Skocz do zawartości

Trzewiki (Boots), obuwie zimowe - zdjęcia, komentarze, kupno

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze, są brzydkie, ale to jest kwestia gustu. (Jedynie trzeci model wygląda przyzwoicie)

Po drugie, kupowanie zamszu na zimę to fatalny pomysł, po pierwsze będzie trzeba je bez przerwy czyścić, po drugie przy -5 czy -10 będzie w nich zdecydowanie zimno.

Po trzecie, buty ecco są cienkie jakościowo.

Właściwie od kilku lat nie chodzę zimą w ocieplanych butach przystosowanych szczególnie na tę porę roku, dlatego to akurat nie jest dla mnie problemem. Kwestie wizualnie - pokazałem tu raczej kolor którego szukam, mi osobiście te Ecco się podobają ale z inną podeszwą, której nie mogłem znaleźć (a widziałem gdzieś 2 dni wcześniej), Jedynie właśnie kwestia zabrudzeń trochę mnie martwi, wiem że tak właśnie może to z zamszem wyglądać.

Może jakieś ciekawe propozycje, co w zamian?

Ile razy będziemy ten mit obalać. Zamsz na zimę to dobry pomysł, bo po pierwsze się go łatwo pielęgnuje, jeżeli się pamięta o zapobieganiu, czyli impregnacji. Poza tym, jest on zdecydowanie cieplejszy niż skóra licowa. 

To, że ktoś wlazł w zaspę niezaimpregnowanym butem, który od razu mu się posklejał i zamoczył, to tylko i wyłączenie wina jego braku stosowania nano protectora. 

• Oceniam pozytywnie 1

Jaki masz budżet?

Ile razy będziemy ten mit obalać. Zamsz na zimę to dobry pomysł, bo po pierwsze się go łatwo pielęgnuje, jeżeli się pamięta o zapobieganiu, czyli impregnacji. Poza tym, jest on zdecydowanie cieplejszy niż skóra licowa. 

To, że ktoś wlazł w zaspę niezaimpregnowanym butem, który od razu mu się posklejał i zamoczył, to tylko i wyłączenie wina jego braku stosowania nano protectora. 

Chodzę od miesiąca w typowych zamszowych chukka bootsach, podobnych do tych, które pokazał na zdjęciu kolega stronę wcześniej. Musiałbym się naprawdę źle czuć aby założyć je w zimie na kilkunastostopniowy mróz (a rokrocznie używam zimą butów Dr. Martens, które przecież są właśnie ze skóry licowej).

No i nie należy zapominać że zima w mieście nie wygląda tak:
zima-las.jpg

Tylko bardziej tak:

2751.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

Dzięki, zawsze się zastanawiałem jak wygląda zima za oknem! 

O ile chukka z cienkiego zamszu mogą być nieodpowiednie, to już trzewiki z grubszego zamszu sprawdzają się jak dla mnie równie dobrze co ze "zwykłej" skóry. Ale jeszcze raz podkreślam, że trzeba używać nano protectora

PerHour - czytasz czasem o doświadczeniach innych, czy tylko publikujesz 'prawdy objawione'?! icon_evil.gif

Jest na forum sporo wypowiedzi Użytkowników zamszowych butów, i wielu podkreśla uniwersalność tego typu obuwia, również

w warunkach zimowych. Zapewniam Cię, że większość z nich przemierza codziennie ulice polskich miast i wie, jak wygląda zima

w Naszym kraju.

Ja również od wielu lat eksploatuję buty zamszowe w zimie i jestem entuzjastą tej opcji (a nano protector odkryłem niedawno).  

Błagam - mniej generalizowania.

• Oceniam pozytywnie 1

PerHour - czytasz czasem o doświadczeniach innych, czy tylko publikujesz 'prawdy objawione'?! icon_evil.gif

Jest na forum sporo wypowiedzi Użytkowników zamszowych butów, i wielu podkreśla uniwersalność tego typu obuwia, również

w warunkach zimowych. Zapewniam Cię, że większość z nich przemierza codziennie ulice polskich miast i wie, jak wygląda zima

w Naszym kraju.

Ja również od wielu lat eksploatuję buty zamszowe w zimie i jestem entuzjastą tej opcji (a nano protector odkryłem niedawno).  

Błagam - mniej generalizowania.

Opieram się tylko i wyłącznie na własnym doświadczeniu, nie piszę prawd objawionych a opisuję to, co mnie spotkało.

Na tym polega forum dyskusyjne, że ja przedstawiam moje zdanie, inni rozmówcy swoje i z całości dyskusji można wyciągnąć sensowne wnioski.

• Oceniam pozytywnie 1

Budżet max 500 zł, staram się patrzeć po outletach czy na stronach internetowych. Czyli Ecco sobie odpuścić ? Iść w stronę Hilfigera, czy coś innego możecie zaproponować ?

Spróbuj Ecco Vasto w wersji sznurowanej zamsz, ewentualnie w wersji czarna skóra licowa (ale ona jest gorsza). W specjalistycznym outlecie Ecco znajdziesz za 400 zł.

post-2893-0-57772300-1385465436_thumb.jp

Buty są dobrej jakości, z porządną podeszwą i wyściółką skórzaną w całości, bez tkaniny. Wygodne. Występują tylko w outletach, bo to zeszłoroczny model którego nikt nie chciał kupować, bo jest "dziwny" - ze skóry, nie ma tzw. nowoczesnych akcentów, za to ma tzw. śmieszne dziurki i wygląda jakby zaprojektowali go Anglicy sto lat temu.

Niestety proponowane przez Ciebie buty nie są w moim guście, ale dzięki za propozycję. Ja nie szukam praktycznych butów zimowych, które sprawdzą się w mrozach i będą miały przystępną cenę, tylko takie które wizualnie mi odpowiadają - i dlatego też szukam głównie czegoś w kolorze granatu.

Panowie, 

możecie doradzić, gdzie niedrogo (powiedzmy, że do 600-700 zł) można kupić buty podobne do tych:

A mogę pomóc Ci przekroczyć budżet? ;)

http://www.russellandbromley.co.uk/mens/boots/icat/mboots1?sort=sequence_mboots1&sort=name&order=asc&order=asc&categoryPathRefs=shop&parentCategoryName=Boots&categories=mboots1&q=*&setpagenum=1&isviewall=1&perpage=62

• Oceniam pozytywnie 1

;)

Tego się właśnie obawiałem. 

Ale dzięki - faktycznie - też fajne. 

A może jakieś w/poniżej budżetu by się znalazło również  ;)

A może jakieś w/poniżej budżetu by się znalazło również  ;)

1) Mieszczace sie w budżecie: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/195,antica-chukka-nero.html

2) Niekoniecznie: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/203,john-spencer-chukka.html

3) Mocno przekroczony, chukka z comando sole: http://www.sarenza.pl/barker-pickering-luxe-s752799-p0000083788