Michał W. Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Obie i po problemie. Włosianka tylko na przód, w niewielkiej ilości. Krawiec będzie wiedział gdzie i ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 A czemu akurat tam włosianka, a nie np. wszędzie płótno? Pytam z ciekawości i by czegoś się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Miałeś dylemat, więc zaproponowałem kompromis;) Na poważnie, włosianka jest cięższa (ale też i sztywniejsza) od płótna, to ciężkie krawiectwo, które jest dzisiaj w odwrocie. Jeżeli miałbym się na nią decydować, to tylko do usztywnienia przodu na klatce piersiowej. Tak też sugerował mój krawiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Mój krawiec powiedział, że to płótno jest sztywniejsze, a włosianka bardziej elastyczna. Mam mętlik w głowie. Szczególnie, że nie wiem jak odnieść do do klejonki dotychczas znanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Domyślam się, że zarówno płótno jak i włosianka nie ma jednej gramatury, zatem słuchaj rad swojego krawca bo to on pracuje na konkretnych materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Z kamizelką, mniej więcej, taki efekt chciałbym uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 No jakbyś nie tylko z kamizelką ale ogólnie taki efekt uzyskał to byłoby świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wreszcie coś się ruszyło. Doszedł materiał, krawiec go przygotował i mogłem podjechać na pierwszą przymiarkę. Na razie wiadomo, że pacha jest zbyt wysoka(miła odmiana od wieszakowej pachy zaczynającej się w tali). Podobają mi się wyłogi, ustaliliśmy mniej/więcej ich kształt(mam nadzieję, że widać na zdjęciu jak jest zaznaczone). Waham się co do wysokości kozerki. Krawiec proponuje miejsce jak jest na zdjęciach zaznaczone, a ja waham się czy nie dać trochę niżej. Zebrał nadmiar materiału i określił długość marynarki. Znaleźliśmy też miejsce na pierwszy guzik. Jestem bardzo zadowolony z materiału. Piękny kolor i deseń - z daleka gładki z bliska widać skórę rekina To chyba tyle co na razie wiadomo. Dopytajcie jeśli coś przeoczyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 2 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Wrzucam zdjęcia z kolejnej przymiarki. Marynarka jest bardziej dpasowana, pacha dalej za wysoka. Marynarka też będzie wydłużona dobry centymetr(na zdjęciu wydłużona jest jedna strona). Jestem zachwycony także spodniami, ale na razie nie ma co pokazywać więcej. Na zdjęciu już opały, bo śmiech i brak szelek zrobił swoje. Jestem coraz bardziej zadowolony. Szyję także koszulę, ale wymaga poprawek. To ona jest na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 19 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Nie mam czasu przedstawić gotowego garnituru, ale nie widzę też dużego zainteresowania. Jak znajdę chwilę. to zrobię zdjęcia i opiszę wrażenia. Kamizelka została odłożona w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Wstawiaj, wstawiaj. Chyba nie tylko ja czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Nie mam czasu przedstawić gotowego garnituru, ale nie widzę też dużego zainteresowania. Gdzie należy wrzucić monetę? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 19 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Oczywiście, że wstawię tylko muszę znaleźć chwilę by zrobić odpowiednie zdjęcia i opisać co mi się podoba a co nie. Niestety jestem w trakcie przeprowadzki, więc trochę cieżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Masz ponad 3k wyświetleń, dwóch obserwatorów i piszesz, że nie widzisz dużego zainteresowania? Koniecznie pochwal się też koszulą, jestem ciekaw jak się prezentuje finalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 19 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Dobra, dobra Nie zwróciłem uwagi, postaram się jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 3 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Koledzy, byłem na weselu i wykorzystałem to do zrobienia zdjęcia. Nie jest to dużo i muszę Was prosić jeszcze o cierpliwość. Spodnie są w tej chwili poprawiane tj. parę zmian w okolicach pasa i chcę je poszerzyć, więc spodniom dajcie fory Marynarka raczej nie wymaga zmian, chyba że coś zauważycie. Koszula także jest ok, ale na zdjęciu jest w stanie po odebraniu od krawca i nie miała okazji by trochę się skurczyć, więc są jeszcze fałdy na klatce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Ja, jak zwykle muszę się przyczepić. Nie podobają mi się te kwadratowe ramiona, brak tali i prosta brustasza (bardziej podoba mi się w kształcie łódeczki). Plus za kolorystykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Sorry ale czepianie się tego, że ktoś ma w swojej marynarce prostą brustaszę ma tyle sensu co czepianie się, że ktoś zamawia stek podczas gdy Ty wolisz kurczaka. La barchetta to typowo włoski element i nie jest żadnym obowiązującym kanonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Brustasza brustaszą, rzecz gustu, ale górny guzik mógłby być parę centymetrów niżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Brustasza brustaszą, rzecz gustu, ale górny guzik mógłby być parę centymetrów niżej. Nie byłbym tak kategoryczny. Zdjęcie robione z żabiej perspektywy niewiele mówi o proporcjach. Bardzo pozytywnie wyglądają dobre długości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Koledzy, rankiem było dobre światło, więc uznałem, że skoro odebrałem spodnie po poprawkach, to zamieszczę wreszcie zdjęcia. Niestety zdjęcia musiałem zrobić sobie sam, a jakość pozostawia trochę do życzenia. Niemniej chciałem już coś wrzucić, bo i tak wymagam od Was dużej cierpliwości. Kamizelki jeszcze nie mam. Załączyłem też zdjęcie samej koszuli, bo tu jeden z kolegów chciał ją zobaczyć. Na zdjęciu z boku widać jakie problemy generuje moja łydka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi