abc Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Chciałby prosić o radę i wskazówki. Czy mogę tak to wszystko razem połączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 IMO sweter koliduje z marynarką. Są podobnej faktury i kolor się trochę zlewana zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Sweter i marynarka są podobnej faktury? Faktura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Jedno i drugie wygląda na wełnę. To trochę jak by ubrać denimową koszule i kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 ... albo marynarkę z tesco i kartę kredytową w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Rzeczywiście marynarka jest z tweedu natomiast sweter wełniany. Rozumiem, że takie połączenie nie jest odpowiednie. Jaki sweter miał bym w takim razie założyć o ile w ogóle sweter tutaj pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Rzeczywiście marynarka jest z tweedu natomiast sweter wełniany. Rozumiem, że takie połączenie nie jest odpowiednie. Jaki sweter miał bym w takim razie założyć o ile w ogóle sweter tutaj pasuje. Nie przejmuj się, początki są zawsze trudne. Ja najchętniej to bym zmienił koszule i sweter, koszule na jednokolorową (błękit, biały, czy coś...), sweter jakiś cienki, może granatowy? Massimo ma często interesujące "klasyczne" produkty: http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/duttipl/pl/30220002/724534/Swetry%2B%26%2Bkardigany Do tego popracuj nad krawatem, może znajdziesz coś bardziej pasującego, zawiąż dobrze i ładnie węzeł i pokaż coś wymyślił Pozdrawiam Paweł Edit: Trochę do podpatrzenia: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2120-tweed/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Połączenie jest ok, wg mnie kolorystycznie tak sobie, ale to kwestia gustu. Generalnie o odbiorze całości decyduje głównie tzw. fit (dopasowanie ubrania, to, jak leży, czy się nie marszczy, czy odpowiednie proporcje itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Z racji tego, ze już za kilka miesięcy zrobi się zimno , to chciałem się poradzić odnośnie nakrycia głowy. Kupiłem na ostatniej zimowej wyprzedaży całkiem przyjemny płaszcz (uprzedzając pytania, Lantier), ale nie za bardzo wiem, co przy nim założyć na głowę. Nie będę może opisywał tu swoich przemyśleń, tylko poczekam na jakieś pomysły. Myślę jednak, że na wstępie można wykluczyć angielkę jako zbyt nieformalną. Znawcy kapeluszy mile widziani Jeszcze jedna sprawa, która może pomoc przy poradzie, to fakt, że mam wysokie czoło oraz dużą głowę, angielka od Zaręby to rozmiar 61, największy seryjnie produkowany... PS. Płaszcz sięga do połowy uda. Witam forumowiczów, rzadko się udzielam ale dziś proszę Was o poradę. Kupiłem identyczny płaszcz lantier/vistula w biało-czarną jodełkę, tylko wersję bez odpinanego futrzanego kołnierza. http://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/page-118 pierwsze zdjęcie odzwierciedla kolor. Chciałbym zamówić kaszkiet z tweedu tutaj: http://milerszyje.pl/kaszkiet-z-harris-tweedu-2.html ale nie wiem który z trzech materiałów będzie pasował do płaszcza w biało-czarną jodełkę i mojej karnacji - jasny blond, twarz owalna. Dziękuję za sugestie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Na pewno nie ten środkowy - w podobną jak w płaszczu jodełkę. Ja szedłbym w ten pierwszy od lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Na pewno nie ten środkowy - w podobną jak w płaszczu jodełkę. Ja szedłbym w ten pierwszy od lewej. Ja też jestem za tym, dzięki za potwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Czy noszenie typowo letnich marynarek w pomieszczeniach i nakładanie płaszcza wychodząc na dwór to dobra koncepcja ubierania się w okresie jesienno-zimowym, czy jednak powstaje zbyt duża niespójność stylistyczna? Marynarki jesienne są super na długie spacery, ale dość niepraktyczne kiedy dużą część czasu spędzamy wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Bardzo dobra koncepcja, moim zdaniem to pewnego rodzaju błąd uznawanie letnich marynarek za mało praktyczne (do użycia tylko w lato, z takimi opiniami się spotykam, moim zdaniem niesłusznymi o czym dalej) i kompletowanie garderoby z myślą głównie o "uniwersalnych" i jesiennych rzeczach. Okazuje się, że letnie marynarki na pół-podszewce albo i bez niej, doskonale sprawdzają się przez cały rok, dzięki kamizelkom, bezrękawnikom i płaszczom. Szczególnie wtedy, kiedy pracujemy w ocieplanym biurze i jest znacząca różnica temperatur. Jedyne co warto mieć na uwadze, to to, że jasny, pognieciony len średnio pasuje do grubych spodni i wełnianej kamizelki. Ale chyba wszyscy