Bartek Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 A nie ptasie:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyakko Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Osoby z brzuchem zdaje sie ze maja jeszcze wiekszy problem z tak ulokowanym guzikiem. Czesciej niz sie pochylaja raczej sie odchylaja - tak sie latwiej nosi brzuch - wiem co mowie bo sam go posiadam:) Wtedy brzuch wypycha marynarke spod guzika. Poprzygladalem sie sobie i dlatego teraz taki madry jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Osoby z brzuchem zdaje sie ze maja jeszcze wiekszy problem z tak ulokowanym guzikiem. Czesciej niz sie pochylaja raczej sie odchylaja - tak sie latwiej nosi brzuch - wiem co mowie bo sam go posiadam:) Wtedy brzuch wypycha marynarke spod guzika. Poprzygladalem sie sobie i dlatego teraz taki madry jestem:) Wydaje mi sie, ze jestes juz druga osoba na forum, ktora zawodowo gra w pokera (o ile czegos nie przekrecam, ale jesli tak to Brzydallo mnie poprawi, bo jego mam na mysli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyakko Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 ooo to ciekawe. Powinienem znac w takim razie Nie jest nas tak duzo i znamy sie raczej, przynajmniej z nickow. A drugie co mi sie nasuwa to biorac pod uwage liczbe pokerzystow zawodowych w Polsce oraz to ze jest nas dwoch na tym forum ( jesli wymieniony kolega uzna sie za pokerzyste zawodowego) jestem w stanie zaryzykowac teorie ze odsetek osob zainteresowanych swoja garderoba, biorac pod uwage grupy zawodowe niezwiazane z moda, jest najwyzszy:))) te statystyki i te przytaczane wczesniej, szacowanie to wlasnie takie zboczenie zawodowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Wydaje mi sie, ze jestes juz druga osoba na forum, ktora zawodowo gra w pokera (o ile czegos nie przekrecam, ale jesli tak to Brzydallo mnie poprawi, bo jego mam na mysli) Od dziecka marzyłem by jak dorosnę zostać zawodowym pokerzysta, ale jakoś nigdy nie udało się choćby zbliżyć o milimetr do tego marzenia heh... Z 2 strony to tylko oznacza, że trzeba będzie kiedyś w końcu zorganizować bespokowy wieczór pokerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Wydaje mi sie, ze jestes juz druga osoba na forum, ktora zawodowo gra w pokera (o ile czegos nie przekrecam, ale jesli tak to Brzydallo mnie poprawi, bo jego mam na mysli) Od dziecka marzyłem by jak dorosnę zostać zawodowym pokerzysta, ale jakoś nigdy nie udało się choćby zbliżyć o milimetr do tego marzenia heh... Z 2 strony to tylko oznacza, że trzeba będzie kiedyś w końcu zorganizować bespokowy wieczór pokerowy Jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyakko Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 poszukalem troche na forum tego tematu i okazuje sie ze kilka osob jest zainteresowanych. I rzeczywiscie sa nawet zawodowcy:) W tym watku nawet Immune proponowal jakis turniej forumowy:) viewtopic.php?f=7&t=631&start=20 proponuje aby tamten watek odswiezyc ( lub zalozyc nowy w sali klubowej) i moze cos by z tego wyszlo ja oczywiscie jestem chetny:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Pytanie czy z kolegami profesjonalistami ktoś będzie chciał grać na cokolwiek innego jak guziki/kapsle/grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 O ubranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Pytanie czy z kolegami profesjonalistami ktoś będzie chciał grać na cokolwiek innego jak guziki/kapsle/grosze ale wyłącznie rogowe trzeba będzie kolejne zamówienie forumowe do tego celu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Operative Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam Pisze ponieważ od jakiegoś czasu pragnę zacząć ubierać się w sposób bardziej elegancki. Nie chodzi mi tutaj o skrają elegancje, a o bardziej schludny, przemyślany, ale też i ładny styl. Niechęć do 'skrajnej elegancji' (np. niechęć do łączenia t-shirtu z marynarką) wynika z mojego obecnego statusu. Na razie jestem studentem i nie chcę być overdressed Czy zaproponował by ktoś mi jakieś linki/strony które odpowiadają moim potrzebą? Chciałbym poczytać, aby stworzyć zestaw ubrań (spodnie, koszule, swetry, marynarki) które przy rozsądnym nakładzie finansowym pozwolą mi na dobre ubieranie się. Pisząc wprost, nie ogarniam odpowiednich polączeń kolorów itp tak żeby to wygladalo sensownie. PS skoro już pisze to jakie spodnie polecacie do granatowej marynarki sztruksowej (cienkie prążki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam Pisze ponieważ od jakiegoś czasu pragnę zacząć ubierać się w sposób bardziej elegancki. Nie chodzi mi tutaj o skrają elegancje, a o bardziej schludny, przemyślany, ale też i ładny styl. Niechęć do 'skrajnej elegancji' (np. niechęć do łączenia t-shirtu z marynarką) wynika z mojego obecnego statusu. Na razie jestem studentem i nie chcę być overdressed Czy zaproponował by ktoś mi jakieś linki/strony które odpowiadają moim potrzebą? Chciałbym poczytać, aby stworzyć zestaw ubrań (spodnie, koszule, swetry, marynarki) które przy rozsądnym nakładzie finansowym pozwolą mi na dobre ubieranie się. Pisząc wprost, nie ogarniam