Jan M. Krawczyk Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Być może na forum jest kilku miłośników żeglarstwa lub sportów motorowodnych. A nawet jeśli ktoś nie jest jakoś szczególnie zafascynowany tą tematyką, to obok piękna niektórych konstrukcji nie da się przejść obojętnie. Jedną z najpiękniejszych maszyn stworzonych przez człowieka bez wątpienia jest Riva Aquarama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 ... której wnętrze jest wręcz obłędne Czy w waszych głowach są podobne pozycje, spędzające sen z powiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Jakoś nie mam marzeń związanych z konkretną jednostką. Uważam, że bardziej istotne od tego na czym pływasz, jest to z kim pływasz. Dobra załoga i obrany kurs to gwarant udanej, żeglarskiej przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnrdov Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Nie do końca wiem co to za model, ale taki by mi wystarczył chyba. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 @mnrdov - tylko czy sam byś "wystarczył" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Jaki jacht? Gdzie na tym zdjęciu jest jacht? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 @Hargin, mając taki jacht pewno masz też duuuuuuże możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 @TomiW01 - chyba kupując w pakiecie pokłady... cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Nie do końca wiem co to za model, ale taki by mi wystarczył chyba. Kiedyś taki miałem, ale był drogi w utrzymaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Ewentualnie klasyczna klasa J: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Coś absolutnie niesamowitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Ten ostatni wygląda obłędnie , nie miałem pojęcia że są jachty o takim smukłym , minimalistycznym kształcie. Dzieło sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Cieszmy zatem oczy w niedzielny poranek www.jclassyachts.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Chyba zdryfowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Boruta trafił w sedno! Ja jednak wybrałbym coś mniejszego, za to w pełni sprawnego. Vive l`Empereur! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Akurat Polacy mogą pochwalić się swoim, w pełni sprawnym żaglowcem, którym każdy (jako członek załogi) może popływać np. po Karaibach Może nie ma tylu dział i wyszkolonej w bitwach morskich i abordażu załogi, ale też daje radę http://www.fryderykchopin.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Zgodziłbym się na taki: Zmieniłbym tylko tapicerkę w niektórych siedzeniach i wyrzuciłbym te okropne dywany. Więcej na: http://www.ardeodesign.com/souvenir/12.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 ale trafiłeś z tematem: katamaran Wonderful Douce France i Hempshire: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Na HMS Victory miałem okazję zjeść obiad w te wakacje z jego obecnym dowódcą. Okręt nadal jest okrętem flagowym brytyjskiej marynarki wojennej, nie został oficjalnie wycofany ze służby. Admirał Nelson i bitwa pod Trafalgarem to naprawdę pasjonujący kawałek historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Ten ostatni wygląda obłędnie , nie miałem pojęcia że są jachty o takim smukłym , minimalistycznym kształcie. Dzieło sztuki Zostały 3. Co roku w czerwcu w Falmouth odbywają się regaty klasy J, warto się wybrać. Cała historia klasy J jest bardzo ciekawa, warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Akurat Polacy mogą pochwalić się swoim, w pełni sprawnym żaglowcem, którym każdy (jako członek załogi) może popływać np. po Karaibach Może nie ma tylu dział i wyszkolonej w bitwach morskich i abordażu załogi, ale też daje radę http://www.fryderykchopin.pl/ Przy okazji kręcenia "Pana i Władcy", robiono nabór do załogi HMS Surprise (pełnowymiarowa, zrekonstruowana fregata) i ponoć załapało się trochę ludzi z Polski. Podobno mieli pełne szkolenie jak 200 lat temu... Że też wtedy się jeszcze nie bawiłem w rekonstrukcje!!! @Michal83 - z całym szacunkiem dla HMS Victory, ale nijak jej się mierzyć z USS Constitution 218 lat w służbie. I to jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 HMS Victory 237 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Masz mnie! Choć chodziło mi bardziej o fakt, że po krótkim interludium w roli hulku mieszkalnego (1881-1907) USS Constitution jest nie tylko formalnie w służbie, ale też faktycznie pływa. Niestety, HMS Victory już raczej w rejs nie wyjdzie (bardzo, bardzo chciałbym się mylić!). Ok, a wracając trochę ściślej do tematu. Żeglarzem de facto nie jestem, na zrobienie patentu jakoś nigdy się nie zebrałem, choć ze znajomymi owszem, kilkukrotnie żeglowałem po Mazurach (i chętnie wrócę pod żagle) ale pewien typ jachtu jakoś zawsze chwytał mnie za serce - takie coś mógłbym i naprawdę chciałbym mieć. Stara, dobra DZ`ta, byle po staremu, z drewnianym kadłubem i całą resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 postawmy na nowoczesność zabawka Andrieja Melniczenko, wzornictwo według Filipa Starck'a i Martina Francis'a ( http://francisdesign.com/yachts/yacht-a.php ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi