blueloafers Napisano 26 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Zgadam sie z mosze. Obydwie marynarki z linkow sa beznadziejne. Koncza sie na polowie tylka, rekawy obcisle jak skarpety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 26 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Dziękuję z rady. Tak myślałem, że będziecie odradzać mi zakup dwurzędówki, choć podobają mi się one bardzo i być może zakupię sobie kiedyś taką marynarkę jako rozszerzenie kolekcji. Co do tych dwóch akurat - owszem są trochę za krótkie (ta jaśniejsza jest ciut dłuższa), a guziki mogłyby być niżej. Niewielkie klapy w moim przypadku wyglądają całkiem proporcjonalnie i naturalnie, natomiast wąskie rękawy uznałem za zaletę, ponieważ większość marynarek ma je masakrycznie szerokie niezależnie od rozmiaru. Festyn feszyn to może też lekka przesada, na żywo prezentują się lepiej i nie mają jakiś specjalnie odpustowych cech, choć widać, że są skrojone pod młodszego i szczupłego odbiorcę. Dobra, to wracam do prób zakupu jednorzędówki, choć uwierzcie mi, że jest to niezwykle ciężkie, aby przy mojej dobrać dobrze leżącą marynarkę o odpowiedniej długości. Najczęściej słyszę: "Przykro mi, nie mamy nawet jednej sztuki w pańskim rozmiarze", ale nikt nie mówił, że będzie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Tak myślałem, że będziecie odradzać mi zakup dwurzędówki, Ja nie. Sam mam prawie same dwurzędówki. Natomiast podlinkowane modele są faktycznie przykuse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Połączenie granatowego garniaturu (dośc jasnego) i jasnobrązowego paska i butów. Dobre czy nie? Nigdy nie lubiłem brązów (przeszło mi dopiero niedawno jak zobaczyłem te lotniki). Zrobiłem zdjęcia całej sylwetki i butów, ale komórką wczoraj przy sztucznym świetle i wyszły fatalnie, stąd umieszczam tylko jedno zdjęcie z bliska, które dobrze pokazuje kolor garnituru i paska oraz drugie zdjęcie butów i paska zrobione przez Patine (3 paski, ten na dole to ten, który zakupiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Wg mnie to jest troche problem jasno brazowych butow, slabo pasuja do ciemnych kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Wg mnie niedobre, jasnobrązowe buty (i paski) słabo wyglądają z ciemniejszymi kolorami. Szukałem dobrego określenia i z pomocą przyszedł shoe snob - napisał, że jasne buty z ciemnym garniturem wyglądają "tanio" i ja bym się pod tym podpisał. Granat - ciemniejszy brąz lub średni brąz, ale (najlepiej) wpadający w czerwień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Połączenie granatowego garniaturu (dośc jasnego) i jasnobrązowego paska i butów. Dobre czy nie? Temat był już obszernie dyskutowany: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1287-granatowy-garnitur-brązowe-buty/?hl=+granat +brąz Osobiście noszę czasem granatowy garnitur i koniakowe oksfordy, uważam, że wygląda to fajnie, choć staram się stosować to zestawienie w słoneczne dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Dziekuję za pomoc, buty miały być do zestawów casual, ale chętnie założyłbym je czasem do garnituru (zwłaszcza w porze wiosna / lato). Tego garnitur nie uważam za ciemny, natomiast mam świadomośc, że połączenie może byc ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Jasny brąz, szczególnie koniak, fajnie wygląda z grafitowymi spodniami, ale w zestawie koordynowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butwbucie Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Co myślicie o tym garniturze? Pasuje? Jaki krawat i koszula? Głównie potrzebny na wesela, zakończenie roku itp. http://imgur.com/ResJ8XP,lxaTz3u#0 http://imgur.com/ResJ8XP,lxaTz3u#1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Skoro stworzyłeś oddzielny temat to po co pytasz ponownie? Tam już powiedziano ci wszystko co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Witam Państwa, Kupiłem pewien czas temu piękny dwurzędowy garnitur w tenis po kosztach i zaniosłem do przeróbek. Całość wyniosła mnie nieco ponad 300zł, co uważam za całkiem nieźle jak na taki garnitur (Sarar, linia Sartoria 99/1 wełna/kaszmir) Chciałbym usłyszeć Państwa zdanie na temat temat jego wyglądy na mnie gdyż pomimo spełnienia marzeń o takim garniturze nie do końca jestem pewien jego prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 W ramionach leży ładnie, długość rękawów i nogawek prawidłowa. Nie podobają mi się proporcje, ale tutaj ciężko coś skomentować, zdjęcie zostało zrobione z bliska. Proponuję kolejne zdjęcia całej sylwetki, zrobione ze sporej odległości (10m lub więcej) i skadrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 W ramionach leży ładnie, długość rękawów i nogawek prawidłowa. Nie podobają mi się proporcje, ale tutaj ciężko coś skomentować, zdjęcie zostało zrobione z bliska. Proponuję kolejne zdjęcia całej sylwetki, zrobione ze sporej odległości (10m lub więcej) i skadrowane. Również co do proporcji mam pewne zastrzeżenia. Wydaje mi się, że marynarka jest lekko za krótka. Martwi mnie również brak wyraźnego wcięcia w talii i podejrzewam, że to wina za nisko wszytej pachy. Byłem skonsultować to z panem Górką ale stwierdził, że technicznie nie da rady tego skorygować ze względu na wcięcie kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Chyba przesadziłeś ze zwężeniem nogawek. Z przodu marynarka wyglada jakbyś miał niezły brzuch, chociaż widać z boku że jesteś szczupły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Mi, na ten przykład, tak zwężone nogawki się podobają. Natomiast coś bardzo niedobrego dzieje się z marynarką w okolicach talii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avrellius Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Panowie, zwracam się do Was z prośbą o radę. Zastanawiam się nad zakupem marynarki w zbliżonym kolorze i wzorze do tej: tylko ta moja byłaby zapinana na trzy guziki W związku z tym mam pytania: 1. Czy taka marynarka (zapinana na trzy guziki) pasuje do noszenia z jeansami, chinosami itd. ? 2. Zostawić ją zapinaną na trzy guziki, czy zaprasować na 2,5? Będę wdzęczny za każdą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 W związku z tym mam pytania: 1. Czy taka marynarka (zapinana na trzy guziki) pasuje do noszenia z jeansami, chinosami itd. ? 2. Zostawić ją zapinaną na trzy guziki, czy zaprasować na 2,5 1. To zależy od materiału. IMO tak. Ale jeżeli jest z charakterystycznej wełny "garniturowej", z połyskiem to czasem może być ciężko coś zgrać. 2. Zaprasować na 2.5. Trzy guziki są chyba zbyt oldschoolowe. Tutaj efekty, jakie osiągnął Mr Vintage po zaprasowaniu i małych przeróbkach marynarki z sh - http://mrvintage.pl/2010/11/loro-piana-na-25-guzika.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 1. Pasuje i sam tak noszę, tyle że moja jest z granatowego matowego twillu w kratę. Więcej zależy od tkaniny niż ilości guzików. 2. Ja bym nie zaprasowywał ale to kwestia gustu. Jeśli mam taką możliwość, wybieram marynarki na 3 guziki, dużo bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszF Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Szanowni Panowie, kupiłem po okazyjnej cenie nową marynarkę. Zawsze mam kłopot z ich dopasowaniem, bo jestem szeroki w barkach w stosunku do talii. Jak Waszym zdaniem marynarka "leży" na mnie? Jest sens oddać ją do krawcowej, ktora mi ją dopasuje [skrócenie rękawów, zwężenie w talii], czy jest ona zwyczajnie za duża? Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Zwyczajnie za duża i za duży koszt przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Szanowni Panowie, kupiłem po okazyjnej cenie nową marynarkę. Zawsze mam kłopot z ich dopasowaniem, bo jestem szeroki w barkach w stosunku do talii. Jak Waszym zdaniem marynarka "leży" na mnie? Jest sens oddać ją do krawcowej, ktora mi ją dopasuje [skrócenie rękawów, zwężenie w talii], czy jest ona zwyczajnie za duża? Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Ekspertem nie jestem ale jak dla mnie to ona jest na Ciebie za duża w klacie, talii jak i w barkach. Spróbuj rozmiar mniejszy No i postaraj się robić zdjęcia w neutralnej pozycji będzie łatwiej oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcissism Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Mi się wydaje, że chociaż ramiona wyglądają nieźle. Jednak na zdjęciu pleców sprawiają wrażenie przyciasnych, jakby ciągnęły materiał pomimo, że jest zbyt obszerna. Zakres przeróbek zbyt duży. M.in. skracanie i zwężanie rękawów, talia... Z guzikami też mi coś nie gra, ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Zupełnie nie do uratowania i w dodatku cała wygnieciona Oddaj, póki (jeśli) możesz. Szerokie barki i wąska talia (której pod tą marynarką zwyczajnie nie widać), jeśli mieści się w granicach normy, to akurat dobra sylwetka do kupowania z wieszaka. Dużo gorzej znaleźć coś na kogoś z wystającym brzuszkiem albo stosunku klatki do pasa 1:1. Więc nie łam się i szukaj (może niekoniecznie w H&M). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butwbucie Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Co myślicie o tym garniturze i wgl. Czy koszula jest dobra? Krawat ok? I czy ta całość jakoś współgra i jest nowocześnie i elegancko Dodam, że mam 17 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi