Reil Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Panowie, wiecie może gdzie można kupić tkaniny nadające się do uszycia poszetek? Len, jedwab, bawełna? Najlepiej w okolicach Warszawy. Te, które kupiłem na Alledrogo, bardziej nadają się na podszewki - są zbyt sztywne, ciężkie. Ale jedną już prawie uszyłem. Rozumiem, że kolega ma zacięcie i chce sobie sam uszyć :>? Nie łatwiej skorzystać z oferty sklepów stacjonarnych/internetowych? Sądzę, że wybór jest ogromny a i chodzić w przypadku internetowych nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Jak szukać materiałów na spodnie i marynarki? Od jakiegoś czasu wpadają mi bardzo niestadardowe(?) wzroy i kolory na którch znalezienie nijak nie mogę liczyć w naszych sklepach. Czy pozostaje żmudne i długie szukanie po różnych firmach? Czy jest takowy wątek z zebranymi różnymi producentami materiałów gdzieś na forum?Drugie pytanie (może się wydawać głupie). Czy w MTM można spokojnie przyjść z własnym materiałem, czy krawcy raczej kręcą nosem? Tak ogólnie wrzucam też o jakie wzory mi chodzi. Może ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów jak Zaki lub Tomek Miller przypomną sobie jak zobaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Pogadaj z Romanem (Zakim), przecież zajmuje się dystrybucją tkanin. MTM z własną tkaniną może być problemem - to chyba główny element, na którym budują marżę. Z drugiej strony jak mają Ci wycenić 30min pracy konsultanta, wpisanie wymiarów i automatyczne modyfikacje wykroju (software), wykrojenie tego przez ploter, klejenie/zgrzewanie, zszycie przez szwaczkę, obróbkę detali - na 500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Polecam ofertę Zakiego, wybór jest gigantyczny i wszystko możesz obejrzeć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Ale jak to w ogóle może wyglądać? Przecież MTM jest szyte w fabryce, czyli dostarczenie własnego materiału i wrzucenie na taśmę jest chyba problematyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Technologicznie absolutnie nie jest problematyczne. To jest produkcja zautomatyzowana, ale (ze względu na wymiary) jednostkowa. Można by (hipoteza) dać materiał konsultantowi podczas spotkania i zdejmowania miary, następnie zostałby kurierem dostarczony do fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Mankiet na zdjeciu powyzej bardzo ladnie sie uklada do rekawa marynarki. U mnie niestety tak sie nie uklada, jakby byl za szeroki, czy jest mozliwosc zwezenia mankietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Na spinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Polecam ofertę Zakiego, wybór jest gigantyczny i wszystko możesz obejrzeć na żywo. Zakiego zapytałem na privie. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Szal pół-jedwab, pół-wiskoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Szal pół-jedwab, pół-wiskoza? Co z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Tak trochę nietypowo - mam problem z paskiem od spodni. Mianowicie sam mi się przesuwa - tzn. wystarczy kilkunastominutowy spacer żeby klamra powędrowała ze środka aż do najbliższej szlufki. Problem dotyczy tylko jednej pary spodni - sztruksowych chinosów z Vistuli, ale występuje przy każdym pasku - niezależnie od jego szerokości. Ciasne zapięcie paska nie pomaga. Czy ktoś już może spotkał się z czymś podobnym i wie czym to może być spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Radą na przesuwanie paska jest pętelka doszyta przy zapięciu guzika, przez którą się przewleka szpilkę zapięcia paska. Niektóre firmy to stosują "fabrycznie". Drobny zabieg krawiecki i nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Masz może jakieś zdjęcie tego wynalazku? Pokażę poglądowo krawcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 zobacz tu: http://www.szarmant.pl/spodnie-szyte-na-miare-poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Bardzo proszę. Wersja Massimo Dutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Co z nim? Czy warto się czymś takim zainteresować, czy wiskoza nadaje się jednak tylko na podszewkę? Byłby raczej ozdobny, ale do połowy jesieni chyba poradziłby sobie też z ochroną szyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Mam dwa szaliki z dość cienkiej wiskozy - jak na dwa sezony użytkowania trzymają się całkiem nieźle, są bardzo miękkie (bardziej od mojego innego szalika z czystego jedwabiu). Z wad - stosunkowo mocno się mechacą , słabo grzeją (ale akurat to może być kwestia grubości) i zostawiają farfocle na koszulach i płaszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Mam jeden szalik z wiskozy i również zostawia on farfocle na ubraniach. Dość szybko się także zmechacił. Ale może mieszanka będzie zachowywać się inaczej. Choć szczerze to wątpię gdyż na przykład mieszanka wełna/akryl w innym nie różni się aż tak od samego akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Może i głupie pytanie, ale wpis poszetki.com w ich temacie wywołał u mnie wątpliwości. Czy to jest akceptowalne, żeby krawcowa zajmowała się krawiectwem męskim? Zawsze wydawało mi się, że krawiectwo męskie zarezerwowane jest dla krawców-mężczyzn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 ??? , zapytaj pol606 jak mu się współpracuje z Panią Wandą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Starszym cechu we Wrocławiu jest Wanda Fok, mistrz krawiectwa męskiego i damskiego http://forum.butwbutonierce.pl/topic/536-wrocław-przewodnik-miejski/?p=28566 Poza tym nie wiem czy dobrze zrozumiałem wpis ale chyba chodzi o poprawki "wspaniale radzi sobie z dopasowywaniem marynarek, koszul, spodni itd. do sylwetek klientów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Zastrzegłem, że pytanie może być głupie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Nie było. Kontrowersje mogą dotyczyć np. zdejmowania miary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi