macaroni Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Jeśli Mediolan to Al Bazar, Via A.Scarpa 9. Tam też sieć sklepów Boggi- znakomity stosunek ceny do jakości. Najwyższa linia szyta na płótnie. Popytaj też w hotelu (oczywiście jeśli będziesz nocował w hotelu) o rejony zakupowe. Są tam enklawy outletów gdzie doskonałe garnitury Canali czy Zegna można dostać za naprawdę symboliczne pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Jeśli Mediolan to Al Bazar, Via A.Scarpa 9. W jakiej cenie są marynarki (plus/minus)? Czy wszystkie są szyte na miarę, czy są również modele do nabycia na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Jeżeli chodzi o mediolan i największe outlety, znajdziesz je wysiadając z metra na stacji Montenapoleona i następnie kierując się w stronę placu Duomo. Outlety pochowane są w małych uliczkach niedaleko Armani Caffe, niektóre są prawdziwie gigantyczne. Ponadto duży outlet znajduje się przy placu San Babila. Głównymi ulicami handlowymi są, dla sieciówek Corso Vittorio Emmanuele, dla sklepów "niszowych" [butiki typu "klasyczna elegancja" i smart casual, ceny różne] polecam Corso Magenta [dostaniemy się tam ze stacji Cadorna] i dalej Corso Vercelli. Outlet z zerwanymi metkami jest na cotygodniowym targu w okolicach Saint'Agostino - trzeba uważać na podróbki, bardzo polecam mandarynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Dziękuję za odpowiedź. Byłem na stronie Boggi i poczytałem o nich to i owo. Z pewnością skusze się na koszule u nich, ale widząc marynarki po 400 euro, to będę musiał zastanowić się ponownie przed zakupem. Roland, co do butików, to w jakich cenach oscylują marynarki? (w przybliżeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 w butikach najtańsze marynarki o ile pamiętam [byłem w styczniu] granica 120-150 euro, najdroższe cóż ... sky is the limit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Monaco-Montecarlo to beznadziejne miejsce na robienie zakupow,mieszkalem i pracowalem tam przez pol roku, co prawda juz mijaja 2 lata od momentu kiedy opuscilem to smutne miasto ale nie sadze zeby cos sie zmienilo w tej materii. W Mediolanie jest chyba wszystko co Pan tylko zapragnie w kwesti garderoby,ceny rozne ale raczej trudno jest kupic marynarke ponizej 250euro,spodnie okolo 150e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Monaco-Montecarlo to beznadziejne miejsce na robienie zakupow,mieszkalem i pracowalem tam przez pol roku, co prawda juz mijaja 2 lata od momentu kiedy opuscilem to smutne miasto ale nie sadze zeby cos sie zmienilo w tej materii. W Mediolanie jest chyba wszystko co Pan tylko zapragnie w kwesti garderoby,ceny rozne ale raczej trudno jest kupic marynarke ponizej 250euro,spodnie okolo 150e W Mediolanie polecam Ader'a. Doskonała jakość a ceny bardzo umiarkowane. Jeśli ceny są dla nas równie istotne jak i jakość to Ader jest chyba najciekawszym miejsce do odwiedzenia w Mediolanie nie licząc outletów i wymienionej wyżej Boggi. Spodnie flanelowe (super 120) 3 tygodnie temu kosztowały 60 euro po 30% obniżce. Styl włoski, 19 cm nogawka, bez fałdek, manszety, ogólnie bardzo dobrze wykończone. Dla mnie za ciasne były w kroku, ale żałuję że nie sprawdziłem czy by nie można było ich trochę poluzować. Ader ma bardzo duży wybór marynarek sportowych i garniturów. Jeden ze sklepów jest blisko legendarnego Bardelliego, do którego większość z nas może tylko pójść z ciekawości. Ceny są kosmiczne, ale i tak warto zobaczyć ten mediolański konserwatywny styl czerpiący garściami z Anglii. http://www.ader.it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Jestem akurat w Piemoncie i w najbliższych dniach odwiedzę oba tytułowe miasta. Gdzie warto zajrzeć? (nie chodzi mi o nic konkretnego, po prostu ciekawe adresy) druga sprawa - w Mediolanie chciałbym poszukać wełny na garnitur. Zna ktoś jakiś adres dobrego sklepu z tkaninami? I niekoniecznie horrendalnie drogimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 adres sklepu z tkaninami w Mediolanie http://www.veroshopping.com/negozio.php?shopid=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 dzięki wielkie, pewnie będę w Mediolanie we wtorek-środę, w Turynie byłem dzisiaj, przeszedłem wzdłuż via Garibaldi, ale bezowocnie. a jakich cen za wełny można się w tym sklepie spodziewać? Interesują mnie szare wełny garniturowe 100's, 120's, ale w jak najkorzystniejszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Ceny okolo 50 euro za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Miałem podać adres tego samego sklepu co Parmigiano. Jest to zresztą punkt, który poleca większość znanych mi Mediolańczyków. Nigdy nie spotkałem się z tak miłą i uprzejmą obsługą klienta oraz rzeczową pomocą. Robiłem tam zakupy dwa tygodnie temu i jak zwykle byłem absolutnie zadowolony ze wszystkich ich aspektów, począwszy od obcowania z przemiłą obsługą, aż po jakość zakupionego materiału. Polemizowałbym tylko z półką cenową jaką zaproponował Parmigiano - w cenie 50 EUR/m bardzo trudno cokolwiek tam kupić. Moim zdaniem trzeba tam bowiem wydać minimum 80-90 EUR za czystą wełnę i od 90 EUR za różne mieszanki. Il Vecchio ma chyba największy wybór tkanin C. Barbera w całym Mediolanie. Odezwij się na PM to napiszę Ci w jaki sposób można liczyć na zniżkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Witajcie, w przyszłym tygodniu jadę do Mediolanu i w drodze powrotnej mam circa 25-30 kg wolnego miejsca w walizkach. Jeśli ktoś chciałby coś nabyć moimi rękoma, zapraszam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabja Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Panowie, Pozwolę sobie odświeżyć temat, gdyż niedługo będę miał okazję spędzić kilka dni w Mediolanie. Moje podstawowe pytanie dotyczy butów – czy ktoś z Was może polecić jakiś interesujący sklep z obuwiem lub konkretne marki obuwia dostępne powszechnie w Italii o rozsądnym stosunku jakości do ceny – jakiś włoski odpowiednik Loake Shoemakers lub Gordon & Bros? Może też któremuś z forumowiczów udało się od czasów ostatniego wpisu w tym temacie odkryć jakieś ciekawe butki w Mediolanie? Pzdr hrabja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Widziałem kiedyś, w którymś z tygodników, zestawienie cen kilku produktów w wybranych krajach europejskich. Były wśród nich okulary Ray Ban. Różnica cen między Polską a Włochami była całkiem spora. Na korzyść Włoch rzecz jasna. Myślę, że okulary to ciekawy pomysł na pamiątkę, prezent z Mediolanu (Włoch). Proszę o informację jak to naprawdę wygląda. Zwłaszcza, że kurs euro jest obecnie wysoki. EDIT Znalazłem takie coś: I suggest Ottica Barello Via Torino 27 ang. Via Lupetta, 2, 20123 Milano (MI) - it's near the Dome (close to the tube stops - Duomo red line MM1 & Duomo - yellow line MM3) Sunglasses are pretty good and you can get discounts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 28 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Miałem podać adres tego samego sklepu co Parmigiano. Jest to zresztą punkt, który poleca większość znanych mi Mediolańczyków. Nigdy nie spotkałem się z tak miłą i uprzejmą obsługą klienta oraz rzeczową pomocą. Robiłem tam zakupy dwa tygodnie temu i jak zwykle byłem absolutnie zadowolony ze wszystkich ich aspektów, począwszy od obcowania z przemiłą obsługą, aż po jakość zakupionego materiału. Polemizowałbym tylko z półką cenową jaką zaproponował Parmigiano - w cenie 50 EUR/m bardzo trudno cokolwiek tam kupić. Moim zdaniem trzeba tam bowiem wydać minimum 80-90 EUR za czystą wełnę i od 90 EUR za różne mieszanki. Il Vecchio ma chyba największy wybór tkanin C. Barbera w całym Mediolanie. Odezwij się na PM to napiszę Ci w jaki sposób można liczyć na zniżkę. W 100% się zgadzam. Byłem w tym tygodniu w tym sklepie i wybór jest świetny. Naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie od bawełny na chinos, po tweedy i płaszczówki. Co ciekawe nie mają tylko włoskich tkanin, ale też sporo angielskich, szkockich czy nawet irlandzki len. Ceny tak jak napisał +Immune+ raczej od 90 EUR w górę za markowe materiały np. Barbera, Zegna. Za bawełnę Drapers 67 EUR. Szkoda, że w Polsce nie ma takiego sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Czy moglibyście polecić jakiś sklep w Mediolanie gdzie znajdę dobrą ofertę okularów Persol? Czy kupując Persole we Włoszech można liczyć na niższe ceny niż u dystrybutorów w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Czy możecie polecić w Mediolanie jakieś ciekawe adresy pod kątem wyrobów kaletniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Gdybym był blogerem napisałbym że wpadłem na moment przybić piątkę z Lino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Jakie odczucia odnośnie asortymentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Napiszę więcej po powrocie, piszę z telefonu na złapanym sygnale WiFi - Moneglia nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cravatte26 Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Miałem podać adres tego samego sklepu co Parmigiano. Jest to zresztą punkt, który poleca większość znanych mi Mediolańczyków. Nigdy nie spotkałem się z tak miłą i uprzejmą obsługą klienta oraz rzeczową pomocą. Robiłem tam zakupy dwa tygodnie temu i jak zwykle byłem absolutnie zadowolony ze wszystkich ich aspektów, począwszy od obcowania z przemiłą obsługą, aż po jakość zakupionego materiału. Polemizowałbym tylko z półką cenową jaką zaproponował Parmigiano - w cenie 50 EUR/m bardzo trudno cokolwiek tam kupić. Moim zdaniem trzeba tam bowiem wydać minimum 80-90 EUR za czystą wełnę i od 90 EUR za różne mieszanki. Il Vecchio ma chyba największy wybór tkanin C. Barbera w całym Mediolanie. Odezwij się na PM to napiszę Ci w jaki sposób można liczyć na zniżkę. Czesc! Zaciekawil mnie Twoj wpis. Jade do Mediolanu i mam zamair odwiedzic ten sklep. Czy moglbys mi powiedziec, jak sie dostaje znizke? Dosc to zabawne i byc moze praktyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2015 Damian, rok temu byles w Mediolanie, a recenzji brak:) napisz jak bylo, co warto zobaczyc, bede tam na tydzien za tydzien. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Krotki wpis z mojej strony po powrocie: - polecany wczesniej Ader - faktycznie dosc ciekawy sklep, chociaz to opinia bazujaca na ogladaniu wystawy, bo pocalowalem klamke po wizycie w niedziele - Al Bazar - odbylem ciekawa rozmowe z Giampaolo odnosnie klienteli i asortymentu (zakonczona kwasna mina, po tym jak wspomnialem, ze kupuja glownie on-line), Lino usmiechniety chetnie pozowal do zdjec (ktore zasugerowal Giampaolo praktycznie wpychajac Lino przed obiektyw), asortyment olbrzymi, ale raczej nie w moim guscie (styl Lino generalnie nie jest w moim guscie) - Il Bussetto - charaktetystyczne 'podkowki' na drobne, jesli ktos planuje odwiedzic to uprzedzam, ze lokalizacja obok Stazione Centrale to biuro, a nie sklep, chociaz mila Wloszka, ktora nas przywitala zaoferowala sprzedaz (i to bez VATu ) - Boggi - wystawy ciekawe, ale asortyment sredni wedlug mnie, z tego, co pamietam z przed dwoch lat wydaje mi sie, ze zmienili troche grupe docelowa, bo czesc kolekcji wyglada nieco zbyt 'fashion'. - D-magazine - dwa outlety w Mediolanie, mozna znalezc dosc sporo ciekawych ubran, przykladowo spodnie P01 lub Incotex (wszystkie, ktore mieli byly super slim, wiec niestety fail), marynarki Boglioli, Gucci etc. bylo tez dosc sporo cienkich swetrow wloskich firm (mi nieznanych), ale dobrych jakosciowo, udalo sie nawet znalezc marke John Smedley - via Montenapoleone i okolice - dosc sporo eksluzywnych marek (np. Santoni) i sklepow z sektora high-fashion, ale wedlug mnie dosc ciekawe ulice, chociazby ze wzgledu na kolorowe i czesto odjechane wystawy Ogolnie rzecz biorac Mediolan pozytywnie nas zaskoczyl (oprocz upalow) chociaz na budzetowe zakupy to bym sie raczej nie nastawial:) na pocieszenie mozna dodac, ze takie oto widoki sa za darmo:) Pzdr, T. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 D-Magazine - jakieś bliższe namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi