Jan M. Krawczyk Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Rozumiem. Jako, że w ofercie tych Panów są koszule (drugiego nawet tylko koszule), pomyślałem, że to właściwa droga. Ale może to słuszne i powinienem rozważyć MTM. Czy w takim razie, ktoś mógłby polecić miejsce w Krakowie, gdzie można złożyć zamówienie na koszulę MTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Nie wiem czy poza Vistulą (Gal. Kazimierz ma opcję MTM) coś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Galeria Kazimierz to chyba jakiś ewenement, bo w Bytomiu również oferowane jest MTM Myślałem jednak o czymś bardziej osobistym. Jacyś indywidualni rzemieślnicy specjalizujący się w koszulach. Naprawdę nie ma u nas takich opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Strona koszul Dąbrowskiego wygląda jakby mieli się odrodzić: http://www.dabrowski.com.pl/ Nigdy tych koszul nie miałem i nie wiem jakiej są jakości, ale na pewno mieli kiedyś MTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Proponuję kupić dobrą koszulę rtw i przerobić u pana Andrzej Kuci, który robi to świetne. U Dąbrowskiego szyłem, koszmarna obsługa, efekt niedostateczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Temat u mnie wciąż aktualny i nie wiem jeszcze jak się skończy, ale coś się dowiedziałem i dopiszę dla potomności. A może ktoś kiedyś skorzysta Kontaktowałem się z Panem Robertem Badurą i wykonuje on koszule na zamówienie. Ma wiele rodzajów tkanin (http://www.robertbadura.pl/#!tkaniny-koszulowe/ciyt) , 36 różnych fasonów kołnierzyków w ofercie, a termin realizacji to 3 tygodnie. Informacja ze strony: W naszej ofercie znajdą Państwo również wysokiej jakości, bawełniane tkaniny koszulowe w bardzo szerokiej gamie kolorystycznej. Wzór koszuli, kolor, struktura tkaniny i rodzaj kołnierzyka zależy tylko i wyłącznie od Państwa upodobań. Możecie Państwo przynieść do nas nawet swoją ulubioną koszulę, aby uszyć jej wierną kopię w ulubionym kolorze. Dotyczy to zarówno koszul męskich jak i damskich. Cena koszuli to 550 zł. Bardzo przyjemny kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Czy znajdę gdzieś buty Loake w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Kolejna aktualizacja tematu. Dostałem odpowiedź od Bartka Witka. Koszule na zamówienie kosztują 350 zł. Terminy ma jednak dość zapchane i może uda mi się z nim umówić w Marcu. Chyba do czasu spotkań z krawcami w temacie tyle. Gdyby ktoś miał jakieś pytania do nich, podeślijcie i dowiem się gdy już będę rozmawiał twarzą w twarz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Czy znajdę gdzieś buty Loake w Krakowie? Obawiam się, że nie. Co do koszul MTM, to jeszcze w Pasażu 13 mają taką opcję za 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Kilka osób kiedyś na forum (w tym ja) pytało o rękawiczników z okolic Krakowa. Będąc ostatnio w Gentleman Barber na Miodowej dowiedziałem się, że chłopaki zajmują się tam tworzeniem przeróżnych skórzanych akcesoriów w tym także rękawiczek. Widziałem w gablotce w otoczeniu pomad i olejków do brody tylko parę tzw "driving gloves" i wyglądały bardzo interesująco. Podobno mają dostęp do sporej ilości materiałów. Parę wyrobów można zobaczyć na ich stronie FB w albumie "Custom handmade watch". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Poleci ktoś jakiegoś krawca, u którego szybko i tanio skrócę rękawy marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Krawcowa na ul. Garbarskiej (na przeciwko Poczty Polskiej). Około 20 zł skracając z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alterte Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Macie jakiegoś godnego polecenia szewca do podzelowania w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tordal Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Ja korzystałem raz z punktu szewskiego przy Starowiślnej 86 (http://zieloneuslugi.com). Bardzo ładnie podzelowali buty, tylko było dość drogo (dokładnie nie pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Ja polecam szewca na ul. Smoleńsk 27. Niezbyt drogo, ale dobrze. Zarówno na moich, jak i butach znajomych się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Jeden z blogerów pokazał ostatnio lotniki wykonane u jednego z krakowskich szewców: http://alltiedup.pl/2016/07/czarne-lotniki-pracownia-karola-staniosa/ Na zdjęciach buty prezentowałyby się bardzo przyjemnie... gdyby nie jeden (dla mnie) bardzo irytujący szczegół - zdecydowanie zbyt szeroko rozstawione dziurki na sznurowadła (szczególnie dolne). Poniżej zamieszczam porównanie z lotnikami Vass: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 4 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Na zdjęciach buty prezentowałyby się bardzo przyjemnie... gdyby nie jeden dla mnie) bardzo irytujący szczegół - zdecydowanie zbyt szeroko rozstawione dziurki na sznurowadła (szczególnie dolne). Poniżej zamieszczam porównanie z lotnikami Vass: Z tego, co napisał bloger, kwestia rozstawu dziurek byłaby jak najbardziej do uzgodnienia. A cena 1600 zł za buty szyte na miarę bardzo przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Dałbym głowę, że zamieszczałem mój post w temacie dotyczącym Krakowa... pomyliłem się czy też któryś moderator przeniósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Zapytałem na blogu o ten rozstaw dziurek, Szymon odpowiedział że było to uzgadniane z szewcem. Czyli można też zrobić "normalnie". Kopyto wygląda na zdjęciach naprawdę ładnie, przynajmniej moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Zastanawia mnie tylko jakość skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 No tak, tego na podstawie zdjęć nie da się ocenić. Trzeba liczyć na to, że za rok-dwa na blogu pojawią się zdjęcia pokazujące jak buty znoszą upływ czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 23 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 Będę dawał znać, jak buty znoszą noszenie ;] Generalnie szewc jest otwarty bardzo na wszelkie modyfikacje, sam dopytuje i uzgadnia z klientem każdy detal, od szczegółów kształtu kopyta, przez wspomniany rozstaw dziurek (spotykają się ze skrajnie różnymi opiniami, btw, od wyrazów głebokiej nienawiści po deklaracje dożywotniej miłości, serio), po wykończenie podeszwy. Można się z nim dogadać i widać, że chce mu się eksperymentować. Do tego jest jeszcze etap przymiarki, gdzie robiony jest testowy kapeć i gdzie sporo można pozmieniać, a widzi się już jak but wygląda w rzeczywistości. W tej cenie zdecydowanie warto się zainteresować, zwłaszcza że w Krakowie chyba nie ma nikogo innego, kto wykonuje szyte obuwie na miarę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi