszy.

https://www.themerchantfox.co.uk/products/fox-cricket-club-ecru-sweater-with-bowler-blue-bordeaux-stripes

Panowie,

Przy okazji Black Friday chciałem kupić loafersy Crockett & Jones w kolorze (ciemno) brązowym, może czarnym. Rozmiar 43. 
Jakie sklepy online warto mieć na oku, w poszukiwaniu jakiś promocji? Dzięki.

W dniu 22.11.2024 o 16:06, EBITDUH napisał:

Wygląda świetnie, dzięki za pomoc. Jaka jest jakość tych garniturów, warta polecenia? Pytam bo nigdy nie miałem styczności z tą firmą

Czasem ktoś poleca na grupach FB i nie widziałem negatywnych opinii. Te na half canvas, będą szyte w zupełnie innej szwalni. Ale generalnie jak coś jest uszyte w half canvas to można założyć, że jest przynajmniej przyzwoitej jakości.

W dniu 22.11.2024 o 09:22, EBITDUH napisał:

Widziałem coś niecoś w Vistuli i Bytomiu ale jakoś nie byłem zbytnio zachwycony.

Jak rozważasz śieciówki to poniższy teraz wpada za 999 zł. Tylko rozmiarówka jest tylko uśredniona. Zdjęcie splotu jest z bardzo niską głębią ostrości i trudno go ocenić, ale chyba jakaś delikatna struktura jednak jest. Ich spodnie mogą mieć niski stan (chociaż ja mam 10 letni garnitur od nich ze stanem OK i nawet guziki funkcyjne na rękawach są). Trzeba by oglądnąć. 

Garnitur męski Virgin wool 110S 35405 - Sklep LAVARD

20235405910_(2a)

Czy znacie jakieś miejsce, gdzie mógłbym przymierzyć szeroki asortyment okularów (może być online lub w Warszawie)?

Chcę wybrać najbardziej optymalne dla mnie oprawki, ale gdzie bym nie poszedł, zawsze mają bardzo ograniczony wybór. A ja chcę porównać naprawdę dużo, żeby znaleźć te idealne dla mojej twarzy i stylu, zarówno jeśli chodzi o materiał, kolor, jak i kształt.

3 godziny temu, Non Vid napisał:

Czy znacie jakieś miejsce, gdzie mógłbym przymierzyć szeroki asortyment okularów (może być online lub w Warszawie)?

Chcę wybrać najbardziej optymalne dla mnie oprawki, ale gdzie bym nie poszedł, zawsze mają bardzo ograniczony wybór. A ja chcę porównać naprawdę dużo, żeby znaleźć te idealne dla mojej twarzy i stylu, zarówno jeśli chodzi o materiał, kolor, jak i kształt.

Ja polecam markę Moscot - widzę, że kilka salonów w Warszawie posiada te okulary (optyk na Solcu, prestige). Już dwukrotnie na swojego ziemniaka dobierałem okulary (a mam dosc szeroki nos jak na standardowe okulary) i zawwsze modele z Moscot to był najlepszy fir. Nie są to tanie okulary ale jakość jest super. Męczę latami i wyglądają i działają jak nowe.