Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy użytkownicy forum,

Wczoraj w internecie znalazłem super wiadomość na temat golenia na mokro brzytwą. Otóż salon urody męskiej SPEARSIDE w Warszawie mieszczący się w hotelu Hilton oferuje już taka usługę. Cena 100 zł za golenie i pielęgnację kosmetykami Truefitt and Hill http://spearside.pl/pl/fryzjerstwo/golenie

Miejmy nadzieję na więcej takich zakładów w innych miastach. Tradycja widze nie zaginęła :)

Pewnie było to poruszone, ale ciężko mi znaleźć konkrety przy pomocy szukajki. Dwa pytanka odnośnie pielęgnacji obuwia.

1) Czy to normalne, że podczas szczotkowania zamszu pojawiają się wystające, dłuższe włoski? Co prawda po użyciu renowatora, protectora i odstawieniu do odpoczynku brzydki efekt mija, jednak zastanawiam się czy prawidłowo operuję szczoteczką, czy może za mocno dociskam.

2) Czy prawidła powinny pasować do butów "jak ulał" tj. tylko wypełniać przestrzeń, czy pożądane jest mocniejsze napięcie skóry?

Dzięki za poświęcenie minutki.

Gdzie w Warszawie (zależy mi na stacjonarmym sklepie, a nie stronie internetowej) dostanę skórzane etui na okulary wysokiej jakości? Moje priorytety to odbiór przed 24 grudnia, wysoka jakośc skóry, prostota w wykonaniu i ewentualnie możliwośc wybicia monogramu. Niska cena nie jest priorytetem, ale im taniej tym lepiej.

@RadekM

Nie wiem jakim budrzetem dysponujesz, ale sporo takich etui przerobiłem z racji tego, że wiecznie je gdzieś gubię lub zostawiam.

Mogę polecić takie marki jak:

Puccini - ceny adekwatne do jakości która jest na bardzo dobrym poziomie
Wittchen - bardzo dobra półka średnia 
Louis Vuitton - klasyka raczej. Jakość na bardzo wysokim poziomie. 

Co do monogramu to najlepiej udać się do kogoś kto robi grawerowanie laserowe. (Tak na skórze to się sprawdza)

Jeżeli zależy Ci na czymś wyjątkowym to napisz do mnie na pw podam Ci adres rzemieślnika który jak przypuszczam podejmie się zrobienia takiego etui pod widzi-misie kupującego.

To moze z racji znajonosci firmy Puccini od podszewki powiem o niej lrotko - wszystko produkowane w chinach, na najgorszej jakosci skorach, ktorych niedoskonalosci sa skutecznie zabetonowane. Znakomity stosunek ceny do jakosci o ile nie placimy wiecej jak kilkanascie zlotych.

Cześć!

Szukam aktualnie marki koszul, która jest najlepsza w cenie do 200zł. Zawsze myślałem że wólczanka będzie najlepszym wyborem ale na tym forum dowiedziałem się że ich jakość strasznie spadła. Przeczytałem sporo stron w temacie z koszulami i nadal nie mogę się zdecydować.

Zastanawiam się jak jest z jakością koszul np Espirit, które są oferowane w sklepie zalando.pl.

Tak więc pytanie:

Jaką koszulę do 200zł polecicie? Kołnierzyk 38, rozmiar S (luźniejszy slimfit?). Z góry dzięki za odpowiedź. =)

To moze z racji znajonosci firmy Puccini od podszewki powiem o niej lrotko - wszystko produkowane w chinach, na najgorszej jakosci skorach, ktorych niedoskonalosci sa skutecznie zabetonowane. Znakomity stosunek ceny do jakosci o ile nie placimy wiecej jak kilkanascie zlotych.

"Nie wydaje mie sie"

Panowie mam pytanie. Dostałem dzisiaj gifcik w Vision Express w postaci tych oprawek i chciałbym zapytać czy jest jakas możliwość usunięcia tego bocznego loga "Ray Ban" bez uszkadzania/porysowania oprawek ?

post-4765-0-27856200-1387123324_thumb.jp

Cześć!

Szukam aktualnie marki koszul, która jest najlepsza w cenie do 200zł. Zawsze myślałem że wólczanka będzie najlepszym wyborem ale na tym forum dowiedziałem się że ich jakość strasznie spadła. Przeczytałem sporo stron w temacie z koszulami i nadal nie mogę się zdecydować.

Zastanawiam się jak jest z jakością koszul np Espirit, które są oferowane w sklepie zalando.pl.

Tak więc pytanie:

Jaką koszulę do 200zł polecicie? Kołnierzyk 38, rozmiar S (luźniejszy slimfit?). Z góry dzięki za odpowiedź. =)

Wczoraj zamówiłem jedną, tak dosłownie jedną koszulę Lamberta z ceny podstawowej 279 zł. Jedna promocja -30% a podczas składania zamówienia kliknąć coś w stylu "połączyć z promocją -30%". Cena po pierwszej obniżce była ok 195 zł po kolejnej 135. Do końca dnia można mieć wysyłkę za darmo :]

Wczoraj zamówiłem jedną, tak dosłownie jedną koszulę Lamberta z ceny podstawowej 279 zł. Jedna promocja -30% a podczas składania zamówienia kliknąć coś w stylu "połączyć z promocją -30%". Cena po pierwszej obniżce była ok 195 zł po kolejnej 135. Do końca dnia można mieć wysyłkę za darmo :]

Niestety nie widzę takiej możliwości aby "połączyć z promocją -30%".

Swoją drogą, slim lambert jest bardzo slim? Czy trochę luźniejszy?

dl6iJ9c.png