czytelnicy naszego forum są już świadomi faktu, że len to tylko jeden z wielu materiałów z których mogą być wykonane letnie marynarki. Jeżeli ktoś by mnie zapytał, co uszyć lub kupić po granatowym i szarym garniturze "uniwersalnym" (chociaż te "uniwersalne" to moim zdaniem w ogóle nie jest) to właśnie letni garnitur na upały plus spodnie na zimę do niego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Ja jednak widzę pewien problem. Moim zdaniem, poszczególne elementy powinny być spójne. Cienka marynarka implikuje cienkie spodnie, co słabo sprawdza się przy -10C. Generalnie, w sezonie jesień-zima przechodzę na nieco grubsze rzeczy, choć bez przesady (tweed lubię na zdjęciach). Ma to również pewien wydźwięk "higieniczny" - na wiosnę znów z radością wracam do letnich marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Powtarzam: Ale chyba wszyscy czytelnicy naszego forum są już świadomi faktu, że len to tylko jeden z wielu materiałów z których mogą być wykonane letnie marynarki. Fresco, które wygląda trochę jak sztywna gabardyna Wełna z dodatkiem moheru, która ma wygląd flaneli Tkaniny z próbnika Mirage Harrisona np, które sprawiają wrażenie tweedu To wszystko to są dość grube objętościowo tkaniny. Do wyboru do koloru. Jedynie problem mają osoby, które muszą na co dzień zakładać pełnoprawny garnitur. Wtedy rzeczywiście, to jest pewien problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Jestem ciekaw Waszych opinii co do mojego pomysłu jak się ubrać na 40te urodziny mojej siostry (jestem kilka lat starszy) a ponieważ ma te urodziny dokładnie 31go grudnia, będzie to też impreza sylwestrowa.Chcę wyglądać stylowo i elegancko ale z pewnym luzem. Chciałbym założyć czarny garnitur w jasne podłużne prążki (nie zbyt gęste, tak co ~1cm ), być może 3 częściowy do tego biała koszula ( być może z jakąś fakturą albo zupełnie gładką?) mankietami na spinki plus czarne brogsy. Skarpety trochę niegrzeczne, może nie pomarańczowe ale w jakiś troszeczkę odważniejszym kolorze mające coś wspólnego z poszetką, bądź też czarne w białe grochy na przykład lub gładkie czarne i biała, lniana poszetka. Te skarpety zgrane z poszetką, prążkowany garnitur i brak krawata (a może jednak założyć ?), miały by właśnie "odformalnić" nieco ten strój i optycznie mnie wydłużyć (mam tylko 170 cm wzrostu). Dodatki to czarny pasek do spodni ze sprzączką ze "złotymi" elementami w kolorze koperty mojej Rakiety na czarny pasku, albo i bez zegarka i wtedy pasek ze srebrną sprzączką.<Nic nie zrobię z włosami, bo ich nie ma i pewnie zgolę równo to co się jeszcze ostało .Znalazłem zdjęcie garnituru, o którym myślęPrzymierzałem już takich "garniaków" kilka i podobam się sobie, oczywiście właściwe dopasowanie ... .Co o tym myślicie?P.S. Zdjęcie pochodzi z bloga tsbmen.com </p> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Na typowo sylwestrową imprezę może być, tylko brogsy bym wymienił na czarne monki lub oxfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Nie rezygnowalbym z krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Do monków mam słabość i też o nich myślałem. Krawat założę i zobaczę jak to będzie wyglądało. Przy garniturze z kamizelką brak krawata może słabo wyglądać. Zresztą ja tak teoretyzuję a tu by się po prostu moje zdjęcie przydało i tyle. Jak będę miał to wrzucę moje zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Powiedzcie czy na przeprowadzenie szkolenia dla instytucji publicznej mogę ubrać do białej koszuli dla odmiany granatowy garnitur (10 rano) czy jednak mus szary biznesowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Plus czekoladowe derby, ciekawy krawat i będzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Powiedzcie czy na przeprowadzenie szkolenia dla instytucji publicznej mogę ubrać do białej koszuli dla odmiany granatowy garnitur (10 rano) czy jednak mus szary biznesowy ? Granat ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Plus czekoladowe derby, ciekawy krawat i będzie bardzo dobrze. ok - derby plain brązowe, a czy granat nie jest za ciemny do brązowych butów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 O tym, to już starożytni Rzymianie dyskutowali. http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1287-granatowy-garnitur-br%C4%85zowe-buty/page-2?hl=%2Bbr%C4%85zowy+%2Bgranat#entry72657 Imo nie, nie jest. ale trzeba dobrać właściwe odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Ciemny brąz zawsze będzie OK, jaśniejszy - lepszy z nutą czerwieni. Osobiście nie akceptuję zestawienia jasny brąz (angielskie 'tan') i ciemny granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi