Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry Panowie, zamierzam jutro włożyć ten kaszmirowy krawat i kamelowy płaszcz, uprzejmie proszę o inspiracje do reszty, tzn. kolor koszuli, kolor garnituru:)

niebieski garnitur, odcień jaśniejszy od granatu,

biała koszula w cienkie niebieskie paski,

brązowe buty,

post-250-1365892411285_thumb.jpg

post-250-13658924113168_thumb.jpg

Opublikowano

Ceglaste spodnie + granatowy sweter to zwykle wystarczająca ilość ostrego koloru w zestawie. Na pewno nie wziąłbym żółtej koszuli. Raczej próbowałbym zgasić te elementy (granat i cegła) przez albo białą koszulę (choć wyjdzie na 1 plan, trochę niepotrzebnie) albo błękit i odcienie błękitu (może denim) jak WH. Dla mnie to optimum. Tak mocne kolory mogą Cię przytłoczyć i przebrać.

Opublikowano

Dzięki.

W sumie to racja, nie ma co szaleć z kolorami. Błękitna koszula może być.

Czy połączenie sweter-koszula w takich samych kolorach, lecz rożnych odcieniach, są dopuszczalne?

To jest raczej bezpieczne połączenie, o ile kolory nie są zbyt krzykliwe :)

Opublikowano

Static dziękuję bardzo. Ostatnie zdjęcie podoba mi się najbardziej. Ja też znalazłem pewną stylizację z militarną kurtką w roli głównej, bo przecież płci nie określiłem :P

post-2204-1365892418887_thumb.jpg

Opublikowano

dzisiejszy nabytek, pikowana kamizelka HackMan pod marynarką

Dołączona grafika

pasuje to to?

Zastanawiam się również nad długością, kamizelka po założeniu sięga do paska spodni - niby dłuższa mogłaby źle układać marynarkę, ale tak dość kuso to wygląda.

sorki za fotkę, ale padła mi bateria w aparacie. Lewy mankiet koszuli nie zapięty ;)