odpowiednich polączeń kolorów itp tak żeby to wygladalo sensownie. PS skoro już pisze to jakie spodnie polecacie do granatowej marynarki sztruksowej (cienkie prążki)? Poczytaj to forum i przejrzyj te linki: viewtopic.php?f=7&t=1258. Pozniej wroc jesli bedziesz mial jakies pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam Pisze ponieważ od jakiegoś czasu pragnę zacząć ubierać się w sposób bardziej elegancki. Nie chodzi mi tutaj o skrają elegancje, a o bardziej schludny, przemyślany, ale też i ładny styl. Niechęć do 'skrajnej elegancji' (np. niechęć do łączenia t-shirtu z marynarką) wynika z mojego obecnego statusu. Na razie jestem studentem i nie chcę być overdressed Czy zaproponował by ktoś mi jakieś linki/strony które odpowiadają moim potrzebą? Chciałbym poczytać, aby stworzyć zestaw ubrań (spodnie, koszule, swetry, marynarki) które przy rozsądnym nakładzie finansowym pozwolą mi na dobre ubieranie się. Pisząc wprost, nie ogarniam odpowiednich polączeń kolorów itp tak żeby to wygladalo sensownie. PS skoro już pisze to jakie spodnie polecacie do granatowej marynarki sztruksowej (cienkie prążki)? Moim zdanie idealnie Twoim potrzebom odpowiada blog Mr. Vintage : http://mr-vintage.blogspot.com/ . Przejrzyj cały, bo akurat na teraz na 1 stronie raczej połączenia i newsy dandy (m.in. Pitti Uomo ). Koledzy może wkleją jakieś zagraniczne. Jeżeli chodzi o połączenia kolorów to tutaj masz przykładową ściągawkę :http://www.dobrzewiedziec.pl/?p=381 . Moim zdaniem jednym z najlepszych i najprostszych zestawów w miarę eleganckich dla studenta to : dobre dżinsy + koszula włożona w spodnie + skórzany pasek z klasyczną klamrą i jakieś przyzwoite, w miarę klasyczne buty. Wtedy koszula jest na pierwszym planie, więc może być bardziej dandy niż takie pod marynarkę. Ja sobie chwalą Lambety Wólczanki bo mają właśnie sporo wzorów w intensywnych kolorach, dzięki czemu mimo, że mam na sobie tylko koszulę, to całość bardzo dobrze wygląda. Mam np. taką: http://www.wolczanka.com.pl/product-pol ... stami.html , albo taką: http://www.wolczanka.com.pl/product-pol ... uziki.html . Dobrej jakości dżinsy + w twarzowym kolorze koszula moim zdaniem w obecnych realiach osobie, która nie przywiązuje zbytnio wagi do zasad DC, a tylko chce po prostu dobrze wyglądać, to w środowisku studenckim nadaje się w zasadzie na wszelkie okazje, łącznie z egzaminami. Oczywiście nie wyklucza to marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Moze sprobuj tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Można i tak, tyle że nie każdy będzie się w tym dobrze czuł. Do takiego zestawu trzeba mieć jeszcze odpowiednią postawę i charakter. Bo to męski odpowiednik wysokich szpilek i głębokiego dekoltu, czyli "Heeeeej, zobaczcie jaki jestem sexy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 myślę, że wyróżnisz się już stosując jedną prostą rzecz: wprowadź do garderoby spodnie z wełny, bawełny (inne niż jeansy) i lnu. wełna, chociaż wszyscy moi znajomi się z tego śmieją, naprawdę jest wygodniejsza, przewiewniejsza i lżejsza od jeansów. popularne jest takie przekonanie, że wełna jest jak prosto z owcy, ew. wełnianego grubego swetra od babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2011 Czy spodnie w kratkę Prince of Wales pasują do gładkiej marynarki ? Jak na złość nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć podobnej stylizacji a odwrotnych mnogość - czy to oznacza, że tak się nie nosi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2011 Może się nie znam, ale wydaje mi się, że jeżeli marynarka jest jasna, to nie bardzo się nadaje, bo spodnie będą za ciężkie optycznie. Natomiast gdy marynarka będzie ciemna, uzyskasz efekt podobny do strollera i raczej nie będzie takiego problemu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2011 Myślę o granatowej marynarce i niebieskich spodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2011 Wynika to raczej z faktu, że kratka PoW przyciąga uwagę i wprowadza pewien element dynamizmu do stroju. A raczej zależy nam na tym, aby ten dynamizm był ulokowany jak najbliżej centrum sylwetki. Dodatkowo, często PoW łączy się z dodatkową, szeroko rozstawioną kratką, na którą pozwolić sobie mogą nieliczni, ponieważ bezlitośnie podkreśla wady sylwetki na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Czy guziki metalowe lub emaliowane oprócz marynarki klubowej będą pasowały do innych rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Czy guziki metalowe lub emaliowane oprócz marynarki klubowej będą pasowały do innych rzeczy? Na pewno moga pasowac do plaszcza, ale rozumiem, ze chodzi Ci o marynarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Tak, marynarkę. Do głowy przychodzi mi jeszcze mundur ale nie wypada mi go nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Pasują do wszystkiego, co jest granatowe. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 Tak, marynarkę. Do głowy przychodzi mi jeszcze mundur ale nie wypada mi go nosić Jeżeli ktoś nie jest aktywnym członkiem sił mundurowych, jest to wręcz nielegalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi