Mortson Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia Z 6 koszul, których prawie nie nosiłem, bo kurczyły się w praniu (a na moje uprzejme prośby, żeby obsługa powiedziała, jeśli się kurczą, nie kłócę się, niech zrobią zapas, obsługa odmówiła, mówiąc, że u nich się nie kurczy). Do tego marynarka i spodnie, które oddałem na pomoc dla Ukraińców, oraz garnitur, który noszę do dziś jako taki najgorszy ciuch służbowy na wyjazdy pociągiem po Polsce. Z czasem coraz gorsza (mniej kompetentna, mniej staranna) obsługa. Chłopak, który tu pisał na forum (meander?) był spoko, ale on stamtąd zniknął. Cytuj
Kyle Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2 godziny temu, Velahrn napisał: Swoją drogą, 900 to bardzo tanio jak na warszawski stacjonarny MTM. Np. Zack Roman zupełnie zwariował i już 3 lata temu za koszulę chciał 1,7k PLN, z bawełny Soktas. Te 900 zł to jednak bardziej normy - podobny przedział cenowy reprezentuje Buczyński (mam jedną, wyszło to co zamawiałem, bardzo dokładnie zbierano miarę; na dniach idę na ponowne zamówienie) czy Dąbrowski i Góral (też na dniach idę złożyć pierwsze zamówienie). Tu jeszcze jeden przykład takiej półki cenowej: https://sklep.signorleone.com/szyte-na-miare/130-664-koszula-biala-twill.html#/57-opcja_wykonczenia-bronze U Krychowiaka 899 zł: https://www.balamonte.com/cennik/cennik-moda-meska/?srsltid=AfmBOoojSfqqPLgegCW0wvepaYNtOLKEAeqG4oYx0x_zgv0W_vpb54Wy Cytuj
Kyle Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2 godziny temu, Mortson napisał: Z czasem coraz gorsza (mniej kompetentna, mniej staranna) obsługa. Chłopak, który tu pisał na forum (meander?) był spoko, ale on stamtąd zniknął. Z początku przynajmniej miał dużą skłonność do slimu, moja pierwsza od nich miała bardzo wąskie rękawy, i jeszcze się trochę zbiegła w praniu. Wisiała potem w szafie kilka lat, niedawno pomyślałem, żeby ją sprzedać na Vinted, i poszła chyba w 30 minut :-), nawet za tyle, że mogłem za to kupić jedną od Tyrwhitta, które leżą na mnie lepiej niż niejedno mtm Cytuj
mosze Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 10 godzin temu, Kyle napisał: U Krychowiaka 899 zł: Ale dodają piłeczkę z autografem. Cytuj
Kyle Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 24 minuty temu, mosze napisał: Ale dodają piłeczkę z autografem. Szkoda, że żartujesz, bo ja bym przyjął. Szanuję karierę Krychowiaka, w swoim prime time i na swojej pozycji to był zawodnik europejskiego formatu (PSG to już klasa światowa i to się okazały za wysokie progi). Sorry za offtop. A miarę teraz prawie w każdym mtm zbiera ktoś przyuczony (przy nieszczęsnym zamówieniu u Zaremby zbierał Pan Maciej osobiście), i nie wykluczałbym, że u Krychowiaka jest w tej roli ktoś, kto się zna. W sumie, wspominałem kiedyś, że mamy taki zwyczaj ze szwagrem przy różnych okazjach kupowania wzajemnie na prezent vouchera na koszulę, i trochę nam się wyczerpują opcje, więc w zasadzie czemu nie Balamonte. Swoją drogą, najlepiej jeżeli chodzi o zbieranie miary wspominam pierwszą inkarnację Balthazara z Panem Wojtkiem i Panem Sebastianem. Może mieli trochę nowobogacki look (wielki Breitling Navitimer itd), ale to fachowcy (samo zbierali miarę, a nie przyuczony student), i przyjemnie się pogadało, i garnitury się pomierzyło chociaż zastrzegałem, że na razie nie zamówię, więc z góry wiedzieli, że trochę tracą czas. Na początku byłem lekko rozczarowany, że koszule mogłyby być bardziej dopasowane, ale z perspektywy czasu były idealnym kompromisem między dopasowaniem a wygodą. Intensywnie używałem i wszystkie już niestety padły. 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi