macaroni Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 ul.Marszałkowska 83 http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 3,137.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mr.Sartorialist Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Właśnie odebrałem rękawiczki do jazdy samochodem z pracowni P.Jamrozińskiego. Jak tylko uda mi się zrobić sensowne zdjęcia, niezwłocznie umieszczę je na forum. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Przede wszystkim bardzo dobrze mogę ocenić rozmowę z rzemieślnikiem i dyskusję na temat mojego zamówienia. Potem było mierzenie wymiarów ręki, ale o samym procesie można dowiedzieć się więcej z blogu autorstwa macaroni i wpisu na temat szycia rękawiczek u Kowalskich na Chmielnej. Moje rękawiczki wykonano ze skóry koziej. Jak mówi p.Jamroziński, ta skóra ma doskonałe właściwości pod względem rozciągania - najzwyczajnej w świecie po zdjęciu z ręki wróci do swojego pierwotnego rozmiaru. Z tego właśnie względu rękawiczki, gdy są założone, ściśle przylegają do dłoni. Wszystkie szwy wyglądają na starannie wykonane, a skóra na produkt dobrej jakości. Za jakiś czas napiszę więcej, gdy już będę wiedział, jak się je nosi. Pozdrawiam serdecznie Mr.Sartorialist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Zakupiłem właśnie brązowe rękawiczki z tej pracowni (110 zł). Plusem jest duży wybór rozmiarów (co ćwiartkę) i modeli. Dodatkowo można płacić kartami Visa, Mastercard, co jest rzadkością w tego typu zakładach. Jak na razie nie narzekam na nie, chociaż w porównaniu do rękawiczek pani Serafińskiej są trochę mniej wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 http://vlep.pl/t7w6el.jpg http://vlep.pl/uw6nyd.jpg http://vlep.pl/lx5z6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Że tak się ostatnio mało dzieje, a efekt końcowy jest dość ciekawy, to postanowiłem zamieścić zdjęcie: http://desmond.imageshack.us/Himg696/scaled.php?server=696&filename=rekawiczkic.jpg&res=medium Patent o tyle mi się spodobał, bo powoduje, że po wewnętrznej stronie rękawiczki tak się nie brudzą. Poza tym w innym temacie prezentowałem ocieplane rękawiczki na zimę tego samego rzemieślnika. Bardzo podoba mi się staranność wykonania w obu przypadkach oraz jakość użytych skór, nie licząc lekko większej wygody, szczególnie w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Patent o tyle mi się spodobał, bo powoduje, że po wewnętrznej stronie rękawiczki tak się nie brudzą. Poza tym w innym temacie prezentowałem ocieplane rękawiczki na zimę tego samego rzemieślnika. Bardzo podoba mi się staranność wykonania w obu przypadkach oraz jakość użytych skór, nie licząc lekko większej wygody, szczególnie w palcach. Mam takie same :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Mam takie same :)Ha, zamówiłem je w sumie przy okazji, bo identyczne akurat leżały u Jamrozińskiego, spodobały mi się i postanowiłem spapugować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Ten dwustronny patent to świetny pomysł. Pan Czesław sam zasugerował jak odbierałem rękawiczki irchowe w grudniu i skusiłem się. W rezultacie częściej w takich chodziłem, niż w ultra niepraktycznych irchowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Przepraszam, że odświeżam ale chyba wybiorę się do Pana Czesława Jamrozińskiego po parę dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Czy damskie rękawiczki u pana Jamrozińskiego można uszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Chciałem zadać to samo pytanie. Pójdę i zapytam u źródła EDIT: Jestem po wizycie. Maly lokal, przyjaznie nastawiony Mistrz. Zamowilem gladkie w kolorze koniakowym zapinane na guzik od spodu. Pobranie miary zajelo ok 5min. Odbior w polowie przyszlego tygodnia. Wykonanie damskich na wymiar rowniez jest mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 W razie przekroczenia terminu, warto się do niego wybrać osobiście, mi zapomniał wysłać smsa i dopiero po 3 tygodniach się przypomniał, ale, że szyłem wiosenne rękawiczki w zimę, to też jakoś mu za złe tego nie miałem. Bardzo fajnej skóry używa, o wiele lepiej się trzyma niż rękawiczki dostępne normalnie w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Możecie napisać jak mniej więcej cenowo to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 100-150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Pytanie do bywalców pracowni - kolorystyka - jak z dostępnością mniej popularnych barw? Bo tak sobie myślę, że może by się na niebieskie (ew. granatowe) i bordowe porwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Będąc ostatnio określiłem wstępnie kolor/odcień. Otrzymałem kilka skór do obejrzenia w świetle dziennym ale zgodnych z założeniami koloru, o którym wspomniałem. Nie wiem czy posiada inne barwy. Wśród gotowych wiszących widziałem żółte ale granatowych nie zauważyłem, co nie oznacza, że granatu nie ma. Najlepiej będzie podejść i zapytać osobiście lub zadzwonić. Ewentualnie ja odbierając swoją parę w przyszłym tygodniu mogę zapytać. Jeśli chcecie również jakieś zdjęcia skór lub gotowych rękawiczek.. zawsze moge wykonać będąc na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 26 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Dzisiaj ja odwiedziłem pracownię pana Czesława. Bardzo miło, zamówiłem z ciemnoczekoladowej cienkiej skóry licowej. BTW Tak jak kiedyś kolega dsc napisał w temacie o rękawiczkach, kiedy pan Czesław zauważył, że strasznie pocą mi się dłonie, to zaproponował podszewkę z milaneza, o wiele prościej mi się dłoń wsadzało w rękawiczkę z taką podszewką. Zgodziłem się więc na to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Pana Jamrozińskiego można opisywać chyba tylko w superlatywach. Za słowa niech posłuży obraz, a ściślej - rękawiczki. 1. Jesienno-wiosenne piękne bordo. Kolor wybrałem taki, bo mi się cholernie podoba oraz żeby pasował do reszty (piaskowy prochowiec, granatowy płaszcz, torba koniakowa BwB in spe jesienne liście zielony kapelusz). Początkowo poprosiłem zupełnie bez podszewki, ale prędko okazało się, że farbują od potu, więc wypełniliśmy je bardzo cienką podszewką. Noszę je już blisko miesiąc dość intensywnie, więc na zdjęciach nie są wymuskane. 2. Zimowe, już więcej wypełnienia (wełna + bawełna + nylon), właśnie takie będą pasować do granatowego płaszcza W rzeczywistości są ciemniejsze niż na zdjęciach. Wszystkie szczegóły typu przeszycia lub ich brak, długość, szerokość w nadgarstku, zapięcie, luz - ustalane z Mistrzem. http://www3.picturepush.com/photo/a/11022786/640/brownie/DSC00010.jpg http://www5.picturepush.com/photo/a/11022788/640/brownie/DSC00011.jpg http://www4.picturepush.com/photo/a/11022792/640/brownie/DSC00012.jpg Noszą się wyśmienicie, przylegają tak jak trzeba. Czego chcieć więcej? http://www5.picturepush.com/photo/a/11022013/640/other/DSC00085.jpg http://www5.picturepush.com/photo/a/11022018/640/other/DSC00086.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Właśnie w którymś z takich kolorów chcę kupić samochodowe, jutro się przejadę do pana Czesława. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Siła bespoke. Zwraca uwagę szczególnie bardzo dobre dopasowanie między kciukiem a palcem wskazującym i w nadgarstku. Zastosowanie zapięcie, jak mniemam, zwiększa możliwość "taliowania" rękawiczek i tym samym ściślejszego dopasowania w nadgarstku. Super. Jaki jest czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Od kilku dni do kilkunastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Byłem, zamówiłem, jak będą gotowe, to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Witam, Również dziś byłem i zamówiłem jedną parę. Bardzo sympatyczna obsługa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie jakimi kolorami skór Pan Jamroziński dysponuje? I czy ma na zbyciu zamsz? Do Warszawki specjalnie jechać nie będę, ale zastanawiam się nad skorzystaniem z propozycji Miszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 A jakie Cię interesują? Ciemnej zieleni nie miał, ale po kilku dniach zadzwonił, że jednak ma PS Poprawna składnia: "Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie, jakimi kolorami skór dysponuje Pan Jamroziński?" W języku polskim orzeczenia nie stawiamy na końcu zdania pobocznego. To strasznie denerwujący anglicyzm (Would someone care enough as to share which hide colours Mr Jamrozinski offers?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi