Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z 6 koszul, których prawie nie nosiłem, bo kurczyły się w praniu (a na moje uprzejme prośby, żeby obsługa powiedziała, jeśli się kurczą, nie kłócę się, niech zrobią zapas, obsługa odmówiła, mówiąc, że u nich się nie kurczy).

Do tego marynarka i spodnie, które oddałem na pomoc dla Ukraińców, oraz garnitur, który noszę do dziś jako taki najgorszy ciuch służbowy na wyjazdy pociągiem po Polsce.

Z czasem coraz gorsza (mniej kompetentna, mniej staranna) obsługa. Chłopak, który tu pisał na forum (meander?) był spoko, ale on stamtąd zniknął.

Opublikowano
2 godziny temu, Velahrn napisał:

Swoją drogą, 900 to bardzo tanio jak na warszawski stacjonarny MTM. Np. Zack Roman zupełnie zwariował i już 3 lata temu za koszulę chciał 1,7k PLN, z bawełny Soktas.

Te 900 zł to jednak bardziej normy - podobny przedział cenowy reprezentuje Buczyński (mam jedną, wyszło to co zamawiałem, bardzo dokładnie zbierano miarę; na dniach idę na ponowne zamówienie) czy Dąbrowski i Góral (też na dniach idę złożyć pierwsze zamówienie).

Tu jeszcze jeden przykład takiej półki cenowej:

https://sklep.signorleone.com/szyte-na-miare/130-664-koszula-biala-twill.html#/57-opcja_wykonczenia-bronze

U Krychowiaka 899 zł:

https://www.balamonte.com/cennik/cennik-moda-meska/?srsltid=AfmBOoojSfqqPLgegCW0wvepaYNtOLKEAeqG4oYx0x_zgv0W_vpb54Wy

Opublikowano
2 godziny temu, Mortson napisał:

Z czasem coraz gorsza (mniej kompetentna, mniej staranna) obsługa. Chłopak, który tu pisał na forum (meander?) był spoko, ale on stamtąd zniknął.

Z początku przynajmniej miał dużą skłonność do slimu, moja pierwsza od nich miała bardzo wąskie rękawy, i jeszcze się trochę zbiegła w praniu. Wisiała potem w szafie kilka lat, niedawno pomyślałem, żeby ją sprzedać na Vinted, i poszła chyba w 30 minut :-), nawet za tyle, że mogłem za to kupić jedną od Tyrwhitta, które leżą na mnie lepiej niż niejedno mtm :-)

Opublikowano
24 minuty temu, mosze napisał:

Ale dodają piłeczkę z autografem.

Szkoda, że żartujesz, bo ja bym przyjął. Szanuję karierę Krychowiaka, w swoim prime time i na swojej pozycji to był zawodnik europejskiego formatu (PSG to już klasa światowa i to się okazały za wysokie progi). Sorry za offtop.

A miarę teraz prawie w każdym mtm zbiera ktoś przyuczony (przy nieszczęsnym zamówieniu u Zaremby zbierał Pan Maciej osobiście), i nie wykluczałbym, że u Krychowiaka jest w tej roli ktoś, kto się zna. W sumie, wspominałem kiedyś, że mamy taki zwyczaj ze szwagrem przy różnych okazjach kupowania wzajemnie na prezent vouchera na koszulę, i trochę nam się wyczerpują opcje, więc w zasadzie czemu nie Balamonte.

Swoją drogą, najlepiej jeżeli chodzi o zbieranie miary wspominam pierwszą inkarnację Balthazara z Panem Wojtkiem i Panem Sebastianem. Może mieli trochę nowobogacki look (wielki Breitling Navitimer itd), ale to fachowcy (samo zbierali miarę, a nie przyuczony student), i przyjemnie się pogadało, i garnitury się pomierzyło chociaż zastrzegałem, że na razie nie zamówię, więc z góry wiedzieli, że trochę tracą czas. Na początku byłem lekko rozczarowany, że koszule mogłyby być bardziej dopasowane, ale z perspektywy czasu były idealnym kompromisem między dopasowaniem a wygodą. Intensywnie używałem i wszystkie już niestety padły. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2