Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja też cierpliwie czekam ;) Ale chyba była mowa o nawet 2 miesiącach Wojciechu

Była mowa o 2-3 i to jest jak najbardziej akceptowalne. Informacja była wskazana na początku

Zaraz po zamówieniu pytałem sklep o termin dostawy konkretnego rozmiaru Loake, otrzymałem taką odpowiedź: "Termin dostawy wynosi dla tego modelu ok. 3 tygodni." i było to dokładnie 6 tygodni temu... Dopiero dzisiaj po telefonie dowiedziałem się, że może będą w przyszłym tygodniu. Swoją drogą nie podoba mi się to, że sam muszę wydzwaniać do sklepu i dopytywać o opóźnienie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zdjęcie nie pokazuje czy pięty są wyrównane, a jeżeli są to przy identycznym rozmiarze faktycznie różnica długości wydaje się znaczna, z czym masz problem?

Opublikowano

Zdjęcie nie pokazuje czy pięty są wyrównane, a jeżeli są to przy identycznym rozmiarze faktycznie różnica długości wydaje się znaczna, z czym masz problem?

Celowo ustawiłem buty nierówno piętami aby Was zmylić :D

Oczywiście, że są wyrównane. 

Oba to rozmiar 8UK. Oba są na mnie idealne. W żadnym nie czuję niepotrzebnego 'luzu'. 

@uke, modelu ze zdjęcia nie ma już w ofercie CT.

Opublikowano

Też tak uważam chociaż to kwestia przyzwyczajenia. Po zakupie CT gdy "przesiadałem się" z Ryłków (Ryjków) z wydłużonym noskiem, miałem wrażenie, że CT wygląda na zbyt krótki i optycznie zbyt mocno skraca stopę. :)

Opublikowano

Jestem na etapie rozchadzania / łamania swoich monk'ów.

Czuby podeszw dość szybko się ścierają. Pewnie jest to mocne zwłaszcza na początku, gdy buty są sztywne.

Dla zabezpieczenia podbiłem je metalowymi żabkami.

Czy ktoś z Was ma Berwick'i z podeszwą JR? Czy jest bardziej trwała niż standardowa?

Opublikowano

Czesc, dzis dotarly do mnie monki od Berwick-a. To moje pierwsze "porzadne" buty klasyczne, musze przynac, ze jestem zachwycony. 

Mam pytanie lewy but wydaje mi sie bardziej matowy i ciemniejszy od prawego. Przy innym swietle jest tak samo, co mysliscie o tym ?

post-6487-0-68448400-1431084549_thumb.jp

Opublikowano

Czesc, dzis dotarly do mnie monki od Berwick-a. To moje pierwsze "porzadne" buty klasyczne, musze przynac, ze jestem zachwycony.

Mam pytanie lewy but wydaje mi sie bardziej matowy i ciemniejszy od prawego. Przy innym swietle jest tak samo, co mysliscie o tym ?

W razie rozbieżności w kolorze sklep zawsze wymieni towar. Z drugiej strony jeśli to niewielkie różnice można to załatwić kremem i pastą ;) temat co prawda dotyczy zakupów grupowych, ale i tak dzięki za odzew :)
Opublikowano

Markopolo, czy te monki faktycznie mają taki czerwony odcień? Na stronie, wg opisu i zdjęć, są brązowe, kolor z twoich zdjęć podoba mi się bardziej. 

Opublikowano

Tak jest, na stronie napisane jest, ze sa one koloru brazowo-kasztanowego. Na zywo sa kasztanowo-burgundowe ? Taka hybryda, ale wygladaja naprawde rewelacyjnie. Jakosc wykonania super, no i najbardziej urzekl mnie zapach skory i chyba kleju (taki zapach prawdziwego, starego zakladu szewskiego) :D

Opublikowano

no i najbardziej urzekl mnie zapach skory i chyba kleju (taki zapach prawdziwego, starego zakladu szewskiego) :D

kiedyś bywali tacy, co urzekali sie tym zapachem, z pominięciem zachwytu butami :-) idzie nowe :-)

Opublikowano

Panowie, czy do butów nie miał być przypadkiem dołączany (obok kosmetyków) gratis w postaci ściereczki do polerowania? (nie mylić z workiem na buty). Dostaliście takową? 

Opublikowano

Reklamowałbym.

Po co?

Od razu zwrot całości z żądaniem rekompensaty!

;)

PS. dostałem jakaś ściereczkę, ale czy się ona różni od np. kawałka podkoszulka to nie wiem.

Opublikowano

Wczoraj o 14 telefon, dzisiaj o 11 kurier. Brawa dla obsługi sklepu.

No i nie trzeba ciachać kolejnego podkoszulka ;)

Aha. od moich akurat różni się napisem Tarrago :)