Misza Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nie widziałem fotek, ale skrócenie może być bardzo dobrym pomysłem. Cytuj
MacDermot Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nie wiem czy to nie będzie zbyt kosztowne. Wytaliowanie i skrócenie może kosztować sporo a mnie zwyczajnie nie stać. Cytuj
White Haven Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zależy gdzie. Ja u swojej krawcowej zapłaciłem łącznie za przeróbki płaszcza 60 zł - w tym: skrócenie, wytaliowanie, wymianę podszewki w rękawach (materiał krawcowej - wiskoza). Cytuj
alabuz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Kupiłem Budrysówkę z bardzo skromną podszewką. Do kogo się udać w Warszawie, żeby przygotować ją na mrozy? Cytuj
Luca Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ma ktoś koszule z mango? Jak z jakością i rozmiarami? Cytuj
White Haven Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Takie trochę specyficzne pytanie - brakuje mi zwykłych, czarnych wiedenek na najbardziej formalne okazje - wesela, uroczystości, bale itp. Mam możliwość kupienia (za ok. 1/3 ceny sklepowej) tych Sandersów z linii "Diplomat": http://www.sanders-uk.com/shop/product/lisbon-8469b I tu mam wątpliowści w kwestii tego ozdobnego ażurowania - czy takie wiedenki będą odpowiednie na w/w okazje ? Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Mieszczą się w kanonie Cytuj
MacDermot Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Pytanie dotyczące rozmiaru. Czy buty o zaledwie 3mm krótszej od stopy wkładce mają sens czy będą za małe? Cytuj
mosze Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ciężko powiedzieć, bo ścianki buta są zaokrąglone (jest miejsce "poza" wkładką), jednak wydaje mi się, że wkładka powinna być dłuższa, zwłaszcza np. w butach z wydłużonym noskiem, czasami dość znacznie. Cytuj
MacDermot Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dzięki za rozwianie wątpliwości. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mieszczą się w kanonie A jaki to kanon? Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moje wyczucie smaku, nie wolno kopiować, jest opatentowane i zastrzeżone w urzędzie 1 Cytuj
Pepenix Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 W lutym będę na 2-3 dni w Rzymie. Chciałbym zakupić jakieś poszetki, krawaty. Na większe rzeczy raczej nie będzie mnie stać. Gdzie najlepiej zajrzeć? Jakieś sugestie nazw miejsc/sklepów? Cytuj
Pepenix Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Podbijam moje pytanie o Rzymie i dodaję następne. Czy ktoś z was posiada poszetkę/i Ganta? Czy mają ręcznie obszywane brzegi czy w sieciówce nie ma co na to liczyć? Cytuj
Wiktor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Za kilka dni jadę "na roboty" do Indii (Kerala, Thrissur). Czy polecacie Panowie jakieś specjalne adresy, pomysły na zakupy? To południe, nie wiem jak będzie z kaszmirem.... Cytuj
Maniek_ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Czy ktoś byłby w stanie pomóc w zamówieniu z UK? Niestety Hackett nie wysyła do Polski, a ja w najbliższym czasie nie wybieram się do Anglii. Według strony niektóre sklepy stacjonarne realizują zamówienia międzynarodowe drogą mailową, jednak jak do tej pory nie udało mi się uzyskać odpowiedzi od żadnego z nich. Na tyle zauroczyłem się jedną marynarką z wyprzedaży, że nie mogę odpuścić Szukałem jej też w innych sklepach, ale bez rezultatu. Cytuj
Kamil_D Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Chciałbym się Was zapytać o klapy marynarki - czy na studniówkę odpowiedniejsze będą klapy zamknięte - w szpic, czy otwarte? Czy do zamkniętych klap zakłada się kamizelkę? Cytuj
Misza Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Szarmant do bardziej formalnych garniturów poleca klapy w szpic. Myślę, że nie popełnisz błędu wybierając na studniówkę jedne bądź drugie. Cytuj
Kamil_D Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 A czy czasem za szpicem nie przemawia, podobnież, optyczne poszerzanie barków? Takie rozwiązanie to chyba spora zaleta dla każdego faceta Cytuj
Misza Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Szpic to chyba wysmukla. Szerokość klap może mieć tu znaczenie. A to nie musi się wiązać z tym, czy są otwarte, czy nie. Cytuj
Kyle Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Panowie, tak się zastanawiam, czy w szarych spodniach z wełny czesankowej z przeznaczeniem do zestawów z granatową marynarką (zarówno jedno- jak i dwurzędową) robić manszet czy nie? Cytuj
Boruta Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Chciałbym się Was zapytać o klapy marynarki - czy na studniówkę odpowiedniejsze będą klapy zamknięte - w szpic, czy otwarte? Czy do zamkniętych klap zakłada się kamizelkę? Kamizelka ma zastosowanie do każdego rodzaju klap. A jakie będą odpowiednie, to zależy w dużej mierze od Ciebie, ale faktycznie zamknięte lepiej pasują do wieczorowych zestawów. Cytuj
Misza Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Panowie, tak się zastanawiam, czy w szarych spodniach z wełny czesankowej z przeznaczeniem do zestawów z granatową marynarką (zarówno jedno- jak i dwurzędową) robić manszet czy nie? Ja bym robił. Manszety rządzą! U mnie przynajmniej. Cytuj
Buzz_1 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Czy kolorowe skarpetki to elegancja? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi