blueloafers Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 I tu wracamy do fachowca (y): Nie zleciłbym takiej marynarki komuś, kto miałby szyć ją po raz pierwszy w życiu. Bede w kwietniu znowu w Warszawie to moze akurat bedziesz mial ja na sobie, chetnie zrobilbym pare zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 W koncu moge sie podzielic zdjeciem z ostatniego przyjazdu do Warszawy na pierwsza i druga przymiarke. Relacja z tej pierwszej juz pojawila sie na blogu, mozna tam znalezc dokladniejsze zdjecie tkaniny, opis zamowienia i pierwsze przemyslenia dotyczace dopasowania. Fotografie: Andrzej Belina Brzozowski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Przymiarka nr 2. Nowy post tez juz na blogu, a tu zdjecie/zapowiedz. Sa juz rekawy, przod zostal skrojony. Dodano troche taliowania i poprawki na plecach i ramionach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Taki bizneskejs; Wskaż najlepszy wybór dla trzyczęściowego garnituru, którego formalność miałaby być złamana jedynie materiałem. Marynarka jednorzędowa z dwurzędową kamizelką i spodniami o wyższym stanie z szerokim pasem i dwiema zakładkami. Warunki użytkowania; pomieszczenia zamknięte, jesień, zima, wiosna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ta w miare ciemna krata mysle by sie sprawdzila calkiem niezle. Z daleka bedzie wygladac jak ciemno szary, a z bliska dopiero dodatkowo widoczny bedzie wzor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ciekaw jestem opinii, więc nie chcę na razie podawać mojego faworyta. Jeśli jednak piszesz o szarej kracie PoW, to jest ona poza wyborem - kolorystycznie to musi być jakiś odcień niebieskiego. Potrzebuję mundurka do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Niebieska PoW 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Zabawny zbieg okoliczności, ale dokładnie taki garnitur jaki opisałeś będę odbierał za tydzień/dwa i tkanina jest identyczna z tym jaśniejszym szarym birdseye na środku zdjęcia. Klapy zamknięte, marynarka na jeden guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ciekaw jestem opinii, więc nie chcę na razie podawać mojego faworyta. Jeśli jednak piszesz o szarej kracie PoW, to jest ona poza wyborem - kolorystycznie to musi być jakiś odcień niebieskiego. Potrzebuję mundurka do pracy Birdseye jest fajny ale podoba mi sie tylko w szarym kolorze. Chodzilo mi o ta szaro-niebieska/niebieska POW (prawy dolny rog), nie ten szary u gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 W przypadku bardziej formalnych wołów roboczych w kolorze niebieskim / granatowym, fajnie wyglądają fil a fil. Jak nie lubisz żabiego oczka, to jest jeszcze główka od szpilki - bardziej prostokątna, więc bardziej biznesowa: Pod kątem niewidocznego wzoru - mozaika (czarny/granat na niebieski) - nawet z pół metra zlewa się w jedną tkaninę Lub mniejsza niż to mozaika: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Pod kątem niewidocznego wzoru - mozaika (czarny/granat na niebieski) - nawet z pół metra zlewa się w jedną tkaninę Bardzo mi się podoba ta środkowa propozycja. Co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Próbnik Caccioppoli Neapolis III W ogóle pod kątem fajnych wzorów i żywych kolorów (oraz letnich tkanin) to warto się pochylić nad próbnikami tego włoskiego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Dziękuje. Rzuciłem dzisiaj okiem na ten próbnik i faktycznie jest bardzo interesujący. Tym razem wybór padł na najnudniejszą tkaninę, ale na lato coś z niego wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Zdazysz jeszcze z czyms na lato? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Zdazysz jeszcze z czyms na lato? :> Jesli tylko znajdę czas na przymiarki . Mam jeszcze jedną nienoszoną z zeszłego roku, wiec do sezonu jestem przygotowany. Warto byłoby jednak coś odświeżyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Próbnik Caccioppoli Neapolis III W ogóle pod kątem fajnych wzorów i żywych kolorów (oraz letnich tkanin) to warto się pochylić nad próbnikami tego włoskiego producenta Jedna uwaga - Caccioppoli to nie producent, sprzedają tkaniny wykonane głównie przez Loro Piana i VBC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Przymiarka nr 2.5 Post juz dzis wieczorem, a tutaj kilka zdjec z postępów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Działa Wam strona zarembastore? Nie mogę niczego włożyc do koszyka ani się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 20 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Efekt finalny Moj komentarz: - wykonczenie jest wspaniale, piekne dziurki, prawie wszystkie szwy reczne, nie mozna nic zarzucic - proporcje bardzo dobre, szczegolnie to widac na zdj z zalozonymi rekami. Linia talii jest dodatkowo podkreslona przez ksztalt i polozenie kieszeni bocznych. Widac, ze pracownia ma doswiadczenie i na marynarke przyjemnie sie patrzy. Linie sa proporcjonalne i estetyczne, dopasowane do moich gabarytow. Wbrew pozorom dostosowanie stylu do roznej budowy ciala wymaga wiele doswiadczenia - zgranie kraty super - kolejnym razem zrobilbym marynarke z podszewka zeby tkanina, ktora nie jest gladka nie 'tarla' o material koszuli. Bedzie i wygodniej i latwiej sie ja tez zakladalo - trzeba wydluzyc rekawy o jakis 1cm - ogolne dopasowanie, w znaczeniu jak blisko ciala marynarka jest skrojona, jest duze. Wyrazna roznica w porowaniu np do b&tailor. Plotno jest bardzo lekkie, cala marynarka niewiele wazy - 2.5 guzika i ta dodatkowa dziurka (btw obszyta wewnatrz) sprawia ze klapa w tym miejscu ladnie sie rolluje Edit: Zdjecia Sara Strojny 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Ładna. Mógłbyś powiedzieć na ile jest wygodna w porównaniu z tą od B&Tailor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Nazwalbym to raczej opisem charakterystyki obydwu niz porownaniem. B&Tailor jest zdecydowanie luzniejsza, ma wiecej zapasu w zapieciu, takze na szerokosci bioder. Rekawy sa szersze i dluzsze. Jest do tego wykonana na grubszym plotnie. Spedzilem w tym garniturze dotychczas 2 dni w pracy i dzien na slubie/weselu. Marynarki nie trzeba sciagac bo prawie jej nie czuc na sobie (mimo, ze jest ciezsza i grubsza z przodu). Zaremba to spore dopasowanie, czuc to przy zakladaniu, pachy sa chyba nawet wyzsze niz w bntailor. Dobrze obejmuje ramiona. (plus lekkosc itd. patrz post wyzej) Wiem, ze roznia sie dosc od siebie, ale poniewaz to pierwsze zamowienia od obu pracowni i dopiero co je odebralem, nie zdecydowalem, ktora jest dla mnie wygodniejsza. Mysle ze wyjdzie w praniu. B&Tailor jest bardziej konserwatywny i glowna role w wygladzie marynarki graja klapy z kozerka. U Zaremby natomiast przez wieksze dopasowanie wszystkie linie sa podkreslone, ktos moglby powiedziec ze wyglada atrakcyjniej przez to. Zalezy od oczekiwan. Styl obu marynarek ma swoje konsekwencje w dopasowaniu, kroju i 'wygodzie'. Czesc z tych aspektow sie wyklucza. Uwazam ze troche luzniejszy kroj zawsze bedzie sie wydawal wygodniejszy, nie bedzie za to az tak przyjemny dla oka. Takie spostrzezenia i podejscie do bespoke moim zdaniem jest bardzo wazne. Trzeba pamietac ze zamawia sie styl danego krawca. Ja pozwolilem obu krawcom uszyc marynarke wg ich stylu, tj B&Tailor wykroil tak jak uwazal ze dla mnie bedzie optymalne. Finalnie delikatnie zostalo to wytaliowane, ale wiecej bym nie zmienial. Nie wiem czy taka odpowiedz bedzie satysfakcjonujaca. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 4 godziny temu, blueloafers napisał: Efekt finalny Pięknie wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Mnie się też podoba, ale chętnie zobaczyłbym pozę robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Btw @Whitesnake zamowienie u Luci? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 minutę temu, blueloafers napisał: Btw @Whitesnake zamowienie u Luci? :> Podwójne :). Plus dodatek w postaci powersuit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi