pirat Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 A krawat z tego samego materialu nosisz? Smoking sie liczy bo jednak jest welniany a mucha jedwabna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Nabyłem swoje pierwsze spodnie szyte na miarę i mam z nimi pewien problem. Otóż przy chodzeniu kant spodni jak na mój gust zbyt mocno przemieszcza się na boki. Tak samo przy siadaniu. Nie mogę dojść do tego czy spodnie są tylko źle zaprasowane, czy źle uszyte. Macie jakieś sugestie na co powinienem zwrócić uwagę? Chciałem wrzucić tutaj jakieś zdjęcie, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy cokolwiek by Wam to powiedziało. Chyba najlepiej byłoby wrzucić jakiś 5sek filmik jak spodnie układają się podczas chodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Może są za długie i latają na boki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 To wrzucę jutro fotkę. Misza, za długie na pewno nie są :] Nogawka jest nieco za szeroka, chciałem węższą, jednak przy odbiorze nie zwróciłem na to uwagi. No ale za dawnych czasów miałem przecież spodnie z szerszą nogawką i nie przypominam sobie, żeby kanty tak „uciekały”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Zdjęcie na stojąco dużo powie. Z tego co pamiętam, to jest to błąd kroju, gdzieś jest coś za wąskie. Czasami też krawiec zwęża spodnie po jednym szwie, a nie obu (co jest nagannym błędem w sztuce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Mam nadzieję, że takie zdjęcia mogą być. Przy siadaniu widać, jak bardzo kanty potrafią „zejść” ze swojego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Mam dziś na sobie zaprasowane na kancik bawełniane chinosy. Przy siadaniu jest identycznie, ale przy chodzeniu kancik jest, gdzie trzeba. Może dlatego, że to Armani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Fajne spodnie. Jaki mają kolor na żywo? U mnie też się schodzą. Może odrobinę mniej niż u Ciebie (patrząc na kolana). Moim zdaniem jest ok. Sam decydowałeś o tym, jak maja wyglądac kieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Wydaje mi się, że problemem może być zbyt krótki element, który zaznaczyłem na obrazku. Przy okazji - jaką szerokość ma przednia kieszeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Dzięki Misza. Na żywo kolor jest najbardziej zbliżony do tego, co na ostatnim zdjęciu na dole nogawek, gdzie nie pada tak ostre światło. W sumie przedostatnie zdjęcie też całkiem dobrze oddaje fakturę materiału, tylko się nieco rozmazało. Z tymi kieszeniami, to w sumie było tak, że krawiec sam spytał się jak je robimy. Doradzał, żeby były umieszczone na skos, a ja też od początku byłem za tym rozwiązaniem, choć efektu końcowego w 100% nie byłem pewien. No u mnie to nie Armani Tak w ramach informacji, spodnie szyłem u Pana Kazimierza Pawelca w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Dzięki Bartazz, kieszeń ma 15cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Bardziej chodziło mi o ten wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 A w tą stronę, hehe 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Polecam Ci wypróbować w następnych spodniach szerokość 0,8 - 1cm, bo podejrzewam, że to była inicjatywa krawca. Moim zdaniem, kieszenie będą wyglądać trochę subtelniej. Swoją drogą, gratuluję pierwszych spodni bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Raz jeszcze dzięki. To pierwsze zamówienie, więc była ekscytacja i nie wszystko oczywiście poszło idealnie. Na pewne rzeczy nie zwróciłem uwagi, ale dzięki temu w przyszłości będę też wiedział więcej Następnym razem na pewno będzie to wszystko przebiegało z większą świadomością z mojej strony. Pomimo drobnych niedociągnięć, ze spodni jestem niezwykle zadowolony. Generalnie ciężko mi było kupić spodnie z wieszaka, ponieważ jestem z jednej strony osobą szczupłą, a z drugiej mam dobrze wykształcone mięśnie nóg (całe życie w sumie coś się ćwiczyło, biegało). A posiadając już pewną wiedzę, nabytą chociażby na forum, miałem co do spodni określone wymagania. Tak więc jak spodnie miały odpowiednią nogawkę, to przeważnie w pasie były sporo za duże, a jak były dobre w pasie, to zbyt ciasne na udzie. Do spodni z wieszaka będzie mi już niezwykle ciężko powrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2013 Jakie skarpety dobiera się do białych spodni i białych butów typu wingtip? Białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2013 Jasne: błękitne, piaskowe, lilia, albo dowolne jak taki masz styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2013 Post usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Witam po długiej nieobecności, Czy możecie mi coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Faktycznie długo Cię nie było 1. Spal ten krawat. 2. Rozmiar marynarki wydaje się dobrze dobrany (mogłaby być trochę dłuższa ale nie jest źle). 3. Przydało by się zwęzić lekko mankiety koszuli żeby tak nisko nie opadały. 4. Kolory marynarki i spodni są za blisko siebie. Lepiej wyglądałyby ciemniejsze spodnie (grafitowe czy granatowe) 5. Buty raczej nie bardzo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Witam po długiej nieobecności, Czy możecie mi coś doradzić - zmienic koszule (dziwnie sie marszczy i robi wrazenie slabej jakosci, oraz ma za szeroki mankiet) - zmienic krawat - zmienic wiazanie krawata (dlugosc) - zmienic buty - wyprasowac spodnie - byc moze lekko skrocic spodnie i zwezic (choc to kwestia dyskusyjna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Faktycznie długo Cię nie było 1. Spal ten krawat. Krawat jest, sam w sobie, ekstra. Tylko, niestety, nie w tej kombinacji. Uwielbiam wzory kwiatowe, ale tego typu krawaty ciężko jest sensownie komponować - na pewno odpada połączenie z garniturową marynarką. Trzeba iść na całość (więcej kolorów, nieformalna marynarka, odjechana poszetka) i nie każdemu to wychodzi. Koledzy doradzają, aby wszystko zmienić, ale wg mnie najgorsze są spodnie (choć jest silna konkurencja ze strony butów - wyglądają marnie). Masz masywne uda (jak się wydaje), więc sprawa nie jest prosta. W każdym razie do takiej eleganckiej marynarki marszczące się spodnie nie pasują; przede wszystkim wyprasuj je ładnie w kancik, a jeszcze lepiej - poeksperymentuj z wełną. Na allegro można kupić spodnie okazyjnie (nowe) i pobawić się trochę w zwężanie i dopasowywanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Bazuka, jest spory progres Krawat jest super, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Nie pasują mi rękawy w marynarce,wyglądają ciut za krótkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi