dsc Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Jeden sklep jest w centrum blisko Montenapoleone: via Manzoni, 44, Milano, Italy Drugi byl praktycznie obok naszego hotelu, ale zorientowalismy sie dopiero po dwoch wizytach w centrum (jak zwykle najciemniej pod latarnia): Via Privata Vincenzo Forcella, 13, 20144 Milano, Italy T. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Dzięki, dopiszę do swojej listy "wycieczkowej", bo będę miał okazję w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Jak dlugi pobyt? w naszym wypadku ze wzgledu na upaly dwa dni przypadaly na to, co czlowiek mogl zrobic w jeden przy normalnej pogodzie, chociaz przyznam, ze zbytnio z niczym sie nie spieszylismy. Czytalem, ze na Mediolan wystarczy poswiecic trzy dni, a czesc ludzi pisze wrecz, ze nie ma tam nic ciekawego, co dla mnie jest dosc sporym zaskoczeniem. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 @dsc - trudno ocenić, bo mam punkt wypadowy w rejonie Mediolanu, w stronę Laggio Maggiore. Zatrzymujemy się tu od lat u znajomej (raz-dwa razy w roku na kilka dni). Na Mediolan poświęcamy zazwyczaj 2-3 dni. Jednak z uwagi na "bagaż" towarzystwa nie mam pełnej swobody ruchów i trzeba pogodzić różne interesy A w pozostałym czasie zwiedzamy to co się da zobaczyć w promieniu jednodniowego wypadu. W tym roku chcę zahaczyć o Biellę, pewnie ponownie odwiedzimy Turyn i Bergamo i kombinuję jak wyciągnąć towarzystwo do Parmy i Bolonii (choć sporo czasu stracimy na podróż). Osobiście nie nastawiam się na zwiedzanie w rozumieniu "turystycznym" - lubię połazić po miastach, pozaglądać w mniej uczęszczane rejony, wczuć się w klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Będącym w Mediolanie polecam: Serravalle Designer Outlet. Jest ok 1,5 godziny jazdy od centrum Mediolanu. Z placu, przed zamkiem Sforzów można dojechać za 25 euro autobusem. Co do outletu: - 2 duże sklepy Burberry (damski i męski), duży wybór, atrakcyjne ceny, ceny płaszczy męskich od 350 do 600 euro; szaliki w kratę ok 150 euro; - dobry jest sklep Brooks Brothers: ceny atrakcyjne, duży wybór, koszule button down od 40 euro, ale nie mój rozmiar (mam 41/42), pełna rozmiarówka koszul od 80 euro; - Zegna, dość dobry sklep, ale nie duży, ceny garniturów od 500 euro; - Loro Piana, duży wybór, atrakcyjne ceny, swetry od 230 euro, kaszmirowe od 350 euro (jak dobrze pamiętam); - co do designerskich marek: D&G, Versace, Gucci, Armani (bez linii Giorgio Armani) - słabe, ceny nie atrakcyjne, asortyment przekombinowany; atrakcyjny był sklep Prady: duży wybór, klasyczny asortyment, ceny atrakcyjne, swetry od 130 euro, sneakersy i loafersy od 200 euro, - jest tam jeszcze sklep Brioni, ale z braku czasu i z faktu, że raczej to nie moja półka cenowa, to nie wchodziłem; - Calvin Klein, Lacoste, Diesel - słabe, co do asortymentu i cen; niezły jest Tommy Hilfiger, duży wybór, koszule od 20 euro, chinosy od 25 euro; - co do sportowych sklepów: Adidas nie atrakcyjny; w Nike dobre ceny butów ortopedycznych - Air Max , kupiłem za 42 euro modele Air Maxów, które na zalando kosztują 599 zł; Byłem tam 21 marca 2016 r. Zastrzegam, że część podanych przeze mnie cen wyżej to były jakieś oferty specjalne etc., więc mogą ulec zmianie. Co do samego Mediolanu: - Al Bazar - wiadomo... Trafiłem jak był Lino, sympatyczny i uśmiechnięty, pomaga w zakupach i chętnie pozuje do zdjęć. Niestety, nie zna angielskiego (tylko pojedyncze słówka), więc nie da rady z nim podyskutować, - Boggi. Przereklamowane, nie znałem tej firmy, ale byłem w 2 salonach - słabizna. Myślę, że jakościowo i cenowo Vistula jest lepsza. - Suit Supply. Duży wybór, marynarki to chyba w tysiącach tam mają, ale niestety, tej co chciałem: Washington r. 52, grantatowej nie mieli. Obsługa profesjonalna - znają się na rzeczy i merytorycznie doradzą, dodatkowo mnie obsługiwała bardzo ładna włoszka - Hermes. Salon to chyba tylko na umówienie. Byłem tam w południe we wtorek - zamknięty, na witrynie tylko telefon. Nie drążyłem tematu, bo mam do Berlina półtora godziny jazdy, więc tam podjadę do Hermesa (pasek!), bo i tak z dużo w Mediolanie wydałem Inne sklepy - podtrzymuje opinie kolegów którzy wypowiedzieli się wyżej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Kiedy ostatnio byłem w Mediolanie natknąłem się na małą pracownie szewską, buty prezentowały się bardzo solidnie i były piękne, ceny zaczynały się od 150€, ze zdjęcia poniżej można wyczytać nazwę zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Odwiedziłem w Mediolanie outlet ilSalvagente - adres możena znaleźć w necie. Widziałem sporo ciekawych marynarek i spodni. Szczególnie przypadły mi do gustu szare proste spodnie Cucinelli, cena 135 € - rozmiar 48 (za małe dla mnie). Jeżeli ktoś odwiedzi to miasto to wg mnie warto tam zajrzeć (chyba bardziej niż na "złoty kwadrat", powtarzający się obrazek to smutny ochroniarz w wejściu i smutny sprzedawca w środku). Odwiedziliśmy też sklepik z butami Max Toscano - przedstawiony wyżej przez @PGozdek. Warto zajrzeć ze względu na m.in. sporą ofertę klasycznych butów damskich. Wyszliśmy z parą penny loafers, które bardzo przypadły do gustu mojej lepszej połowie. Dla mężczyzn pelen przekrój typów tj. oksfordy, loafersy, monki, itd. Ceny 150 -250 €. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arch Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Czy moglibyście polecić jeszcze jakieś dobre sklepy z butami w Mediolanie? Szukam czarnych wiedenek (nie lakierowane!) na wesele w budżecie do 300 EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Odświeżam temat. Wybieram się do Mediolanu w maju. Czy ktoś w przeciągu ostatniego roku był i mógłby dodać jakieś warte odwiedzenia miejsce do listy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 18 hours ago, skatej said: Odświeżam temat. Wybieram się do Mediolanu w maju. Czy ktoś w przeciągu ostatniego roku był i mógłby dodać jakieś warte odwiedzenia miejsce do listy? Bardelli - swietny wybor, ceny w przeciwienstwie do tego co pisal @zaki przystepne. Maja spodnie od Rota, a marynarki C. Attolini (nie takie tanie) i marki wlasnej - w dobrej cenie i ciekawej rozmariowce. Np rozmiar 47. Caruso - Bardzo dobry stosunek ceny do jakosciw RTW, piekny salon firmowy Rubinacci - piekne dodatki i mala kolekcja RTW - zwlaszcza ciekawe sa marynarki bez konstrukcji. Tincati Milano - ciekawa kolekcja RTW. Ciekawy jest duzy rozstrzal cenowy pomiedzy ubraniami o lekkiej konstrukcji neapolitanskiej a tradycyjnym krawiectwem mediolanskim. 10 Corso Como - dla mody i dodatkow. Cofficina i ORSONERO - jedyna kawa warta picia. Joia - pierwsza w 100% wegetarianska restauracja z gwiazka Michelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 W dniu 29.03.2016 o 07:58, PGozdek napisał: Kiedy ostatnio byłem w Mediolanie natknąłem się na małą pracownie szewską, buty prezentowały się bardzo solidnie i były piękne, ceny zaczynały się od 150€, ze zdjęcia poniżej można wyczytać nazwę zakładu. Jak już temat odśnieżony to również się podepnę. Czy ktoś mi zdradzi co to za marka i gdzie mogę znaleźć tę pracownię? (Nie jestem w stanie przeczytać na zdjęciu) Przymierzam się do zakupu monków, a są widoczne na zdjęciu i ceny zachęcają do odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabonis87 Napisano 14 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2018 Ten sklep to Ago e Spago w Mediolania: https://www.agoespago.com/ Mają dwie lokalizacje (adresy są w necie), a byłem na Via Plinio, ponieważ jest niedaleko metra. Byłem tam w czerwcu zeszłego roku, zakupiłem bardzo zacne zamszowe tassel loafers w kolorze niebieskim. Były też bardzo fajne brogue, coś w tym stylu (https://patine.pl/yanko-664y-marron-suede-olive.html) Niestety, nie było już mojego rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Również polecam Ago e Spago! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 13 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2018 A jakie miejsca polecilbyście, by zakupić męskie buty w Mediolanie? Chodzi mi o te bardziej eleganckie, nie sportowe. Czy są w tym mieście duże sklepy, odpowiedniki naszych Royal Collection, Peek & Cloppenburg czy berlińskiego KaDeWe, czy Lafayette - takie wielkopowierzchniowe, nie zaś poszczególne butiki, lecz z butami wiodących firm/projektantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 W Mediolanie to poleciłbym SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 Dobry pomysł, coś jak polecenie McDonalda w Neapolu 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommaso Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 54 minuty temu, eye_lip napisał: Dobry pomysł, coś jak polecenie McDonalda w Neapolu 😆 @eye_lip się śmiejesz, ale przy ostatniej wizycie w Mediolanie wpadłem całkowicie przypadkowo na Uniqlo - z pustymi rękami nie wyszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi