marcelo Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Chinosy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Standardowo szare lub granatowe old trousers. Mogą też pasować np. czerwone wełniane/sztruksowe, oczywiście z czerwonym swetrem lepiej ich nie łączyć. Chinosy! Nie no, gdzie tam Panie na jesień ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Wspólny mianownik wszystkich to dla mnie beż. Oczywiście z szacunkiem dla propozycji Brzydallla. I z uwzględnieniem uwagi Marcela, że lepiej czajnosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Beż, modny w tym sezonie. W zasadzie sweterki (pierwsze 3) są dosyć cienkie, pasujące grubością materiału jak i kolorystyką w sam raz na lato, także zestawianie ich z grubymi i "ciężkimi" spodniami nie miałoby sensu. Wychodzi na to, że chinosy pasują jak ulał. A jak w takim razie przedstawia się obuwie do spodni typu chinos, brązowe buty z otwartą przyszwą (np. takie które zaprezentowałem w tym wątku na stronie 47) będą współgrać z tego typu spodniami? Sprawę tych 3 pierwszych sweterków mamy prawie rozwiązaną Teraz ten nieszczęsny szary z kołnierzem-pchać pod niego jakąś koszulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Dlaczego nie, kołnierzyk bedzie dobrze wyglądał pod rozpiętymi 2/3 górnymi guzikami. Granatowa kratka (vichy), biała z miękkim kołnierzem button down i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Beż, modny w tym sezonie. Kogo tu obchodzą sezony? Nie to forum. Tu jest "Beż, klasyka." W zasadzie sweterki (pierwsze 3) są dosyć cienkie, pasujące grubością materiału jak i kolorystyką w sam raz na lato, także zestawianie ich z grubymi i "ciężkimi" spodniami nie miałoby sensu. To się w nie wbijaj póki słońce operuje, na nie próbuj marynarkę i dawaj foty. Dziś rano w Trójce słyszałem: jesienne słońce jest jak dama: piękne, ale zimne. Teraz ten nieszczęsny szary z kołnierzem-pchać pod niego jakąś koszulę? Pchać to może nie, ale założyć przed założeniem swetra. Spróbuj z krawatem, najwyżej nie wyjdzie. Ryzykujesz niewiele, o ile nie masz jednorazowych krawatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Spróbuje z tymi koszulami i kolorami swetrami wykombinować jakiś zestaw, tyle tylko, że z ciemniejszą marynarką, bo mam czarną, brązową i grafitową. Na fotce przedstawiam jedną z omawianych marynarek, tą grafitową w połączeniu z fioletowym swetrem (rozpinanym przy szyi) oraz biskupią koszulą. Spodnie to ciemno granatowy jeans, klasyczny, prosty. Celowo nie umieszczałem całego zestawu, bo chodzi mi głównie o marynarkę. Proszę powiedzieć, czy wg Was wszystko w niej jest w porządku? Pytam, bo jakby coś było nie tak, to zaniosę ją do krawca w celu wykonania poprawek. Proszę skupić się na marynarce, a nie na zawartości barku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 IMHO jaśniejsza koszula (ze schowanym pod swetr kołnierzykiem) wyglądałaby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Proszę powiedzieć, czy wg Was wszystko w niej jest w porządku? Pytam, bo jakby coś było nie tak, to zaniosę ją do krawca w celu wykonania poprawek. Rozmiar wygląda na prawidłowy, długość OK. Możesz skrócić trochę rękawy (na oko jakieś 2 cm). W przyszłości postaraj się kupować takie, w których górny guzik nie jest tak wysoko (w tej tego nie zmienisz). Na podstawie tego zdjęcia nie da się ocenić tego czy warto ją taliować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Difenbachia będzie wkrótce wymagała rozsadzenia. A co do zestawu - nie łącz tej koszuli z tym swetrem i tą marynarką. Marynarka i sweter wydają się być OK, ale nie razem. Do marynarki - biała/błękitna koszula i bordowy/granatowy krawat, do swetra jasna koszula casual (np. krata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Proszę powiedzieć, czy wg Was wszystko w niej jest w porządku? Pytam, bo jakby coś było nie tak, to zaniosę ją do krawca w celu wykonania poprawek. Rozmiar wygląda na prawidłowy, długość OK. Możesz skrócić trochę rękawy (na oko jakieś 2 cm). W przyszłości postaraj się kupować takie, w których górny guzik nie jest tak wysoko (w tej tego nie zmienisz). Na podstawie tego zdjęcia nie da się ocenić tego czy warto ją taliować. Dla mnie też rozmiar (w barkach, talii, długość) wydaje się prawidłowy i owa marynarka jest taliowana (zdjęcie wykonane na szybko samowyzwalaczem). Co do guzika, to niestety, jest to marynarka z wieszaka (Bytom za 99 zł), zatem, wcześniej polowałem na taki kolor i krój i dostałem za niewielką kasę. Rękawy, faktycznie 1-2 cm mogły być krótsze. Nie mam doświadczenia z poszetkami (a chcę), jaką poszetkę wybrać do zestawu powyżej? Biała trochę zbyt nudna, lecz bezpieczna, a jakieś inne kolory? Jeszcze jedno, czy do takich zestawów, sweter (v-neck) + "koszula" + marynarka, koszula może mieć krótki rękaw? Co do Diffenbachii, to ją przesadzałem w kwietniu br, zatem jeszcze rok musi poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Difenbachia będzie wkrótce wymagała rozsadzenia. do swetra jasna koszula casual (np. krata). Rozumiem, że tej marynarki nie łączyć z żadnym swetrem? Krata gingham biało-czerwona, o wielkości 1/1 cm może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Nie mam doświadczenia z poszetkami (a chcę), jaką poszetkę wybrać do zestawu powyżej? Biała trochę zbyt nudna, lecz bezpieczna, a jakieś inne kolory? Miało to zdjęcie iść do "nowych nabytków", ale co mi tam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 No pszemau, pogratulować. Odjechane spinki Poszetka również ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Apatura Iris - z jakiego materiału wykonana jest marynarka? Pszemau - przypomnij mi, gdzie widziałem tę poszetkę, bo nie mogę sobie przypomnieć? Pamiętam, że mi wpadła w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Pszemau - ten spinki to może Frey Wille? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Kubik? http://www.kubiktailoring.com/index.php?pid=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Spinki ze szkła millefiore od... Kubik Bespoke, via Allegro. Szkło naprawdę cudowne, reszta wygląda nie tak świetnie, jak na fotach, ale bilans jest dodatni. Poszetka z Sir Arthura, nosiłem się z zamiarem zakupu chyba z rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Apatura Iris - z jakiego materiału wykonana jest marynarka? 55% bawełna 45% len podszewka: 100% wiskoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Marynarka i sweter wydają się być OK, ale nie razem. . Mam rozumieć, że marynarka jest bardziej letnia i nie łączymy jej z ciemnym swetrem i ciemnymi spodniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Materiał marynarki wygląda na dość cienki i z lekkim połyskiem, dlatego nie gra mi ze swetrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Materiał marynarki wygląda na dość cienki i z lekkim połyskiem, dlatego nie gra mi ze swetrem. Bo zawiera 45 % lnu i to dodaje jej tego połysku i lekkości, bo jest ona bardzo lekka. Czyli marynarkę zestawiać bardziej z jasnymi koszulami, lekkimi, jaśniejszymi swetrami i np. Chinosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 na zdjęciu wydaje się być srebrna, stąd sądzę że najbezpieczniej będzie ją łączyć z białymi koszulami i jasnymi chino - jako jeden element fancy w zupełności wystarczy. swetrów bym do niej unikał, takie zestawienia są bardziej rustykalne i pasują do innych marynarek. swetry - jak mówili przedmówcy, białe button downy, jasne chino, jakieś klasyczne buty. jeśli szukasz inspiracji kolorystycznych, zajrzyj na stronę ralpha, tam zawsze jest mnóstwo kolorwych swetrów zestawionych dość klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 W rzeczywistości owa marynarka jest brązowa:) Chodziło Tobie o stronę Ralpha Laurena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 tak. w każdej kolekcji jest mnóstwo swetrów w niemal pełnej palecie kolorystycznej. wspólnym elementem większości są właśnie jasne chino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi