mosze Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Faktycznie, stebnowanie jest wątpliwe, jednak moja kategoryczna ocena wymagałaby spojrzenia na całą marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Jako że jest to mój pierwszy post to pragnę się serdecznie przywitać z Wami! Przechodząc to rzeczy to chciałbym poprosić o ocenę mojego casualowego zestawu. Jestem studentem(20 l.), więc zaczynam od czegoś wyważonego, nie chcę nagle przeskakiwać w diametralnie inny styl. Jest to moja pierwsza próba, więc proszę o skrytykowanie tego co jest złe no i o słowo co jest dobrze co bym mógł być dumny z siebie Wszystko oczywiście RTW, bo budżet też skromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Trochę słabo widać, ale to, co widać: - skróć rękawy marynarki oraz spodnie. To są niby szczegóły, ale, chcąc dobrze wyglądać, trzeba o nie zadbać - pasek jest czarny (?) - nie komponuje się z butami - buty nie są zbyt piękne oraz - osobista opinia - jasne buty z reguły słabo wyglądają z ciemnymi spodniami (jak w tym wypadku), do granatowych dżinsów lepsze są buty w odcieniach czerwieni, ciemnobrązowe lub czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Dziękuję. Marynarka oczywiście została już skrócona, ale umknęło mi by na zdjęciu wyciągnąć mankiety(jeszcze przed skrócenien), ale teraz już jest skrócona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Co masz na myśli w powyższym? Koszula niestety też do wymiany bo to jeden z tych koszmarków z podwójnym kołnierzykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Mógłbyś wyglądać jeszcze lepiej, gdybyś kupił spodnie z wyższym stanem. Też poproszę o wytłumaczenie ostatniego wpisu, bo nie daję rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Zabawnie wyszło. Miałem na myśli, że marynarkę oraz spodnie poprawiłem, zdjęcie było robione przed tym zabiegiem. Z Waszych rady wynika, że powinienem zmienić koszulę i pasek oraz mógłbym buty. Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Tak, dodaj krawat i będzie pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Panowie, mój pierwszy garnitur (niestety wciąż RTW), a zarazem dwurzędowa marynarka. Proszę o opinię co do poprawek. Marynarkę będę musiał zwęzić z dwa centymetry w klatce to pewne (mniejszy rozmiar powodował już tworzenie się już gwiazdki wokół guzika, więc zdecydowałem się jednak na ten), czy spodnie przy takim kroju są dostatecznej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Spodnie są za krótkie o 2-3cm, rękaw marynarki i koszuli o 1-2cm, marynarka też mogłaby być odrobinę dłuższa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Dzięki. W takim razię musiałbym chyba wymienić i marynarkę i spodnie na rozmiar większe, a potem w przypadku marynarki zwęzić ją całkiem drastycznie w klatce (nie widzę opcji przedłużenia rękawa odpruwając go w miejscu wszycia - po prostu nie ma tam wiele materiału - a nie chcę zaburzać linii guzików). Jest sens bawić się w takie zmiany (marynarka kosztowała 200zł na wyprzedaży) czy raczej rozejrzeć się za jakimiś innymi okazjami - już w wersji slim (tutaj mamy bądź co bądź Zarowy, ale wciąż classic fit)? Niestety mam nieproporcjonalną budowę ciała i względnie długie ręce często uniemożliwiają właściwe dopasowanie do postury, bez wizyt u krawca. Dodam, że nie potrzebuję aktualnie garnituru na gwałt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Spodnie są za krótkie. Być może dadzą się wydłużyć, ale nie wiem, czy nie będzie śladu (na wysokogatunkowej wełnie nie powinno być). Większa marynarka będzie niestety szersza w ramionach. Moim zdaniem marynarka od biedy ujdzie (modnie krótka, ale bez przegięć), ale spodnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Jako że jest to mój pierwszy post to pragnę się serdecznie przywitać z Wami! Przechodząc to rzeczy to chciałbym poprosić o ocenę mojego casualowego zestawu. Jestem studentem(20 l.), więc zaczynam od czegoś wyważonego, nie chcę nagle przeskakiwać w diametralnie inny styl. Jest to moja pierwsza próba, więc proszę o skrytykowanie tego co jest złe no i o słowo co jest dobrze co bym mógł być dumny z siebie Wszystko oczywiście RTW, bo budżet też skromny. Na pewno spal tę koszulę! Podwójny kołnierzyk mi kojarzy się z Grycanem-celebrytą. To bardzo nieelegancki typ koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Wydaje mi się, że przy zapiętym kołnierzyku koszuli, kołnierz marynarki będzie bardzo brzydko odstawał. Jeśli tak, to ta marynarka nie jest dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Na pewno spal tę koszulę! Podwójny kołnierzyk mi kojarzy się z Grycanem-celebrytą. To bardzo nieelegancki typ koszuli. Już dawno oddana Przyznam się, że kupując nie zauważyłem tego, myślałem, że to po prostu biały kołnierz, dopiero w domu to zobaczyłem. Ostatnio założyłem do niej białą koszulę i według mnie granat z bielą wyglądał super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Nie rozumiem. Zdjęcie zostało zrobione po zakupie i już wtedy oddałem to do skrócenia. Wstawiłem zdjęcie przed tymi zabiegami by zweryfikować ogólną koncepcję. Zdjęcie było zrobione 2 dni przed wstawieniem na forum. Proszę mi nie zarzucać braku powagi, bo po co miałbym to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornes Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Co sądzicie o takim połączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 pierwsze słowo jakie mi się nasuwa to poprawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 no właśnie - tragedii nie ma ale głowy nie urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Wg mnie krawat zbyt błyszczący i agresywnie-niebieski. Reszta zestawu aspiruje - więc całość się nie komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noldor Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Mam taki dylemat. Czy mężczyźnie przystoi chodzić w takich marynarkach jak na zdjęciach poniżej. Zwłaszcza chodzi mi o tą drugą, bo mi się jakoś gryzie z wizerunkiem mężczyzny. A siedzą w mojej szafie i się kurzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Mam taki dylemat. Czy mężczyźnie przystoi chodzić w takich marynarkach jak na zdjęciach poniżej. Zwłaszcza chodzi mi o tą drugą, bo mi się jakoś gryzie z wizerunkiem mężczyzny. A siedzą w mojej szafie i się kurzą. Nie ma czegoś takiego jak jeden ustalony "wizerunek mężczyzny". Chodzi o to czy sam to udźwigniesz. Myślę że mógłbym chodzić w marynarkach w taką kratę i czuć się dobrze (szczególnie w tej drugiej). Jeżeli obawiasz się że będziesz wyglądał jak klaun to pewnie będziesz. Nie ma sposobu na to żeby w takich ciuchach wyglądać dobrze bez pewności siebie. W ramach ćwiczeń proponuję wpisać w przeglądarkę hasło "nick wooster" i ocenić czy faceta który pojawi się w wynikach można nazwać niemęskim. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Ponad to co napisał @Ernestson, z czym się nie sposób nie zgodzić, kluczowy może być krój, dopasowanie do Twojej sylwetki, cała stylizacja...mniemam, że nie masz aspiracji upodobnić się do muzykantów z kapel podwórkowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noldor Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Nie, nie mam absolutnie takich aspiracji, choć muzykuje, to raczej nie w tak wysokiej stylistyce. Z drugą marynarką mam wielki problem, zupełnie bym jej chyba nie udźwignął, gdyż kojarzy mi się z występami cyrkowców. Natomiast pierwsza mi się bardzo podoba, raczej nie problemu by chodzić w czymś, dla innych dość dziwnym, co mi się podoba. A pytam się, gdyż mam w szafie cztery takie marynarki (po dwie na każdy wzór). Dwie są męskie, dwie damskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Na lato mogą być, ale ciężko będzie zestawić dobry zestaw. Chyba trzeba iść na całość - kolory i wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi