eye_lip Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Czym miałby być zrażony? Każda firma z topowej listy (AP, PP, VC i wiele innych) ma w swojej ofercie zegarki ociekające kruszcem i kamieniami. Jest duża grupa klientów których interesują takie zegarki, więc są produkowane. Co do Tudora, to aktualnie brak tego typu oferty, to nie jest to żaden ukłon w stronę forumowych miłośników (?) zegarków, tylko inny model biznesowy na rozwój marki po tym jak wypuszczenie Black Baya okazało się takim sukcesem. Jeszcze kilka lat temu w ofercie taki widok nie był rzadki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Czym miałby być zrażony? Każda firma z topowej listy (AP, PP, VC i wiele innych) ma w swojej ofercie zegarki ociekające kruszcem i kamieniami. Jest duża grupa klientów których interesują takie zegarki, więc są produkowane. Miałem na myśli nastawienie typu bling-bing, gdzie właśnie najbardziej się liczą złoty i brylanty w połączeniu z nazwą Rolex, a w środku już bez znaczenia lub może nawet najlepiej kwarc, bo jest bezobsługowy i nie trzeba się męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Hmm.. ale czyje masz na myśli nastawienie? Jeśli nastawienie klientów lubiących drogie rzeczy, to to normalne w konsumpcyjnym świecie, podobnie klientki kupujące drogie torebki zapewne nie zastanawiają się nad tym czy skóra jest korygowana czy w anilinowej wyprawie. Dobra luksusowe nie są w większości przypadków nastawione na klienta końcowego który jest koneserem w danej dziedzinie. Druga sprawa - pisanie, że Rolex ostatnio się kojarzy z amerykańskim bling blingiem - to jest nieprawda. Rolex jest bardzo tradycyjną firmą która jest konserwatywna we wprowadzaniu nowinek, modyfikacji swoich ikonicznych modeli. Zegarki biżuteryjne produkuje od lat, jest to jakiś ułamek produkcji. W państwach które są dojrzałe, nikt nie ma takiego (bling bling) odbioru tej marki. Sa to tradycyjne bardzo dobrej jakości zegarki klasy średniej sprzedawane w setkach tysięcy egzemplarzy. Zauważyłem, że w Polsce która nie ma żadnej kultury zegarkowej (PRL itp.) wiedza na temat najbardziej znanej marki zegarkowej na świecie, bierze się z amerykańskich filmów, teledysków oraz programów typu reality show, a przy masowym przepływie informacji (internet) docierają do laików najczęściej sensacyjne wieści, np. kolekcja zegarków Floyda Mayweathera ktore rzutują na odbiór marki w kręgu osób nieznajacych się w temacie. BTW - Rolex nie produkuje kwarców, więc nie jest bezobsługowo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 18 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Zauważyłem, że w Polsce która nie ma żadnej kultury zegarkowej (PRL itp.) wiedza na temat najbardziej znanej marki zegarkowej na świecie, bierze się z amerykańskich filmów, teledysków oraz programów typu reality show, a przy masowym przepływie informacji (internet) docierają do laików najczęściej sensacyjne wieści, np. kolekcja zegarków Floyda Mayweathera ktore rzutują na odbiór marki w kręgu osób nieznajacych się w temacie. Dokładnie takie popkulturowe nastawienie miałem na myśli - sprowadzanie znakomitej marki zegarkowej do roli producenta brylantowo-złotych odważników na ręce celebrytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Kredens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Po godzinach Sinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Marcin - fajny ten Sinn, ale chyba niezły z niego 'grubasek'? Możesz napisać, jaką ma szerokość/wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Marcin - fajny ten Sinn, ale chyba niezły z niego 'grubasek'? Możesz napisać, jaką ma szerokość/wysokość? Dobrze widzisz, jest wysoki (gruby) - 14,2 mm przy średnicy kopert 40 mm. Tu masz specyfikację: https://www.sinn.de/en/Modell/756.htm Ale w użytkowaniu nie odczuwa się tego. Dobrze leży na ręce i przyjemnie się go nosi. Mechanizm Valjoux ma tę specyficzną cechę, że rotor bardzo głośno i żywiołowo się kręci, czuć wręcz, jak zegarek przy gwałtowniejszych ruchach ręki wibruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 27 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Wczoraj i dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Przepiękny samuraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Nowy nabytek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Kredens Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Fajnie wygląda na nadgarstku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodezjan Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Nowy nabytek Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 OJ, łaadny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Oj Tak! Twój też 'sowie spod ogona nie wypadł'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Fajne zegarki U mnie ulubiona czteroręka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Fajna ta Twoja Eterna. Niby garniturowiec a z pazurem. Jeszcze bardziej fajne jest Twoje sumo ps. co się dzisiaj stało z tym obrotem o 90 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Kontiki poza wszystkim (w tym tarczą, deklem) ma fantastycznie wyprofilowaną kopertę - od jakiegoś czasu jest to dla mnie jedna z kluczowych kwestii, wskutek czego wiele zegarków odpada jako potencjalne nabytki. Co do obrotu, to w telefonie nie wiem, jak obrócić (albo mi się nie chce szukać...), a z peceta w pracy nie mogę wysłać zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 IMG_20150430_0912621.JPG OJ, łaadny Potwierdzam ze ładny nawet bardzo ładny Widziałem na żywo i nawet miałem zaszczyt pasek do niego zrobic A ja dzis z nowym nabytkiem Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi