Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Po przeglądnięciu forum postanowiłem założyć temat.

Czy możecie mi polecić sklep stacjonarny w Warszawie, gdzie mogę kupić przyzwoite oxfordy/monki do 800-max1000 zł?

Dodatkowo szukam też miejsca, gdzie dostanę przyzwoite koszule dla wysokich i szczupłych (192cm wzrostu, 39 kołnierz, klatka 94), poza E-Bergiem.

Za wszelką pomoc dziękuję. 

Opublikowano

Na chmielnej niedawno otworzył się sklep Loake, zobacz tam. Cenowo zakupy trochę taniej niż na HS (poza okresami wyprzedaży) no i można przymierzyć na miejscu. Jeżeli Ci się nie spieszy z zakupem to na początku sierpnia Shoepassion planuje otwarcie sklepu na kruczej, ceny w ich sklepie internetowym to około 200 eur więc też powinny być w twoim budżecie.

Opublikowano

Witajcie,

Po przeglądnięciu forum postanowiłem założyć temat.

Czy możecie mi polecić sklep stacjonarny w Warszawie, gdzie mogę kupić przyzwoite oxfordy/monki do 800-max1000 zł?

Dodatkowo szukam też miejsca, gdzie dostanę przyzwoite koszule dla wysokich i szczupłych (192cm wzrostu, 39 kołnierz, klatka 94), poza E-Bergiem.

Za wszelką pomoc dziękuję. 

W Warszawie w tej cenie można kupić loaki, lodingi i nordy elite. Są też "hiszpany" (Magnanni). Czy przyzwoite, to kwestia punktu odniesienia, na pewno niewarte cen wyjściowych. Większość z nas kupuje zdalnie, najchętniej trakcie wyprzedaży.

Opublikowano

Pitti Style chyba. Tyle, że ceny na pierwszy rzut oka zawyżone o prawie 200 zł w porównaniu do klasycznebuty - loafersy = 600 vs 799

Kupione, dzięki za informację! 

Berwicki, monki czarne, 799zł. Mimo obszernego (podobno) kopyta, na wąskiej stopie leżą przyzwoicie.

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W Warszawie w tej cenie można kupić loaki, lodingi i nordy elite. Są też "hiszpany" (Magnanni). Czy przyzwoite, to kwestia punktu odniesienia, na pewno niewarte cen wyjściowych. Większość z nas kupuje zdalnie, najchętniej trakcie wyprzedaży.

Witaj,

Trzy pierwsze wymienione marki znam, jednak najbardziej interesują mnie Magnanni ze względu na piękny kształt kopyta. Orientujesz się gdzie można je zobaczyć w Warszawie? Pzdr

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Poszukuję pilnie (do soboty) butów typu Oxford w rozmiarze 44G-H kolor czarny. Jakiś pomysł? Yanko chyba już nikt nie ma w Waw. W shoepassion nie byłem ale Pani mówiła, że racze "typowe" tęgości są. Byłem w loding w Galerii Mokotów ale niestety za szeroka noga. Szukam coś fajnego/dobrego. Jak nie znajdę to zostanie Canhpol.

Opublikowano
Loake ma szerokie kopyta, jest sklep w Warszawie. A alternatywa zwie się Conhpol.

Nie jestem wielbicielem Loake ale chyba nie mam wyboru. Co do Conhpoli to zrobiłem mix butów że smoczkami (firma Canpol).

Opublikowano
Dnia 22.12.2016 o 01:23, act00 napisał:

Nie jestem wielbicielem Loake ale chyba nie mam wyboru. Co do Conhpoli to zrobiłem mix butów że smoczkami (firma Canpol).

Jeśli w czymś Ci to pomoże - posiadam model Aldwych i szczerze polecam :)

Opublikowano

Podjadę jutro. Nadal jest mi przykro z powodu Conhpoli. Długo są na rynku to mogliby się pójść o szczebel wyżej i iść w kierunku poważnych butów. Było w salonie kilka fajnych butów z serii Gold (z krokodyla lub pytona) ale zwykle oxfordy bez goodyeara i z śmiesznym swiecacym paskiem pozostawiają pewien niesmak.

Opublikowano

Nie do końca rozumiem, czemu uczepiłeś się tego Conhpolu - po prostu olej taką "markę", a jeśli zależy Ci na polskim produkcie, to polecam na prawdę polski - w Warszawie są świetni szewcy (Januszkiewicz, Kielman). Jednego z drugim (produkt polski + czas) nie połączysz niestety...